tisdag 2 september 2014

Låt oss plocka kottar och skapa 25 000 nya jobb!!


Så kom det då äntligen, sossarnas valmanifest och ni som varit med lika länge som jag känner väl igen det, eller hur?

Arbetslösheten ska bekämpas .. med skattefinansierade "arbeten" som håller statistiken på behagligt låga procentandelar.

Men vad som händer sedan med alla som tvingats till "försörjningsarbete" och "försörjningsskolgång" .. det är det ingen som vet eller bryr sig om?

Att använda förtidspensionering en gång till vore väl rena självmordet i nästa valrörelse? Men man vet ju aldrig?

Inte ett ord nämns om vilka åtgärder som ska lösa den stora arbetslösheten bland nyanlända svenskar, inte ett ord om de, många gånger katastrofala, förhållanden som råder på våra asylboenden, inte ett ord om den framtidslösa tillvaro som väntar efteråt och inte ett enda ord om de kostnader som detta för med sig. Det verkar vara en pinsamhet som regeringen borde ha dolt eftersom Stefan Löfven anser att svenska folket inte klarar av sådan information?

Eller det kanske inte angår oss?

Barnfamiljerna .. som enligt Magdalena Andersson, är "konsumentglada och gillar att spendera" .. kommer att få någon hundralapp i höjt barnbidrag, vilket kommer att ätas upp av höjda skatter som ger fördyrad konsumtion och bankavgifter.

Skogen ska avverkas av en ansenlig mängd dieseldrivna skogsmaskiner .. för tillverka olönsamt biobränsle till ett litet fåtal olönsamma miljöbilar.. som ska skapa 25 000 nya arbeten, eftersom Skogsbranschens konsultföretag har lovat det om staten satsar och investerar en säck skattepengar. Ett mycket framgångsrikt och lönande lobbyarbete för branschen men förödande för våra skogar.

Förmodligen skulle betydligt fler kunna hållas sysselsatta om pengarna gick direkt till de arbetslösa som fick plocka kottar till miljöanpassade, ångdrivna cyklar .. eller något annat meningslöst.

Kottplockare kanske kan bli ett framtidsyrke?? Det kanske till och med går att göra andra saker av kottar .. ett återbruk som kan sysselsätta människor i ett evigt kretslopp? För en fälld gran är en död gran, en nyplanterad gran kan inte fällas förrän efter 70-100 år, men en levande gran ger kottar i generation efter generation.

Vinsten verkar i alla fall bli likartad.

Det finns ju också  "toppar och grenar" som Löfven sa i SVT:s partiledarintervju .. så det som redan ligger på marken duger säkert också till sysselsättning utan att skattemedel slösas bort på konsultarvoden inom olika branschorganisationer.

Skatterna ska alltså höjas med 42 miljarder för att finansiera alla "nya reformer"!

Men skattebetalarna får ju ändå försörja dem som sossarna vill ha bort från statistiken, gömma och glömma. Kosta vad det kosta vill .. oavsett om vi vill det eller inte.

Det är väl ändå ingen som på fullt allvar tror att banker, transportföretag, företagare kommer att bära sina skattepåslag utan att låta låntagarna eller kunderna betala notan i form av avgifter eller höjda priser?

Det samma gäller pensionärerna. Den 50-100-lapp som blir resultatet av "skattesänkningen" kommer att vara en droppe i havet när priser och bankavgifter stiger som ett resultat av höjda skatter.

Det är Göran Perssons ande som svävar över valmanifestet. "Folket" ska fjättras vid partiet genom att bli beroende av maktapparaten och bidragen. Socialdemokraterna ska bilda en majoritetsregering, Miljöpartiet ska kväsas och vika ner sig och återgå till gamla tiders lydnad och Vänsterpartiet får behålla sitt lilla hörn att bråka i om de bara lydigt trycker på rätt knapp vid omröstningarna i riksdagen.


STATEN vet bäst och staten det är SOCIALDEMOKRATERNA!

Äntligen ska partiet återerövra det som så orättfärdigt stals från dem, i det som Marita Ulvskog upplevde som en statskupp 2006.

Det är till och med Perssons gamla gäng som står bredvid den "nye" sosseledaren och ler? Det är en prestation bara det .. att tala om förnyelse och presentera gammal skåpmat tillagad av samma gamla kockar efter samma gamla recept?

Sverige håller på att gå sönder .. mässar pastor Löfven enligt partiets fusklapp ..  ett mantra som mycket väl kan bli en självuppfyllande profetia med dagens valmanifest.

För övrigt så rekommenderar jag Bitterpittens Valguide och Dag Öhrlunds blogg .. där jag tänker försöka läsa alla intressanta och tankeväckande betraktelser.


Men gud vad jag blir negativ och tröstlös av den här valrörelsen och jisses vad jag önskar att det fanns ett enda, engagerande och valbart alternativ att rösta på .. 


SvDSvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DI, DI, DI, DI, Expr., Expr.,

7 kommentarer:

 1. Tack Any för Dag Öhrlunds underbara blogg.

  SvaraRadera
 2. Vet du hur många av alliansens 250 000 nya jobb som är bidragsjobb? Du hittar det i arbetsförmedlingens årsrapport för 2013 om du googlar. drygt 178 000 då är inte fas3 inräknat för de bidragen som går till anordnarna räknas inte som anställningsstöd eftersom att en fas3are inte har någon anställning

  SvaraRadera
 3. narran .. jag tycker att meningslösa sysselsättningar som betalas av skattemedel är totalt värdelösa oavsett vilken regering vi har.

  Om jag fick bestämma skulle de ersättas av tidiga, långa morgonpromenader .. med eller utan hund :-) .. social samvaro i form av samtal runt tidningarnas nyhetsrapportering, sällskaps/kortspel där man kunde vinna en sovmorgon och gemensamma matlagningskurser som resulterade i en gemensam lunch och avslutades med vila och besök på gym.

  En väl använd dag som bygger upp både kropp och själ!! ;-)

  Tycker i alla fall jag ..

  SvaraRadera
 4. Fantastisk idé Any! Ja, varför inte promenader och matlagning? Det skulle antagligen vara bättre för alla än alla låtsaslekar så som det är nu; bli anvisad straffarbete och låtsas att man fått jobb och se glad ut. Fan ta den som inte ser glad ut. Den vill säkert inte jobba alls, Egentligen.
  Jag håller på din idé Any!

  SvaraRadera
 5. Lite OT, men här är ännu en som tänker som Bert…

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/byggde-spa-for-asylboendets-vinst_3874014.svd

  apropå vinst i välfärden. Jag förstå din hållning, men någon måtta får det vara vart mina pengar går till.

  SvaraRadera
 6. Självklart ska man ta en del av vinsten och återinvestera i verksamheten, men man kan ju också behöva lägga undan till svårare tider. En liten del kan väl gå till både de anställda som bonus och även ägarna om de har gjort ett bra jobb. Det finns ju landstingsägda vår boenden (som i detta exemplet) som går med vinst, ska de inte kunna göra det då? Var går gränsen för att "företag inte ska stoppa skattepengar i sina fickor"? Ska Skanska m.fl. inte får gå med vinst vid vägbyggen? Ska företagen som levererar skolmaterial inte få gå med vinst? Ska företagen som levererar läkemedel och utrustning till sjukhusen inte få gå med vinst? Alla dessa "stoppar skattepengar i fickorna"

  Att de som jobbar inom t.ex. vårdboendet, utöver sitt slit till vardags, också ska ta ansvar för hela verksamheten, utan ersättning är bara en fantasi en politiker med 55000+ kan komma på. Vem fan vill ta det ansvaret? Vem har ork att göra det?
  Dumheter! Se till att reglera det hela så blir vi av med de som missköter sig.

  För övrigt när det gäller FAS3 så var knappast plusjobben, beredskapsarbetena eller liknande någon lyckad satsning heller. Trainee jobben är bara en ny etikett på en gammal misslyckad idé. ett sätt att sopa problemet under mattan.
  Risken med sådana här jobb är att de konkurrerar ut riktiga jobb. Lägg då pengarna istället på att det blir fler inom vård, skola och barnomsorg så de som har riktiga jobb där får mer tid till att göra det som de inte hinner med idag (Prata med de äldre, hjälpa elever, mindre barngrupper)

  SvaraRadera
 7. Melmac: Läste du artikeln? 50% vinst!

  I alla tider så har stat, komun och landsting betalt överpriser för tjänster till den privata sektorn. Det råder en prislista för det offentliga och en annan för de privata. Detta bör åtgärdas.

  SvaraRadera