onsdag 10 september 2014

Ja, då vet vi hur det blir??

I TV4:s partiledarutfrågning hade Stefan Löfven  full förståelse för att väljarna är nyfikna på vilka han tänker försöka samregera med .. men att han tyckte också att det är "låg nivå" att begära svar på den frågan FÖRE valet.

Så nu fick vi i alla fall någon sorts besked???

Dessutom så var han på skojsigt humör och försökte sig på en liten jujutsu-övning för att visa att han kan hantera Jonas Sjöstedt om det kniper och när det gällde trainee-sysselsättningarna kunde sosseledaren inte se någon som helst skillnad mellan skattefinansierade, ettåriga praktikplatser och fast anställd vårdpersonal?

Det var ju i princip samma pengar??

Det tyckte jag var väldigt konstigt. Men det är klart .. tror man att det arbete som vårdpersonalen utför kan utföras av vem som helst, var som helst, för vem som helst, så är det kanske svårt att se skillnaden?

Ställd under galgen i den pinsamma regeringsfrågan, så frågade Löfven dessutom chans på Björklund som förmodligen satte kaffet i halsen framför tv:n.

Och på tal om kaffet så var det Jimmy Åkessons behållning av partiledarutfrågningen, eftersom frågeställarna nogsamt undvek alla frågor som inte berörde invandring eller uteslutna medlemmar.

Det förvånar mig att INGEN av alla inblandade ägnade en enda tanke åt hur fullständigt respektlöst det är att behandla så många väljare .. ca 10 % .. på det här sättet.

Om det är något som jag tycker är "låg nivå" så är det mobbing och diskriminering i alla former .. och det här är faktiskt oförskämt mot så många människor. Jag grips nästan av en oemotståndlig lust att skänka min röst som sympatiyttring till alla dessa människor.

Åsa Romson var som vanligt svår att förstå sig på .. någonting i Miljöpartiets miljö verkar göra dess företrädare speedade, svårbegripliga och luddiga i offentliga sammanhang? Möjligen är det deras privata tillstånd också .. men det kan jag inte uttala mig om?

Vi fick också veta vad alla partiledarna skulle spela för musik för varandra .. under förutsättning att de valde mellan två "skojsiga" alternativ? Gissa vad Jimmy Åkesson fick välja mellan?

Stefan Löfven sammanfattade helt ofrivilligt hela tillställningen .. det var "låg nivå", minst sagt och förmodligen roligare för programledarna än upplysande för väljarna.


DN, DN, Expr., Expr., Expr., SvD,

2 kommentarer:

  1. "Låg nivå"? Att få veta vilken gris, eller båda, man köper i säcken före valet?


    /Majsan

    SvaraRadera
  2. I löfvens värld spelar det ingen roll med yrkesutbildning, trainee eller 3 årig utbildning som undersköterska,allas lika värde och rätt heter det.Ajöss med kunskapssamhället som i de flesta länder vi får våra asylinvandrare ifrån!

    SvaraRadera