söndag 7 september 2014

Det känns märkligt ..


.. att höra en man, som har 27 % av väljarnas förtroende, låtsas att han kan bilda regering och genomföra sitt partis politik alldeles på egen hand?

Extra märkligt känns det när han erbjuder den man som ändå representerar en allians som 40,5 % av väljarna stödjer, att få samarbeta, förhandla och kompromissa tillsammans med hans regeringsalternativ .. som då är mycket mindre?

Stefan Lövfen räcker ut handen mot Fredrik Reinfeldts samarbetspartners, talar om samarbete och erbjuder kompromisser och förhandlingar så ivrigt att jag blir orolig för att den lilla "låda", som SVT byggt upp under hans fötter, ska halka iväg med hela sosseledaren.

VARFÖR är det så förskräckligt svårt att tala om Miljöpartiet och det samarbete som alla inser måste till för att det ska kunna bli ett regeringsskifte?

Det känns lite svårt att förstå?

Eller är det Jonas Sjöstedt som skrämmer sosseledaren så?

Eller inser han att socialdemokraternas politik och löften faller som höstlöv om han nämner hur Vänstern och Miljöpartiets förhåller sig till dem?

Något är det som gör att Stefan Löfven gör vad som helst för att undvika att tala om dem som han med säkerhet måste försöka samarbeta med om han "vinner valet". Har han riktig otur så kommer V och Mp att bli nästan lika stora som S .. och då får han verkligen problem med att regera "själv".

Eller .. ???

Nej .. såååå kan det väl ändå inte vara??

Men det verkar nästan som om Stefan Löfven helst av allt vill vinna statsministerposten, sparka ut Fredrik Reinfeldt och Moderaterna och behålla de övriga allianspartierna?

Det låter lika smart och genomtänkt som traineesystemet .. så helt omöjligt är det kanske inte?


DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

4 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson8/9/14 03:02

  Jag såg en häst och en åsna.
  De var överens om att inget göra. Gäsp, zzzz....

  Men efter valet, har husbonden hämtat in en ny dräng som ska rida in dem.
  Det kommer att bli sevärt...

  SvaraRadera
 2. Miljonärskan Margot Wallström är ute och knackar dörr med dyra handväskan i högsta hugg och berättar för folket att med de rödgröna kan räkna med att få gedigna skattehöjningar och högre arbetslöshet för ungdomar.
  En riktig röstmagnet för S!?

  SvaraRadera
 3. Jag har efter att ha lyssnat på en debatt i P1 och sett delar av debatten i SVT fått klart för mig att det (tyvärr) bara finns ett regeringsalternativ. Löfvén är inte trovärdig och kommer att få förhandlar bort delar av sitt valmanifest men han låtsas som att han har 50% av väljarna. I SVTs utfrågning här om veckan målade han in sig i ett hörn 4 gånger, bl.a. Kärnkraften, Förbjudandet av krigare utomlands.

  SvaraRadera
 4. och Gudrun schyman säger att hon har minst 60 % av de kvinnliga väljarna med sig typ =))

  SvaraRadera