söndag 29 maj 2016

Vad vill Stefan Löfven och hans regering?


Det var en fråga som inte besvarades under partiledardebatten i kväll och statsministerns "undervisning" av Isabella Löwin märktes också tydligt eftersom vi inte fick veta mer av henne heller? Möjligen gick det att utläsa att hon satsar på att bli en Löfvenklon i hopp om att få upp partiets opinionssiffror genom att .. lämna sakfrågan, kör ett varv med ideologiska hjärtefrågor, krydda med framtida vallöften och servera anrättningen tillsammans med luddiga, svårtolkade floskler som inte leder någonstans.

Men det var mycket på gång .. jättebra grejer. Och Ebba Bush-Thor var sällsynt obegåvad .. enligt Stefan Löfven .. när hon ville att han skulle berätta hemligheter om kärnkraften som han inte ens ville berätta under samarbetssamtalen med allianspartierna. Eller så insåg han inte att debatten direktsändes in i de svenska hemmen? Eller så tyckte han inte att det angick väljarna? Eller så hade han ingen aning om vad han tyckte?

Isabella Löwin övade sig också på Gustav Fridolins valvinnande nickande när Jonas Sjöstedt fick sina obligatoriska utbrott över RIKA och HEMSKA människor som genom sin rikhet och hemskhet skapade offer som i sin nöd tvingades kasta sten mot blåljuspersonal och bränna grannarnas bilar och Stefan Löfven hade ingen aning om vad som skulle göras för att komma tillrätta med stenkastandet och bilbränderna .. men han accepterade det INTE!! Kanske accepterade han INTE vinster i välfärden heller? Möjligen accepterade han försäljningen av Vattenfalls brunkol .. eller INTE? Och kanske ville han stänga ner kärnkraften .. eller INTE?

Men att han inte accepterade stenkastning var kvällens tydligaste besked från statsministern .. det VAR helt oacceptabelt .. vilket stenkastarna nu har att förhålla sig till från och med nu!

Så det så!

Stefan Löfven försökte också elda upp folket i gemensam vrede mot privata skolval genom att anklaga det bolag som börsnoterats för barnslavhandel eller utförsäljning av barn .. vilket inte bara kändes stötande för Kd:s partiledare utan också för mig som, i likhet med Annie Lööf, ser mer till innehållet än vinsten. Ingen .. mer än Jonas Sjöstedt .. hyllar väl de kommunala skolorna för att de ständigt går med förlust OCH presenterar sämre resultat?

Eller är det kanske önskvärt i en rödgrön värld?

Att Anna Hedenmo har en personlig motvilja mot Jimmie Åkesson har ju framgått i tidigare partiledardebatter, men i kväll gick hon så långt att det blev pinsamt. Kan Jonas Sjöstedt få tugga fradga utan att bli avbruten, så borde SD-ledaren få tala till punkt, åtminstone vid något tillfälle, kan man tycka, utan att ta ställning varken för eller emot någon av dem.

Jag somnade i varje fall inte, vilket är ett bra betyg för en partiledardebatt och vid ett tillfälle blev det till och med lite roligt för mig som har en benägenhet att kasta om bokstäver och ord när jag blir engagerad.

Varje gång jag besöker vårt lokala rökeri brukar jag för det mesta .. och trots att jag verkligen anstränger mig för att hålla tungan rätt i munnen .. beställa ett halvt kilo räkta rökor, så jag kände verklig värme och sympati när Anna Kinberg Batra pekade på miljöpartisternas vana att stoppa byggplaner med hänvisning till uthotningsrotade djur och växter.

Det ordet kommer jag förmodligen att ta med mig för framtida bruk.HAX,

4 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jag tycker (tyvärr) att partiledardebatt med kvinnliga partiledare lätt får någon form av "kackel" över sig. Jimmie var den ende tydliga med vart han och partiet vill leda landet, ingen annan!

  SvaraRadera
 2. Ordet "nolltolerans" verkar betyda helt andra saker än det gör i New York. Där tycks det betyda väldigt mycket & här ytterst lite, rent av ingenting? för övrigt kan man undra varför ingen journalist ifrågasätter det meningsfulla med att hålla samma gamla uråldriga debatt ("jobben!") om & om igen? Det händer ju inget i samhället & det innebär ju att samma gamla ämne kommer fortsätta att malas vidare, troligtvis tills dess att solen & stjärnorna slocknar..

  SvaraRadera
 3. Liggande i min säng åsåg jag debatten och trodde jag läst fel i SVTs programtablå, jag trodde jag såg lekprogrammet TROR NI ATT JAG LJUGER men utan lekledare Fredrik Lindström. Så var trots allt inte fallet så jag låg och glodde på Jimmie Åkessons nya fina tandgarnityr istället.

  SvaraRadera
 4. Tycker Skyttedahl är så jäkla rolig =) https://twitter.com/skyttedal/status/737007537246068737

  F.ö orkade jag bara se halva debatten o kunde konstatera att Åkesson briljerade i första halvlek. Den enda med substans knuten till erkligheten- de andra med floskler och plakatretorik utan "HURET" som vanligt.

  Himla makaber tillställning if u ask me. Det är ju inte ens valår men de låter som så!

  SvaraRadera