tisdag 24 maj 2016

Hanif Bali stod upp för sin övertygelse ..


.. och röstade för att IS folkmord på kristna i Mellanöstern skulle kallas för folkmord. Han och han partikamrat Niklas Wykman visade .. till skillnad från Vänsterpartiet som inte "ville rösta som SD och Kd" och därför bytte åsikt .. att de ägde något så sällsynt som politisk ryggrad.

Det kostade ett ras på karriärstegen och partiledarens förtroende.


Och ett antal borgerliga väljare. För Hanif Bali  är en omtyckt moderat som förmodligen har mer förtroende hos väljarna än Anna Kinberg Batra som gör sitt bästa för att hålla väljarunderlaget litet och behändigt genom att antyda att Miljöpartiet .. det, är minsann ett regeringsdugligt alternativ om det behövs. Dock inte i dag .. men kanske efter valet 2018.

Jag behärskar mig till blodstörtningens gräns .. för man ska inte skriva när man är förbannad. Men när jag dessutom läser att allianspartierna håller sina förslag HEMLIGA så att ingen ska komma på tanken att rösta på dem och därmed störa regeringens planer med Sverige .. då är det väldigt svårt att inte blir alldeles för spontan och direktstyrd.

Så jag nöjer mig med att konstatera att Anna Kinberg Batra verkar göra sitt bästa för att imitera Göran Persson som också befriade sig från varje medarbetare som visade tecken på kompetens, tänkande eller ryggrad, vilket gav oss de politiker vi ser i regeringsställning i dag .. och tydligen riskerar att få även i morgon.


7 kommentarer:

 1. Hej anybody! Hanif Bali står upp för sina idéer och är mycket aktiv twittrare. En person som skulle kunna vara värdefull i alla partier, men nu har ju Batra markerat hur m ser på företrädare som tänker själva och dessutom har förtroende hos rätt många röstande. Men borgerligheten vill ju bara inte ta över makten!

  SvaraRadera
 2. Ett parti som inte ens klarar av att fördöma IS brott mot mänskligheten är inte värt annat än förakt och att spottas på, helt otroligt vad som hänt Gösta bohmans o Uffe adelssons gamla fina parti

  SvaraRadera
 3. Utlandssvensk25/5/16 13:35

  Det var ett fasligt hyllande av Hanif Bali!

  Vet ni som instämmer i denna kör att:

  1. Hanif var en av de absolut mest utpräglade yrkessnyftarna vad gäller ”ensamkommande” under många år? Han bidrog högst påtagligt till att antalet fick växa till de extrema nivåerna som vi såg under 2014-2015, trots att alla problem (ljug om ålder, kostnader, etc) var helt uppenbara redan 2006.

  2. Hanif var den som mest aggressivt drev linjen att ”flyktingar” skulle tvångsplaceras i alla kommuner.

  3. Hanif ältade länge det reinfeldtska mantrat att det inte spelade någon roll vilka som kom eller hur många, det enda som spelade roll var ”integrationen” och om man bara tillämpade arbetslinjen fullt ut skulle allt ordna sig.

  Sen bytte den gode Hanif totalt åsikt efter valet 2014! Vilken märklig slump, eller hur!

  Inse att Hanif Bali är en till 100% typisk nymoderat, dvs, han tycker det han tror kommer att gynna honom mest vid varje given tidpunkt, inget annat. Att han hamnar i problem nu beror med all sannolikhet bara på att han hade felbedömt hur AKB skulle reagera, vilket i och för sig är förståeligt eftersom ingen nykter person rimligen kan begripa vad den tanten vill.

  De nya moderaterna är en helt renodlad styggelse och ingen rörelse har någonsin orsakat större skada för Sverige. ALLA som satt i det partiet under Reinfeldts styre måste bort permanent och de ledande företrädarna hör hemma inför domstol.

  SvaraRadera
 4. Borgerlig Framtid nästa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. BF har ingen energipolitik och ingen politik för den miljon svenskar som direkt eller indirekt arbetar i basindistrin. Det kanske inte känns viktigt i Nackavillan men det är viktigt för sysselsättning och bytesbalans och däremed för oss alla. De borde kunna ge tydligare och utförliga besked. Nykomlingar måste kunna ha ett program som inte bara är en önskelista eller ett retualobjekt.

   Radera
 5. Tack Utlandssvensk för ditt förtydligande inlägg! Sådana politiker klarar vi oss absolut utan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk25/5/16 23:24

   Varsågod! Det är viktigt att vi inte låter dessa figurer komma undan.

   Här kan man höra vad Hanif hade att säga om ensamkommande inför valet 2010:

   https://www.youtube.com/watch?v=yZ20PDJtZJY

   Kortfattat säger han att de ska ut i alla kommuner och att inga ska utvisas. Frågan om tvångsplaceringar drev han sen hårt och länge.

   Radera