måndag 28 september 2015

Jag tycker att det är skandal ..


.. att Stockholms kommunfullmäktige har gett klartecken till rivningen av Slussen!

Nu när Stefan Löfven talar om extraordinära insatser och Morgan Johansson pekar med hela handen för att landet ska inventeras på alla tillgängliga utrymmen som kan härbärgera alla flyktingar som kommer till landet i en takt på ca 1000 personer per dygn .. så river man Slussen?

Finns det en bättre plats för ett asylboende .. eller kanske till och med permanent boende för utvisningshotade hjälpsökande medmänniskor? Mitt i storstaden, nära gallerior och nöjesliv och dessutom inom bekvämt räckhåll för landets godhetselit .. politiker, journalister, kändisar och alla andra som vill bistå med bullar, kaffe och gosedjur.

En godhetsborg, som med Migrationsverkets nya förtätade krav på 3,3 kvadratmeter per person, kan ge plats åt ett hundratal .. kanske tusen? .. människor som kan finnas tillgängliga för alla som vill visa upp sin empatiska sida i en manifestation. Det kanske till och med finns utrymme för en scen för insamlingsgalor eller kändisframträdanden i DN:s regi  .. inom räckhåll för nyhetsteamen från SVT?

Kan det bli bättre?

Och så river de kulturminnet som kunde ha gett så många så mycket?

Hur tänker de egentligen?

Men än är det inte för sent. När allt är rivet och grävskoporna åkt hem så återstår den perfekta platsen för Stockholms variant av Malmös kåkstad för EU-migranter.

Öppna era hjärtan, tänk om och se möjligheterna, Stockholms kommunfullmäktige.Ledarsidorna, Fnordspotting, Motpol, 6mannen, Cornucopia,

5 kommentarer:

 1. Hej.
  Såhär från exilen vill man ju föreslå fler platser i Eken: på Plattan borde åtminstone tvåtusen kunna få rum i tält eller lådor; Björns Trädgård rymmer lätt ett hundratal tält; Hovet och Globen tillsammans borde fixa femtusen; och alla parker och grönytor i innerstan borde också kunna ta emot en hel del tält och skjul. ryms ledigt tusen pers i Humlan. Undras hur många man kan knöka in i Tanto och Vitan? Eller kommer konsekvensen av tankebristen för nära de goda journalisternas näsor då?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar med spänning på hur det går med de 700 personerna som tillfälligt inhyses i Täby Park Hotel. Borde ge in fingervisning om hur öppna vissa hjärtan är.

   Radera
 2. Vill SD ha egen majoritet nästa val är det bara att köpa några fastigheter på Söder och göra om till flyktingförläggningar.

  SvaraRadera
 3. Jättebra förslag från dig...Men jag tror tyvärr inte världens första PK feministregering vill ha flyktingar i sin egen bakficka.

  SvaraRadera
 4. Nu när det är aktuellt med tältläger...
  Finns gott om plats i Rålambshovsparken, Zinkensdamm, diverse andra småparker och, inte att förglömma, hela Gärdet!!! Tänk vad många som skulle rymmas!
  (inlägget kan innehålla spår av ironi)

  SvaraRadera