fredag 20 maj 2016

Jag tittar ut genom fönstret ..


.. och ser en benlös siames åla sig över gräsmattan. Det är den Makalöse Maurice som smyger på en skata som, till synes helt omedveten om faran, befinner sig ca en meter framför honom.

Skatan ser fundersamt åt ett helt annat håll. Katten gör sig redo, trampar med baktassarna, svänger på bakdelen, gör sig redo .. och skatan strosar några steg framåt.

Attacken avbryts och både fågel och siames ser helt uppstoppade ut en stund. Sedan smyyyger Maurice fram, trampar ivrigt och skatan tar ytterligare några steg.

Till slut står skatan alldeles framför vår grind. Den kommer inte längre och attacken kommer .. ungefär samtidigt som skatan flyger upp på den lägsta grenen på den intillväxande björken.

Skatan skrattar förargligt och den Makalöse Maurice, vänder ryggen till och låtsas som om han i vilket fall som helst hade tänkt att gå in.

Då flyger skatan ner och landar ca en meter framför honom. Den vänder ryggen till och pysslar med något på marken .. helt omedveten om att det återigen befinner sig en benlös siames i bakgrunden.

Efter en stunds katt- och skatlek är förnedringen total och efter att ha leverat en skrattsalva från  björkens lägsta gren, seglar skatan ut över staketet mot mer spännande uppdrag.

Samtidigt, på vägen utanför, går grannens äldsta dotter förbi med sin telefon kopplad till öronen. Hon varken ser eller hör något utanför sin egen bubbla och en dag kommer hon kanske att hamna i samma situation som en av våra andra unga grannar som också gick förbi en sen kväll, totalt upptagen med att lyssna på musik eller försjunken i ett samtal. Helt omedveten om att han hade ett gäng vildsvin på väg mot sig.

När han såg det första passera över vägen sprang han för livet .. bara för att landa mitt i resten av flocken som var precis lika rädda för honom som han var för dom.

Jag har aldrig tidigare sett en vanlig människa springa så fort som han gjorde de ca 100 m som han hade hem. Hade det varit OS hade han kanske till och med tagit en medalj?

Vi som gick ut med hundarna strax efter, plockade upp alla tillhörigheter som ramlat ur hans fickor och gick snällt och lämnade dem vid dörren.

Och så säger folk att det är ett rikare nöjesliv i städerna?


1 kommentar:

  1. :-D Underbart!
    Låter definitivt roligare än sta'n!

    SvaraRadera