torsdag 24 september 2015

"Vi ser inget behov av att höja bensinskatten” ...


.. sa Magdalena Andersson i förra årets valrörelse. ”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är".

Men i årets budget finns ett förslag om att höja bensinskatten med 48 respektive 53 öre från årsskiftet. Bensinpriset vid pumpen blir då 60 öre litern högre, eftersom även momsen stiger.

Det var i och för sig ingen överraskning eftersom förslaget fanns med i den budget som Sverigedemokraterna röstade ner förra höstbudgeten.

Svekdebatten är så att säga redan över.

Men uppenbarligen var den så jobbig att regeringen aldrig mer vill utsättas för den igen och därför så bakar de in en liten fiffig variant i budgeten som säger att bensinskatten automatiskt ska räknas upp med 2 procent varje år utan riksdagsbeslut.

Eller som bloggen Löjesguiden skriver .. Det fulaste är dock att regeringen i budgeten har lagt in en automatisk uppräkning på årlig bas för just drivmedel. Det innebär konkret att varje år kommer bensin och dieselskatten att automatiskt räknas upp med två procent per år utan att riksdagen kan rösta om det. De kommer ju snart att godkänna budgeten där detta finns med och man kan ju inte godkänna något flera gånger.

Så grattis alla ni som bor på landsbygden och är helt beroende av bilen för att ta er någonstans. Grattis alla bönder, och småföretagare utanför storstäderna, som nu får räkna ner den lilla vinst som eventuellt finns kvar i era egna budgetberäkningar och grattis alla konsumenter som kommer att få motsvarande prishöjning på de varor ni köper i affären.

Ni har dragit en vinstlott i årets budget och vunnit 2 procents högre bensinskatt per år!!

Oavsett vilket parti ni röstade på och oavsett vad de lovade i valrörelsen så kommer DÖ-polarna i riksdagen att klubba igenom de årliga höjningar av bensinskatten ..  vilket på sikt kommer att ge oss ytterligare en guldmedalj i VM i skatter.

Höjningen med 60 öre litern som blir verklighet nästa år är bara början .. 2017 höjs skatten igen och 2018, 2019, 2020 .. eftersom alla säger sig vilja hedra decemberöverenskommelsen.

Sett ur min synvinkel är det fullständigt obegripligt att ett förslag som automatiskt höjer bensinskatten, oavsett vilken regering vi än har, kan ingå i Decemberöverenskommelsen?

Om detta är en hederssak så är ordet heder lika devalverat som orden ansvar och ledarskap.

RIV UPP DÖ!

2 kommentarer:

  1. Jag blir så helvetes trött så jag vet inte vad jag ska skriva. När ska denna parodi på regering avgå? Och när ska detta skämt som kallas Alliansen ta sitt förnuft till fånga? Hur mycket skit ska vi väljare ta innan vi gör revolution och kastar ut dessa zombies? Allt står mig upp i halsen och jag vill bara kräkas. Ahhh.... hjälp mig någon... //tompas11

    SvaraRadera
  2. Dö skulle ha aborteras innan den var livsduglig. Nu står den där som ett tecken på allt odugligt.

    SvaraRadera