torsdag 26 maj 2016

Brexit, Swexit och en ny regering.


Jag önskar mig en ny regering så brinnande hett att jag till och med skulle kunna nöja mig med en gammal regering med en sedan länge avliden statsminister.

Det enda krav jag har är att denna nya eller "andra" regering INTE är villig att samregera eller stödja sig på Miljöpartiet. Eller vänstern. Vilket då gör att det bara återstår en fd regering med en icke-existerande statsminister och Sverigedemokraterna?

Men det vete sjutton om inte de också hellre skulle regera med Miljöpartiet och/eller Vänstern än att avstå från Makten.

Jag önskar också .. minst lika starkt .. att engelsmännen ska rösta för ett Brexit och lämna EU och att vi också ska få chansen att göra detsamma i ett Swexit. Jag är inte mottaglig för några sakargument i den frågan, utan känner mig lika envis och obstinat som när jag som 6-åring totalvägrade att äta den påstått NYTTIGA spenaten. Jag VILL INTE och du får inte TVINGA mig för då kommer jag att kräkas .. och jag blev tvingad, kräktes och har aldrig någonsin mer i mitt liv ätit spenat annat än direkt från grönsakslandet.

Jag håller också med Carolin Dahlman som skriver att den stenkastande, bilbrännande mobben i förorten visst vet vad de gör och inte ska ursäktas med "vilseledande skitsnack" om vanmakt och dåligt mående.

Hon skriver .. "De som bråkar är unga som tycker att de har rätt att ratta världen som de själva vill. Egoismen i deras beteende är avskyvärd och ska inte urskuldas med att de har vuxit upp i en viss miljö eller har svårt att få jobb" ..  och .. "Tusentals – ja hundratusentals, till och med miljoner – människor världen över trotsar oddsen och spirar som maskrosor ur asfalten i stället för att riva upp gatstenar för att slänga på oskyldiga. Det finns inget tydligt samband mellan att vara arbetslös och skära sönder däck på statens egendom".

Det är rakt, det är tydligt och därmed ingenting som någon av våra folkvalda skulle våga säga eller skriva och jag instämmer i varje ord som finns på Kristianstadsbladets ledarsida för jag VILL INTE .. kan inte .. ömka dem som sätter tryggheten, demokratin och rättssäkerheten i fara .. bara för att ursäktas med att de är unga som vi "måste" tycka synd om.

Lika rakt och tydligt beskriver Stefan Hedlund debatten om flyktinginvandringen under rubriken "Är flyktingkrisen farlig?" och med ord som en folkvald politiker aldrig skulle uttala. Utom möjligen privat .. och i duschen för att minimera risken för avlyssning. En rekommenderad läsning.

De senaste åren har gjort mig till en annan .. sämre .. människa. En missnöjd, desillusionerad, arg och trist typ. Det känns inte som om jag gör någon glad .. allra minst mig själv.

Jag har totalt tappat förtroendet för samtliga sorterande nyhetsrapportörer, de självvalda kulturpolitikerna och våra folkvalda politiker .. ingen nämnd och ingen glömd. Svensk politik känns mest som ett skämt där de folkvalda mer ser till sin egen maktposition, sina egna vinster och partiets överlevnad än till vad folket vill och behöver.

Jag känner mig bara arg och därför önskar jag hett och innerligt att Sverige inte får sossarnas efterlängtade plats i FN:s säkerhetsråd och att Miljöpartiet åker ur riksdagen nästa val.

Några andra glädjeämnen än ren och skär skadeglädje kan jag inte se i min kristallkula när jag desperat försöker hitta något positivt att se fram emot de närmsta åren.

Just nu är jag MOT det mesta och bara FÖR Brexit, Swexit och en ny regering! Men ge mig det och jag ska bli hur snäll, positiv, skattevillig, solidarisk, jämlik, hjälpsam, otroligt kreativ och foglig som helst.Dagens citat ..
En regering är som ett spädbarn, en matsmältningskanal med stor aptit i ena änden och ingen ansvarskänsla i den andra. /Ronald Reagan12 kommentarer:

 1. Var glad över att Erik Ullenhag har blivit ambassadör i Jordanien.
  Han skall nu introducera svensk jämställdhet i detta muslimska land.Vi önskar honom lycka till med detta!

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! Ja jag kommer att rösta på den enda oppositionen som finns i Sverige idag. Det finns bara ett parti som är någorlunda ansvarstagande gentemot oss skattebetalare och det är SD!

  SvaraRadera
 3. Ha ha nu är du lika bitter som mig.
  Jag håller med om allt. Jag fattar verkligen inte hur Batra tänker när hon flirtar med MP ? Har hon inte hört sett eller läst några nyheter alls det senaste halvåret ? Hon kör Moderaterna totalt i botten.

  SvaraRadera
 4. Är också missnöjd och frustrerad och arbetslös. Kastar jag sten på blåljuspersonal? Nej.
  Det måste bli ett slut på daltandet med dessa individer. Passar inte livet i Sverige finns det faktiskt ganska många andra länder att flytta till, _ingen_ kommer att hindra dem från att åka härifrån.

  SvaraRadera
 5. Jag har slutat se mig själv som en del av det svenska samhället. Jag är en (utflyttad) Tvetabo. Heja Tveta! Tveta, leve! Leve Tveta!

  Lättnaden är enorm. Prova.

  Samhällskontraktet är uppsagt sedan länge. Postmodernism = PreBirgerJarl.

  /cpc

  SvaraRadera
 6. SVT-nyheterna uppfostrar "fölket" när det gäller Brexit, det hörs bara röster som oroar sig över ett eventuellt utträde! Ingen oroar sig över bristen på självständighet! Iallafall inte i SVT-uppfostringen. Att borgare gillar EU kan jag förstå, men att den s.k. "vänstern" gjort denna borgar-sovjetunion till sitt mest älskade "kramdjur"...ja det är mera gåtfullt än hur pyramiderna byggdes utan lyftkranar. (s) tycks än idag vara helt ödmjukt tacksamma över att "vi får vara med!". Vad det än kostar & hur det hela än utvecklar sig så tycks denna grundkänsla vägleda (s) ang. detta!

  SvaraRadera
 7. Hej anybody! Jag hoppas på brexit och Trumph, Journalisterna ska inte segra i agendasättandet.

  SvaraRadera
 8. Nästan on topic: Om du äter spenat direkt från grönsakslandet har du förmodligen - mule...
  Bråttom nu.
  Skall passa lilljäntan.
  Stolt över förtroendet.

  SvaraRadera
 9. Om man är mån om att få en bra pension en 'vacker dag' bör man vara emot ett Brexit i ett exportberoende Sverige. Och något Swexit hoppas jag till gud att det aldrig blir tal om även om vi blir lämnade ensamma utan UK i EU. Sverige lever på sin export, främst till Tyskland, UK och Norden. Och exporten kan bli större än idag om vi blir kvar i EU.
  Men jag förstår att inga argument biter just nu, Anybody. Det är så lätt att vara emot allt när man inte gillar det s.k. läget. Jag är inte nöjd heller med 'tillståndet i riket' som det så vackert heter. Men jag tycker att 'läget' är så erbarmligt dåligt att jag inte vill förvärra det med ett Swexit!.
  Upp med hakan! Det kommer bättre tider, dock återkommer aldrig de gamla tiderna.
  Kram!
  Gunilla

  SvaraRadera
 10. PS Gillade inte spenat som barn men gör det idag. Stek babyspenat snabbt och lägg det på en smörstekt vit brödskiva. Pochera därefter ett ägg och lägg ovanpå. Servera med lite hollandaisesås.
  Underbart gott! /Gunilla

  SvaraRadera
 11. Hej Any.

  Är lika uppgiven som alla andra. Det finns bara en som håller måttet och det är Dick Erixon.

  Jag skulle rösta på honom om det gick.

  /henrico

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var länge sedan! Jag har tänkt på dig och undrat vad du gör och hur du mår .. men nu vet jag att du lider av samma uppgivenhet som jag.

   Det känns för jävligt ärligt talat. Jag saknar min egen tro på att allt är möjligt nu när det mesta känns omöjligt .. ;-P

   Radera