fredag 5 september 2014

Nu önskar jag bara att ..


.. den här valrörelsen ska ta slut. Jag önskar det så innerligt att det är konstigt att den inte gör det redan nu på söndag?

Då skulle vi slippa nästa veckas orgie i förnedring.

Resultatet är ju redan givet .. det kommer INTE att bli bra för Sverige. Oavsett hur det går med maktfördelandet så kommer vi .. här nere där jag finns .. att få det sämre.

Jag tvivlar inte ett ögonblick på det!

Men resan dit har varit plågsam, pinsam, sjaskig, ovärdig, respektlös, omdömeslös ... ja, kalla det vad ni vill. Jag skäms för våra folkvalda, det gör jag .. och jag kan för mitt liv inte begripa vad jag ska kunna förmå mig att rösta på.

Det finns inte ett enda alternativ som jag tror på.

Inte ens i kommunalvalet har jag ett givet val .. men i landstingsvalet tänker jag satsa på ett parti som affischerat med handtextade meddelanden om "Vård för Pengarna". Det verkar vara ett lika bra alternativ som något annat?

Men jag tror inte på det egentligen .. men skyltarna ser roliga och kreativa ut.

Jag mår rent av illa av den cyniska människosyn som Socialdemokraterna har visat prov på den här valrörelsen. Förslagen om att de "duktiga" barnen ska bussas omkring till problemskolorna för att de "dåliga" barnen ska få goda föredömen har ju funnits där sedan tidigare .. men nu används samma idé .. fast tvärtom .. inom hela välfärden. De som är mest svårplacerade ska få förmånen att "vårdträna" på de svagaste i samhället?

Den vårdpersonal som det redan nu råder brist på ska också får förmånen att arbetsleda de ovilliga vårdpraktikanterna och i skolan ska de som nu finns i det stora misslyckandet FAS3 få använda landets elever som arbetsuppgifter. Förmodligen kommer handledning och administration att hamna bland alla andra administrativa uppgifter som redan ligger på lärarnas bord .. som ett resultat av politikernas famlande efter lösningar .. och skymmer sikten för elevernas behov?

Nu fungerar ju inte livet direkt så. Sätter vi ett antal välartade elever i en klass med skoltrötta skolkare så är ju risken överhängande att de tar seden dit de kommer och placerar vi ett antal människor som absolut inte vill vara i vården, i just vården, så är risken lika överhängande att vårdtagarna blir lidande.

I alla år har jag skytt Vänsterpartiet som pesten. Jag tycker fortfarande att Vänsterpartiet är ett verklighetsfrånvarande parti med en skrämmande inställning till individuell frihet och ekonomi. Men när det gäller ÄKTA engagemang och ÄRLIG människosyn .. sett ur deras egen orealistiska synvinkel .. så slår de sossarna med hästlängder.

När det gäller de galenskaper som Vänstern vill genomföra, så är de, i alla fall själva, helt övertygade om att deras visioner kommer att göra livet bättre .. till skillnad från sossarna som VET att deras förslag inte fungerar, men ändå hävdar att de kommer att "lösa arbetslösheten" med nya namn på sysselpysselsättningar.

Jag mår också illa av att höra landets statsminister skryta över att han gjort en överenskommelse med Miljöpartiet om vidöppna dörrar för alla som tror att framtiden finns i Sverige .. enbart för att visa Sverigedemokraterna var skåpet ska stå??

Att han dessutom visade alla "nysvenskar" hur fel de hade när de trodde att det fanns både bostäder och arbeten inom en anständig tid, det bryr sig varken han eller Miljöpartiet om.

En skrämmande och cynisk människosyn som de delar med de andra fem partierna som hjälper dem att täppa till truten på "det samhällsfientliga" partiet som de skänkt hela frågan till?

Ett parti som upptar mer av politikernas intresse än de frågor som väljarna vill ha svar på?

Jag tycker det är pinsamt, plågsamt och nästan förödmjukande att se hur de olika partierna sänker och tar avstånd från de få medlemmarna som vågar försöka skapa en öppen och fri debatt. Jag skäms så jag nästan mår illa av det öppna krypandet och krälandet för media, det illa dolda maktbegäret som kan få välavlönade fullt friska människor att nästan sälja sin själ för en ministerpost .. som nästan alla vet att de saknar kompetens att klara av.

(Om "folk" inte är DOM som bestämmer över Sveriges Radio .. så finns det väl inte någon anledning att betala tv-licens, eller hur?)

Medias roll i allt detta visar med all önskvärd tydlighet på varför tv-licensen borde avskaffas och varför tidningsdöden accelererar. För VARFÖR ska någon betala för en sluten "public service" verksamhet där alla verkar ha inbördes relationer som skapar arbeten till kommande generationer genom kontakter där alla arbetar mot samma mål och har samma åsikter? Och varför ska vi försörja gammelmedia genom att betala för gårdagens nyheter, som dessutom förmedlas på bekostnad av frisk och levande skog?

I och med internet har till och med de mest inskränkta förstått att det går att tänka, skriva och finna fakta helt på egen hand. Ofta minst ett dygn innan de dyker upp i en tillrättalagd pappersupplaga.

Och på tal om skog. Handen upp alla ni som vill att vår svenska skog med alla fantastiska naturupplevelser, platser där hela vårt djurliv finns och lever, svampställen, blåbärsställen och utflyktsmål .. ska förvandlas till olönsamt biobränsle till ett fåtal miljöbilar som ingen varken vill eller har råd att köpa?

Eller omskapas till någon form av okänd textil som kan säljas i stora partier på Ullared?


Gud, vad jag längtar till att den här valrörelsen tar slut ... 


13 kommentarer:

 1. Läsvärt:
  http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/sveriges-mest-segregerade-plats_3887062.svd

  SvaraRadera
 2. Anybody skriver: "Nu fungerar ju inte livet direkt så. Sätter vi ett antal välartade elever i en klass med skoltrötta skolkare så är ju risken överhängande att de tar seden dit de kommer och placerar vi ett antal människor som absolut inte vill vara i vården, i just vården, så är risken lika överhängande att vårdtagarna blir lidande."

  Detta förstår inte någon, som är vänstersinnad.

  Somliga (de flesta?) vänstersinnade har närmast en BLIND FLÄCK för den insikt, som Any formulerar här. Andra vänstersinnade väljer att blunda.

  Det är därför omöjligt att upplysa någon vänstersinnad om dessa risker.

  Antingen begriper de inte - eller så vill de inte begripa.

  SvaraRadera
 3. När det gäller de galenskaper som Vänstern vill genomföra, så är de, i alla fall själva, helt övertygade om att deras visioner kommer att göra livet bättre .. till skillnad från sossarna som VET att deras förslag inte fungerar, men ändå hävdar att de kommer att "lösa arbetslösheten" med nya namn på sysselpysselsättningar.

  Klockrent!

  SvaraRadera
 4. @ Melmac

  Vilken mastig moralkaka du länkar till.

  Hade någon riksdags/folketings/parlamentskandidat för ett icke-religiöst eller icke-socialistiskt parti riktat en sådan grötmyndig och dryg predikan till väljarna i något annat land än Sverige... undrar man?

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson5/9/14 19:46

  @ Any....
  Du har beskrivit hur även jag ser på det.
  Du kunde ha lagt till ett hycklade liberalt Folkparti som är allt annat än liberalt om du tycker olika (än dem), och Miljöpartiet som kidnappar klimathot, skogsbränder för billiga politiska poäng samt använder baaaarnen som mänskliga Hamas-sköldar för att vi ska få dåligt samvete om vi inte tycker som dem.
  T ex.
  Kanske kan du skriva under på även detta?

  Jag har som konsekvens av att jag delar din beskrivning valt att rösta på Sverigedemokraterna i detta val.
  Det var inte lätt att ta det avgörande STEGET över till SD för mig, men jag frågade mig själv om mina åsikter eller medias propaganda skulle få avgöra min röst. Invandringens volym och kostnader är inte ett särintresse som de övriga partierna försöker lura i oss, utan tvärtom påverkar det hela samhällets möjligheter på ett mycket negativt sätt i att bibehålla vårt välstånd och välfärd.
  Så hur mycket man än önskar att det är en grisen Särimner vi har - det går inte att äta grisen idag och tro han återuppstår imorgon. Det är en fabel, tro inte på politikernas försäkran. Nej, det finns inga fria luncher. Fråga de flyktingar vars bistånd svenska politiker nu minskar för att kunna betala lunchen för de flyktingar som kommit till Sverige...
  DET tycker jag är inhumant, om något.

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson .. jag hade ju kunnat fortsatt och lagt till punkt efter punkt efter punkt på den här skämslistan ända fram till jul och jag har ärligt talat svårt att se hur jag ska kunna förmå mig själv att rösta om en dryg vecka.

  Vi får se hur det blir? Men hur jag ska kunna stå för mitt val är den centrala frågan i det här valet.

  Men den senaste rykande färska SIFO-rapporten kanske kan ge en vägledning??

  När det gäller flyktingmottagandet så har jag i åratal hävdat att de som är de största förlorarna är människorna som kommer hit, förvaras i oviss väntan och under förhållanden som ingen av oss skulle acceptera under åratal och som sedan inte erbjuds några som helst möjligheter att SJÄLVA skapa sig en framtid och nya liv.

  Vi betalar dyrt för att bygga segregation och motsättningar som ska förgylla elitens glorior. :-p

  SvaraRadera
 7. Du har redan massor med fas3or i skolorna. Skillnaden med S förslag är att dessa kommer att få lön. Läs om den här fas3 anordnaren massor med elevassistenter har fått kicken och skolor har i stället tagit in klassmorfar i skolorna. http://www.klassmorfar.se/

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson5/9/14 21:59

  @ narran:
  "Skillnaden med S förslag är att dessa kommer att få lön." skriver du.
  Sossarnas "avtalsmässiga lön" till Fas3:orna vill jag gärna syna:
  De har avsatt 400 miljoner för att 6.000 (av 36.000 som deltar i Fas 3) ska få ett arbete med avtalsmässig lön under 12 månader = 400.000.000 kr/6.000 människor/12 månader = 5.555 kronor i månadslön....
  Som av en händelse lika mycket som en Fas3-anordnare får per Fas3:a i månaden.
  Och sedan kan ju du tala om för mig hur en arbetslös med 5.555 kronor i bruttolön ska kunna överleva på detta?
  Eftersom du som Fas3:a inte kan tacka nej till "erbjudandet" att arbeta gratis (utan att förlora andra förmåner) är det ett tvångsarbete i praktiken.
  S-förslag är inte annat än att skyffla kostnadsersättningen från Fas3-anordnare till Fas-3:orna själva - men också att ta samma belopp från dessa och ge till socialkontoren eftersom de betalar ut en mindre del än de gjort hittills.
  Det kan ju låta ok; att minska profitföretag som snyltat på Fas3, men kommer Fas3:orna närmare ett "riktigt arbete" på det här sättet? Och vems arbete tar Fas3:an? Och vem blir ny-arbetslös för att en gammal-arbetslös ska få snudd på meningslös sysselsättning för svältlön?

  En (cynisk) jävla rundgång är vad det är - och inget annat. Det är sanningen bakom sossarnas "sysselsättningspolitik".

  SvaraRadera
 9. Tänk .... om man kunde få högre politiker att ta och kommentera det Assar Lindbäck, Anders Bergh och Tino Sanandaji säger om dagens invandring vs välfärden.

  Eller någon journalist intervjuar och kräver svar....

  Näääh, lär inte hända för det är vattentäta skott mellan de som svänger sig med statistik och kan förklara den och de som har multikultidrömmen och fy för SD.

  /Majsan

  SvaraRadera
 10. Men då blir det att humanismen inte får mätas i kronor och ören.

  SvaraRadera
 11. Peter Nicklasson,

  Med tanke på vad du skrivit tidigare kan inte det avgörande STEGET ha varit särskilt långt för din del.

  Min gissning har hela tiden varit att du röstat med dem ända sedan partiet dykt upp på dagordningen och att du eventuellt också engagerat dig aktivt i partiet.

  Det är i alla fall det intryck du ger.

  SvaraRadera
 12. Peter Nicklasson6/9/14 11:53

  @ Anonym 6/9/14 10:50:
  Du verkar gilla att gissa... men tyvärr har du fel, fel, fel.
  Jag är ursprungligen en sosse, men röstade på M 2006 & 2010. Det har jag berättat flera gånger tidigare.

  Steget över till SD tog jag 2011 i samband med Moderaternas (Alliansens) uppgörelse med Miljöpartiet.
  Det var det ultimata sveket mot de traditionella moderata väljarna, och jag är övertygad om att när valanalyserna får en välbehövlig distans kommer just detta svek vara det enskilt avgörande beslut för en borgerlig förlust nu.

  Jag är inte, och har aldrig varit, medlem i något parti.
  Jag är nämligen inte hästsosse, åsnemoderat, eller i övrigt blint troende som sväljer allt "mitt" parti säger utan röstar efter helheten och konsekvenserna i stort.
  Då blir valet lättare.

  SvaraRadera
 13. Jag är också sosse från början men från valet 2010 blev det SD och det kommer jag vara ända tills något annat parti vågar hantera invandringen med sunt förnuft.

  SvaraRadera