onsdag 30 september 2015

Svenska folket har fått väja ..

.. mellan en statsminister som brutit så gott som varje vallöfte han blev vald på, saknar "en begriplig vision av vart regeringen vill leda landet" och i övrig har varit så gott som osynlig under hela sitt första ämbetsår .. och ..

..  en oppositionsledare, som godkänner en budget och en politik som troligen kommer att förändra villkoren för fri företagsamhet och hela välfärdssystemet för all framtid, hellre än att riskera att få regeringsansvaret.

Frågan DN/Ipsos ställer till svenska folket är alltså .. Vem är bäst? H*n som inte KAN regera landet eller en h*n som inte VILL regera landet?

En knapp majoritet av svenska folket förväntar sig att Stefan Löfven ska sköta sitt jobb .. i brist på andra alternativ.

DN slår ständigt nya rekord i meningslösa opinionsundersökningar som ger lika meningslösa rubriker. Som dagens rubrik i pappersupplagan .. Stefan Löfven stärker sina kort.

Vilka då kort? Statsministern har ju inte ens hittat kortleken.
6 kommentarer:

 1. Problemet är väl just att den kortlek han hittat är den du illustrerar inlägget med och inte den lek han borde ha letat rätt på...

  SvaraRadera
 2. Uno kortleken? Eller kanske trolleri kortleken med fejk kort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova löjliga familjerna...

   Radera
 3. Det verkar vara lite si och så med det mesta i politiken just nu. Sambon är väldigt engagerad i Nya Slussenprojektet. Eller rättare sagt att han engagerad i motståndsrörelsen mot Nya Slussenprojektet. Det innebär bland annat att han mailar en den ena och en den andra politikern. Idag resulterade det mailandet i att en moderat kommunpolitiker rekommenderade sambon att han ska rösta på SD i nästa val!!! Så är man emot Nya Slussenprojektet så är det likvärdigt med att man är rasist. Eller? Man kan ju fundera hur de tänker. Om de nu tänker överhuvudtaget. (Förlåt Granntanten för dina partikollegor)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömde klargöra varför h*n ansåg att sambon skulle rösta på SD nästa gång. Det var för att SD var det enda parti som röstade emot förslaget om Nya Slussen när det var uppe för behandling. Så nu menade den moderata politikern att alla som var emot Nya Slussen är SD-anhängare. Mycket märkligt resonemang.

   Radera
 4. Ingen behöver be om ursäkt för mina partikollegors oförmåga att tänka Cicki. Sorgligt bara att de sitter för att förvalta ett förtroende från sina väljare - ett förtroende som de kapitalt ignorerar. Apropå kortlek så fanns i min gröna ungdom ett kortspel som hette löjliga familjen och kunde vara något att använda i det här sammanhanget. Troligen åker jag dit för trakasserier eller diskriminering för det förslaget , men det tar jag.

  SvaraRadera