söndag 14 september 2014

NU .. blir det verkligen intressant!!


Kvällens resultat var väl inte så värst överraskande för oss som följt den här valrörelsen det senaste året? Här hemma var det jag som vann eftersom jag spikade Sverigedemokraternas 13% redan våren 2013 .. det kan jag bevisa.

Men äras den som äras bör .. Jimmie Åkesson har större anledning att skicka blommor till Expressens Thomas Mattson än till mig och mina mediala förutsägelser.

Men kommer de övriga partierna att ta hänsyn till meddelandet från väljarna?

Kommer de övriga partierna att inse det destruktiva i att isolera Sverigedemokraterna och nonchalera en så stor del av väljarkåren?

Och .. vem blir Moderaternas nästa partiledare. Stannar Anders Borg och, om inte, vem kan ersätta honom i Alliansen. Centerns ekonomiske talesperson, Åström .. jag är så trött att förnamnet försvunnit .. verkar vara av Borg-kvalitet? Och sett ur min personliga synpunkt .. kommer Folkpartiet att lyssna på Löfvens lockrop nu när Fredrik Reinfeldt avgår?

I så fall får jag ångra mitt val i 4 år. F*n också! .. men det är det kanske för tidigt att utbrista?

Men den intressantaste frågan är .. KAN Stefan Löfven bilda regering och åstadkomma en budget som de andra partierna kommer att godkänna?

Det kommer att stötas och blötas i media de kommande dagarna och förmodligen kommer åtminstone jag att vara fullständigt urless på hela cirkusen redan i morgon kväll.

Kvällens höjdpunkt var när de miljöpartistiska språkrören försökte höja stämningen bland sina partimedlemmar. Försökte .. var ordet. Sällan har väl ordet "besvikelse" illustrerats tydligare. Men allra tydligast var Gustav Fridolin som påminde om en trulig 4-åring som tappat sin glass. Inklusive den utskjutande underläppen och den nedåtriktade blicken.

Något annat som var påtagligt var hur ohyfsat och patetiskt vänsterpartisterna uppförde sig när SD visade sig på storbildsskärmen. Ett större antal vuxna(?) personer står och skriker, hytter med knytnäven och visar finger åt en tv-skärm?? Det enda som saknades var Dror Feilers saxofon och ett antal vuvuzelor.

Så ser ett regeringsdugligt parti ut .. enligt vänsternormen?

Men visst är det skönt att vi slapp ytterligare ett extremparti när läget ser så här ovisst ut?


DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

7 kommentarer:

 1. Det är ovärdigt, men jag kan inte låta bli.... SD fick mer än vad jag trodde, det är en skarp markering om att "något är sönder i landet" (kommer rasistropen att fortsätta skalla eller flera att seriöst kontrollera varför?), samtidigt som journalisternas gullegris, MP, får märkbart mindre än förra valet. Och M, med Reinfeldt som kastat bort vårt försvar samt gulligullat ihop sig med MP har störtdykt. Smolket i bägaren är att Fi fick procent alls, men jag tröstar mig med att det i alla fall är mindre än 4%

  Det var väl på Ledarsidorna det stod om att köpa åkband till berg- o dalbanan som lär följa. Ja, och de närmaste åren kan bli något att genomlida för alldeles för många, men förhoppningsvis kommer stålbadet att ge oss bättre politiker (och journalister) för jag har svårt att tro att svensken är så dum/korkad/ond att vi verkligen förtjänat de politiker vi haft de senaste tio eller så åren.

  /Majsan

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson15/9/14 00:56

  Jag jublar förstås, massmedia har troligen lyckats bromsa SD:s framgång men 13% är ändå okej.... :)
  MP är kaxiga, men de har ett sämre resultat än förra valet - varför skulle Löfven bry sig om det knattepartiet?
  Och Löfven själv, vem fan tror ha kommer klarar en regering mer än fram till midsommarafton?
  Gubben verkar snudd på obildbar, det här blir kul för oppositionen och trist för Sverige.

  SvaraRadera
 3. MP:s och Fisarnas resultat var de största behållningarna.

  Sen hoppas jag att Expressen känner sig nöjda idag. Deras strategi slog lika väl ut som vanligt.

  SvaraRadera
 4. Det blev precis som jag också sa för en tid sedan (vet inte om jag kan bevisa det, någon stammis här kanske kan intyga det): Ett parlamentariskt kaos där SD skulle få 10-15%.

  Det mest patetiska stod Mona Sahlin för när hon sa att man inte ska lyssna på JÅ men på SDs väljare. Man har tidigare förklarat att väljarna väljer fel men nu plötsligt passar det när svetsaren ska dribbla bort sitt valmanifest för att två sexprocentare ska få makten.

  Det andra patetiska var att helt plötsligt skriver man på diverse sidor och ledare det jag har försökt banka in i huvet på folk, SD väljare är inte alla rasister, väldigt få av dem är det faktiskt, de är bara jävligt besvikna och missnöjda! Vassego o skölj, idioter!

  Jag är nöjd med mina röster i de olika valen och kommer att stå för dem.

  SvaraRadera
 5. Lugn, Stefan är. En jättebra förhandlare och eftersom SD's väljare inte är rasister kommer den stora landsfadern ena folket och lyckas förhandla med alla! :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. Det ska bli intressant att se vad som hittas nu när Researchgruppen och Piscatus har blivit hackat. Det är ju så att de som gör detta inte är duvungar så RG's sk. "honeytrap" har väl redan blivit förbigången och kasserad.¨

  SvaraRadera
 7. Du är inte ensam, Anny, om att känna att valrörelsen står en upp i halsen. Men nu är det över, eller? Läste också D Erixons inlägg om det farliga i att Alliansen skulle lösas upp i de fyra beståndsdelar den består av vilket i så fall skulle vara den våta dröm Stefan önskar allra mest blir en realitet. Min fundering är att det egentligen borde vara precis tvärt om. Alliansen borde istället konsolideras ännu mer och bli ett självständigt riksdagsparti, Allianspartiet. På kommunal och landstingsnivå kan det med fördel fortsätta med de fyras gäng. Fördelningen av Allianspartiets mandat borde gå att vikta in med ledning av resultatet i kommunal/landstinsval. Om vi så leker med tanken att det i detta val hade funnits ett Alliansparti i riksdagsvalet hade det inte varit helt självklart att Stefan får bilda regering på vänsterkanten. Men alldeles oavsett lär valanalysen innebära att partierna måste se över politiken på flykting och immigrationsområdet. Att vägra debatten med SD anser jag är den enskilt största orsaken till att vi har det utfall vi har och det är nog ingen högoddsare. Målsättningen att vara en humanitär stormakt på flyktingmottagning (volymer) måste förändras till att bli en dito på integration och för det krävs lägre volymrer, hur svårt är det.

  SvaraRadera