lördag 7 maj 2016

När Mona Sahlin ..


.. ertappades med att ha använt statens kontokort för privat bruk var jag inte säker på om hon var mer än lovligt naiv och korkad eller hade drabbats av hybris och storhetsvansinne.

I dag vet jag vad jag tror.

Men det som skaver i dag handlar inte om Mona Sahlin utan om SÄPO.

Vad är det för slags poliser som arbetar där? Vem är mannen som Mona Sahlin försåg med ett falskt intyg, en välavlönad tjänst utan närvarokrav och en egen parkeringsplats på statens bekostnad?

Vad han heter vet alla som klickade sig in på Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism och jämförde med diskussionerna på Flashback .. eller väntade tills ett namn försvann. Men namnet är ointressant .. däremot så tycker jag att hans delaktighet i Mona Sahlins fibblande är av allmänt intresse.

En polis, utvald för att ansvara för säkerheten för landets högsta höns, som utan att darra på manschetten använder ett falskt intyg för ett överklagande i hyresnämnden?

En polis och fd livvakt som tackar ja till en välavlönad tjänst som han erbjuds personligen av Mona Sahlin .. utan några speciella arbetsuppgifter eller krav på närvaro .. samt en parkeringsplats i ett p-garage på statens bekostnad?

En polis som anställs för 60000 kr i månaden som säkerhetssamordnare för en person som redan har personskydd?

En helt vanlig SÄPO-polis som tycker det är ok att förfalska uppgifter .. eftersom situationen uppkommit, enligt Cornucopia som verkar se det som en ursäkt ..  för att kunna köpa en bostadsrätt för 10 miljoner, med en månadsavgift på 18000?

Cornucopia skriver ..   En massa missunsamma jantar drar en massa underliga slutsatser kring Mona Sahlins livvakt. Sluta med det, det är en privatperson och en person vars privatekonomi ni har noll insyn i utöver uppgifter om månadslön, vilket vid en enkel analys visar att det finns annat bakom - nämligen kapital .. och .. Jag är tämligen övertygad om att livvakten klarar av att betala 18 000:- SEK i månaden i avgift för en lägenhet, men det kanske inte sker på lönen. Därav har situationen uppkommit. Skuggan ska förstås falla på Sahlin och ingen annan. Oavsett är inte livvakten en offentlig person.

Jag antar jag kvalat in för att kunna kallas för en missunnsam jante, man jag kan inte se en enda ursäkt för att någon ska använda ett uppenbart förfalskat intyg i en tvist i hyresnämnden. Oavsett om vederbörande är polis eller privatperson och/eller ägare av en privat förmögenhet i form av ett extremt välskött kapital. Jag har också väldigt svårt med människor som låter sig avlönas av skattebetalarna utan att prestera, i något som verkar vara ren vänskapskorruption.

Jag tycker hans handlande är lika märkligt och klandervärt som Mona Sahlins.

Så om inte Mona Sahlin TVINGAT livvakten att använda det förfalskade intyget genom att hota med att förstöra hans karriär, TVINGAT honom att acceptera en tjänst som han inte verkar ha haft mycket intresse för och TVINGAT på honom en svindyr parkeringsplats .. så anser åtminstone jag att det faller lika mycket "skugga" över honom som henne i det här fallet.

Det här handlar ju inte om pengar .. ärvt kapital eller inte .. utan om lag och ordning, moral och heder.11 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jag får "naughty" tankar i ärendet, men Mona är väl inte sån?

  SvaraRadera
 2. Det märkligaste är att denne bloggare cornucopia = Lars Wilderäng f n är Slöseriombudsman! Han är alltså anställd av Skattebetalarnas förening för att bevaka skattebetalarnas intressen.
  Det är inte alltid man kan ta hans inlägg på allvar. Han är en riktig Putinfantast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Putinfantast", Lars Wilderäng? HAHAHAHAHA Jag provar gärna det du rökt :)

   Radera
  2. Cornu är en svammlare inom de flesta områden, mest inom ekonomi dock med sin egen bisarra statistik, han tjötar och tjötar om boprisbubblan år ut och år in som aldrig kommer. En vedsamlande kuf som tror att världen snart går under, hehehe, vilken tok!

   Radera
 3. Hej.

  En säkerhetspolis existerar för att skydda landet från inre och yttre hot mot den politiska ordningen. Metod och hot-specifikation varierar med stat, tidsperiod och kultur, men grundprincipen är alltid den samma.

  Ett lands parlament (oavsett form) är den yttersta manifestationen av staten som makt, och en säkerhetspolis första plikt blir då att skydda denna. Dess andra plikt blir att skydda sig själv. Utifrån detta är det inte svårt att rationalisera sitt agerande på olika sätt, vare sig det är skumma lägenhetsaffärer, politisk promovering eller vanlig korruption, eller tortyr, (karaktärs)mord och försvinnanden.

  Den som väljer att dominera och regera i kraft av moralisk överhöghet bör nogsamt konstruera sin moral, eller välja det enklare och ärligare: regera i kraft av kompetens.

  Vad de återkommande Sahlin-ärendena visar är hur nära demokratins slut vi är. alla folk i alla tider har trott att deras statsskick varit överlägset andra och beständigt av sig självt.

  När kommer kraven på en stark ledare som pekar med hela handen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Jag fantiserade ihop ett litet försvar för agerandet. Det kan vara ärvda/vunna pengar. Personen behöver bli medlem i en BRF och har som livvakt bra kontakt med Mona Sahlin. Han ger henne en summa pengar att betala tillbaka till honom som lön för att fejka en hög inkomst. Eftersom det är ärvda/vunna pengar och således skattade och klara så tänker de att de ska skippa de sociala avgifterna. Moraliskt helt rätt i min mening. Men de räknade inte med att journalister skulle hitta konstigheter.

  Men fan vet. Hade det varit som jag beskrev ovan borde de lagt korten på bordet. Alla hade fattat varför de gjorde som de gjorde.

  Fast som icke-sosse njuter jag av hela drevet :)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte spekulationen i ärvda pengar, det är väl bara att köpa BRF´för de ärvda pengarna, den gissningsvis symboliska månadsavgiften borde även en vanlig dödlig ha råd att betala?
  Gissar att en del av mängden (jo, gick i skola på sjuttitalet) nolltaxerare är mycket välkomna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Det är bara bull shit.
   Hade han suttit på en förmögenhet så hade det bara varit att visa upp kontona, fonderna som han hade för att täcka upp en låg inkomst och det hade godkänts.

   Nej vi bör på allvar vara oroliga över var han skulle fått sina inkomster ifrån till framtida hyra.

   Radera
 6. Monas egen lilla polisman är korrumperad , man drar inte runt en villa värd 8 miljoner och en bil för en miljon på hans lön på 40 k.
  Det går bara inte , jag klarar det inte trots 45 k. Nu sjunger vi alla , i Sverige finns ingen korrruptions 10 ggr så känns allt bättre

  SvaraRadera
 7. Det är väl klart att livvakten och Mona har ett förhållande. Har ingen fattat det än?

  SvaraRadera
 8. Om livvakten hade varit rik varför fejka en höglön när han i stället kunna visa upp ett sparkonto aktie depå med miljoner insatta. Rykten jag hört är att Mona är rik och att det har med henne att göra.

  SvaraRadera