måndag 2 maj 2016

Yasri Kahn ville göra politisk karriär ..


.. och representera den del av svenska folket som tror på Miljöpartiets idéer.

En dröm som slogs i spillror när han nekade att ta TV4:s reporter i hand för att hon var kvinna. I en intervju i DN säger Yasri Kahn att .. "Jag är helt säker på att jag inte skulle ha behandlats så här om jag hade varit en vit man" och att .. "Jag skulle önska att Sverige var mer tolerant".

Själv är han oerhört tolerant när han beskriver sig själv. Han hänvisar till sin tro, sin religion och sin kamp för att han som muslim i Sverige ska få "vara jag".

"JAG måste få bli respekterad för den JAG är":

"JAG försöker göra vad JAG kan för att stå upp för kvinnokampen, men JAG vill göra det på ett sätt där JAG kan vara JAG".

"Det handlar om MIN kamp för att JAG som muslim i Sverige ska få vara JAG. Det har varit en livslång kamp för MIG".

Jag är kvinna och jag vill också bli respekterad för den jag är - det har varit en livslång kamp för många kvinnor .. dvs för OSS.

Jag är inte beredd att låta en man FÖRSÖKA stå upp för kvinnokampen och samtidigt ta sig rätten att välja eller välja bort hur han bemöter kvinnor så det stämmer med HANS krav på att få vara HAN.

Jag vill inte representeras av en politiker som vill anpassa delar av politiken efter sina egna personliga behov .. "rätten att "vara jag" .. oavsett om det är av religiösa skäl eller. I rollen som politiker är ingen JAG utan VI .. åtminstone tycker jag att det bör vara så, även om det ser tveksamt ut inom Miljöpartiet för närvarande.

Det går inte att påstå sig vara för jämställdhet och samtidig göra skillnad på män och kvinnor .. inte ens om det handlar om något så viktigt som att en man måste får vara "JAG".

Yasri Kahn är lika svensk som jag, men han besviken på svenska folket och han önskar att "Sverige var mer tolerant" .. dvs mer benägna att anpassa sig till Yasri Kahns behov att "vara jag".

Att få gå genom livet och bara få "vara jag" är få förunnat. De flesta av oss måste anpassa oss till en verklighet som för det mesta inte är den vi ville ha, drömde om eller ansåg oss ha rätt till. Det handlar inte om diskriminering eller hudfärg .. det är så livet ser ut. Vi får välja våra strider och ingen av oss kan KRÄVA respekt och rätten att vara JAG och inbilla oss att alla andra ska se det som ett rimligt krav.

Yasri Kahn har hoppat av politiken - det respekterar jag. Yasri Kahn vill inte ta kvinnor i hand - det respekterar jag, om han väljer det som privatperson/JAG, men inte om han gör det när han representerar landet/OSS.

Men lite nyfiken blir jag på hur Yasri Kahn tänkt sig livet som politiker där det ofta uppstår situationer där en politiker inte blir respekterad för den HAN är utan för det han GÖR?

03-05 .. Ibland överträffar kommentarerna originalet, vilket den här dikten är ett lysande exempel på ..


I min religion, som JAG hittat på
Har det gudomliga fastlagt
Regler för stora och små

Allt ifrån fiske till slakt
Vem som i dansen för
Vem som bär vilken prakt

Vem som lever och vem som dör

Allt sånt är bestämt i min magiska bok
Kränk den ej, då är du en tok
Och jag harmas då svårt
Och försvarar mig hårt

JAG bestämmer vad JAG vill
Världen befolkas av MIG,
MIG & MIG & MIG (å min mamma)
JAG kan ta vad jag vill
Vad andra tycker? Det gör detsamma

Eller hur!?

Ett varmt tack till .. Rikard, lärare!

4 kommentarer:

 1. Så mycket som är konstigt nu. I offentliga duschar i badhus och gym var det till för några år sedan väldigt tydligt att man tar av sig badbyxor/kalsonger och tvålar in sig innan bad eller bastu. Tydligen inte längre sedan allt fler från en annan kultur fullständigt skiter i det.
  Får väl anta att de har väsentligt bättre intimhygien än svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ingen respekt till muslimen kahn,svensk?

   Radera
 2. Hej.

  I min religion, som JAG hittat på
  Har det gudomliga fastlagt
  Regler för stora och små

  Allt ifrån fiske till slakt
  Vem som i dansen för
  Vem som bär vilken prakt

  Vem som lever och vem som dör

  Allt sånt är bestämt i min magiska bok
  Kränk den ej, då är du en tok
  Och jag harmas då svårt
  Och försvarar mig hårt

  JAG bestämmer vad JAG vill
  Världen befolkas av MIG,
  MIG & MIG & MIG (å min mamma)
  JAG kan ta vad jag vill
  Vad andra tycker? Det gör detsamma
  Eller hur!?

  Tack för inspiration. Din text sammanfattar verkligen roten och ruttenheten i modern identitetspolitik: egocentrisk narcissism som glasyr på religiös fascism, manschauvinism och rasism.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Sista stycket i 'dikten' är en omskrivning av ett stycke ur en låt av 'De Lyckliga Kompisarna'. Tror den heter 'Egon'. Ds

  SvaraRadera