onsdag 18 maj 2016

"Hur utvecklar vi de nya jobben ..


.. hur ser vi till att få EU:s lägsta arbetslöshet, hur säkrar vi välfärden, klimatet och miljön. Hur tar vi ansvar för det på riktigt? Det är det som är det viktiga projektet och det är det som ligger i botten för hur jag funderar", säger Stefan Löfven när han får frågor om den utlovade "regeringsutbildningen".

Det låter ju lovande, eller?

"Tar ansvar för det på riktigt" .. finns det något annat sätt?

Det jag som väljare vill ha svar på är annars ..

Hur tänker regeringen lösa problemet med den växande samhällsfarliga verksamhet som en del av invånarna i storstädernas förorter ägnar sig åt som fritidsnöje? Bilbränder, stenkastning, våld och hot mot polis, ambulanspersonal och brandmän?

Finns det några som helst förslag eller ska vi fortsätta att se gärningsmännen som offer för ..? Ja, vad då? "Samhällets" ondska? "Utanförskap"?? Skapat av oss .. dvs svenska folket? Eller de "rika"??

Eller ser landets ledande politiker sig själva som de verkliga offren, eftersom de tvingas förhålla sig till händelser som de helst inte vill beröra? Ett arbetsmiljöproblem för riksdag och regering?

Varför vi öser ut miljoner till föreningar där medlemmar har kontakter med minst sagt tveksamma organisationer och varför ingen reagerar när ordföranden för en av dessa föreningar .. Svenska muslimer för fred och rättvisa .. i en intervju i Bangkok Post visar sig ha "företrätt den islamistiska och separatistiska gerillagruppen PULO i Thailand" .. det skulle jag också gärna vilja höra Stefan Löfvens åsikt om. Eller faller sådana ifrågasättanden också under rubriken "arbetsmiljöproblem" för regeringen?

Allt fjoms i samband med SD .. tar inte det en massa onödig tid och energi och är det ändå inte lite märkligt att det är så svårt att samarbeta med dem i välfärdsfrågor .. som även berör deras väljare .. när det går bra att gå Vänstern till mötes när det gäller krav på miljoner som i första hand är till för att stärka partiets självbild.

Hur löser man arbetslösheten genom att försvåra och fördyra för småföretagare, eller blivande företagare som vill lösa sin egen arbetslöshet, som .. kanske .. kunde ha blivit landets nya stora arbetsgivare?

Skatter skulle jag också vilja att Stefan Löfven funderade lite mer över. Hur mycket skatt är det möjligt att klämma ut ur arbetstagare, privatpersoner, företag eller företagare innan större delen av all skatteinbringande konsumtion av varor och tjänster upphör? Det måste ju finnas en brytpunkt där skatten blir en ren förlustverksamhet? Och vilka ska då ha råd att bo i alla nya bostäder som inte finns?

Välfärden? Hur säkrar vi den när färre och färre betalar för den, fler och fler har behov av den och färre och färre vill arbeta i eller med den? Ska välfärden i framtiden helt vila i händerna på "snabbutbildade nysvenskar"? Något som i och för sig kan skapa en helt ny arbetsmarknad .. tolkar som kan lotsa svensktalande genom vården, skolan och omsorgen, för undvikande av missförstånd?

Och klimatet och miljön. Jag måste ärligt talat säga att jag .. trots att jag har ett brinnande miljöengagemang .. i nuläget sk*ter i klimatet och miljön. Vem bryr sig om luftföroreningar eller gifter i maten när h*n ligger misshandlad på gatan, blir rånad i hemmet eller kommer till insikt om att kön till den livsviktiga vården är längre än den beräknade livstiden. Vem sörjer över jordens undergång när bostaden brinner, vem sjutton skänker miljöförstöringen en tanke när ett barn inte längre törs gå till en skola som du själv inte skulle våga tillbringa en dag i eller när ett barn inte ens törs gå ut själv med hunden .. dagtid!

Sist .. men inte minst, ett viktigt projekt som borde ligga i botten för Stefan Löfvens funderingar .. något som han bör "tar ansvar för på riktigt" .. är hur vi nu och i framtiden ska säkerställa ett värdigt liv för alla som är eller kan bli helt utlämnade och beroende av samhällets hjälp och stöd. Åldrande dementa eller orörliga föräldrar, mor- och farföräldrar, alla som drabbas av skador, sjukdomar och handikapp som omöjliggör den framtid de trodde fanns, alla med livshotande sjukdomar, psykiska sjukdomar eller beroendeproblematik.

Det var länge, länge sedan jag hörde talas om några faktiska lösningar av deras problem i samband med "Den Svenska Modellen".

I regeringens sätt att marknadsföra uttrycket "Den Svensk Modellen" kan jag inte hjälpa att jag tycker mig höra ett obehagligt eko från en annan tid och en helt annan politisk världsbild.

Den Svenska Modellen eller Det Svenska Riket? Det första, andra, tredje, fjärde riket .. sålt till lägstbjudande.Expr., SvD, SvD, SvD, SvD,

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Ju sämre de sju i grunden socialdemokratiska partierna i riksdagen styr landet, desto mindre extrema och desto mer attraktiva framstår alternativen -

  Både i statsskick, kultursocial bas samt parti/ideologibeteckning.

  En stark ledare? Ett väktarrråd? En alltmer totalitär korporativ stat som söker skapa lugn via mutor till potentiella våldsverkande grupper? Semi-legalisering av sharia-polis och andra medborgargarden via kontaktpolis och dialog? Popularitetstävling istället för debatt och okunniga (frivilligt så av lättja!) väljare som tror att välfärd, rättvisa, trygghet och ordning är saker som bara händer - inte att det kräver mod, integritet, offervilja och frivillighet för att fungera.

  Listan kan göras längre och Sverige uppfyller allt fler av kraven allt snabbare. Att akademikerkollegor och andra vars yrken och kall det är och varit att övervaka, sammanställa och prognosticera utifrån tillgängliga data väntat tills nu med att antyda att något är fel är en skuld dessa aldrig kommer att tillåta sig att erkänna. Istället tar de varken ställning för det ena eller det, utan vill hålla möjligheten öppen för att egentligen alltid varit på den vinnande sidan.

  Den som har en statsvetare eller nationalekonom i bekantskapskretsen kan fråga varför de inte förutsade Sovjetunionens kollaps. Svaret är detsamma som varför de inte kan och inte kunnat förutsäga Sveriges.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! Man talar nu om egenaställning, där du själv letar fram ett arbete och någon annan håller i fakturering, för individer inom etableringen. Detta bäddar för slavhandel, med oreglerade arbetstider och jag förstår inte att facken accepterar detta!Många av våra nyanlända saknar faktiskt reell läs- och skrivförmåga och många kan heller inte engelska eller svenska i tillräcklig omfattning för att förstå!

  SvaraRadera