onsdag 10 september 2014

Den Stora Hemligheten!

  
Det börjar nästan bli lite tjatigt nu, med alla partiledardebatter, partiledarutfrågningar, partisekreterardebatter, partimedlemsdebatter, partisekreterarutfrågningar, partimedlemsutfrågningar, utvärderingar av partiledardebatter, partiledar ...osv osv .. som just nu sker i flera tv-kanaler och i radio samt på nätet.

Det är lite som att tvångsmatas med något rätt svårsmält. Det enda som verkar vara värre är att vara partiledare och tillbringa varje vaken minut framför en flämtande mediakår som bara väntar på att du ska snubbla på orden eller .. hemska tanke .. använda FEL ord!!

Den totala lyckan är ju förstås om du har FEL faktauppgifter! DÅ blir det rubriker!

I kväll är det oppositionens tur att visa enighet i TV4.

Enighet??

*fniss*

När jag säger det till Maken blir det lika roligt som när vi läste att Miljöpartiet klädde på NAKNA!! statyer.

Men förmodligen blir det roligare med falsk enighet än den tillrättalagda enighet som vi fick ta del av i går. Förtroendeingivande .. javisst. Underhållande .. knappast.

Men i kväll blir det som barndomens julafton. Mitt i rummet står granen och under den ligger ett stooooort paket .. den Stora Hemligheten som alla väntat på sedan länge.

Skillnaden är att den inte får öppnas förrän EFTER julafton .. om ens då.

Alla kommer att dansa runt granen och behållningen av kvällens program kommer förmodligen att bli alla roliga situationer när mottagaren av paketet .. som tjuvtittat och mycket väl vet vad det innehåller .. försöker låtsas som att det inte finns och dessutom desperat försöker framställa det troliga innehållet som något helt annat än vad det egentligen är.

Tre partier i samma rum .. varav det ena inte vill förhålla sig till de två andra och helst inte vill kännas vid att de finns? Trots att deras samarbete är helt avgörande för att det första partiet överhuvudtaget ska kunna infria något av alla löften som omger det stooora samarbetspaketet .. kan det bli mer underhållande?

Stefan Löfven är ingen bra sagoberättare. Han vill kontrollera både höger, vänster och mittemellan helt själv, utan hjälp från någon annan .. och helst så långt borta från väljaren som möjligt.

Det blir förmodligen väldigt underhållande att höra hans icke-berättelse i kväll.

Sagt om hemligheter ...

Alltför ofta är den tyste starke mannen tyst därför att han inte vet vad han skall säga, och anses stark därför att.han har hållit sig tyst. - Winston Churchill (1874-1965)

Att bära på en hemlighet är som att gå omkring med våta päron i en papperspåse. - Stig Johansson (1936-)

Jag har en massa hemligheter som är så hemliga att inte ens jag vet vad de handlar om.


The man who can keep a secret may be wise, but he is not half as wise as the man with no secrets to keep. -  Edgard Watson Howe


DN, DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

2 kommentarer:

 1. Den tyste gjorde ett jujutsigrepp på reportern i "Greenroom". Wow, han kan leda Sverige..

  SvaraRadera
 2. :) Apropå påklädandet av statyer. Jag vet inte hur MP ser på de snoppar och snippor som figurerat i pressen på sistone i något som kallas för graffitistil, men ... de åldriga statyerna har en skönhet liknande det som antikens Grekland presterade. Stil och stillhet. Eller så ar jag blivit gammal ...

  Angående Löfven ... han ser ut att få mest av alla ändå. Hur svårt skulle det vara att "leda landet" som mino-minoritetsregering utan MP och V?

  Inte svårt alls, om våra övriga partier inte säger nej på pin-kiv. Bara för att. En del skulle han få igenom, en del annat skulle han inte få igenom. Det är alltså under förutsättning att de övrig beter sig som folk (det är ju inte SD som sitter vid makten ....).

  Allt som har med invandring/integration kommer att fortsätta gå åt fanders, det vet vi ändå, men resten kan ju fungera? Om det är bra förslag ...

  /Majsan

  SvaraRadera