lördag 14 maj 2016

Pastor Fridolin har predikat ..


.. för de troende miljöpartisterna. Jag lyssnade inte själv men om jag får tro Lena Melin på AB, så var talet så bra att det skapade den för Gustav Fridolin så nödvändiga halleluja-stämningen. Eller som Lena Melin uttryckte det .. fyra plus.


På bara 25 minuter lyckades det nyomvalda språkröret med att ..

.. ge medlemmarna i uppgift att få svenska folket att tycka att miljöfrågan är en så viktig fråga att de lägger sin röst på Miljöpartiet. Det vill säga, överta den uppgift som han själv misslyckats med under de sista två åren.

.. informera om att regeringen, dvs han själv, lyckats bättre med skolan än Jan Björklund? Han nämnde inte vilka underverk han utfört .. men vad är ett tal värt om det inte innehåller en anklagelse mot "den förra regeringen"??

.. läxa upp miljöpartisterna som stått i tv och talat om Miljöpartiet .. något som han personligen är ganska trött på. Han är också trött på debatten om hur länge Miljöpartiet ska orka kompromissa sig kvar i regeringsställning .. Vi ger inte efter för lockelsen i populistiska plakat. Vi räds inte kompromisser. Vi orkar. Man knäcker inte en Miljöpartist. Se på pastor Fridolin, barn .. han knäcktes inte utan offrade vad som helst och vem som helst för att Miljöpartiet ska kunna klamra sig fast vid den styråra som Stefan Löfven sitter på.

.. erkänna att det går att tycka olika men att det inte finns utrymme för 17 000 miljöpartisters privata ultimatum. (Finns det verkligen 17 000 miljöpartister kvar i partiet .. det var inte illa?).

Men det är klart att medlemmarna inte ska ställa ultimatum .. det är ju en förmån som endast partiledningen åtnjuter .. så klart.

Naturligtvis avslutades talet med språkrörets privata drömmar och omsorgen om de egna barnen, som har varit synnerligen närvarande och synliga varje gång jag tittat in på direktsändningen från Karlstad, men vem hade trott något annat. Så gör Jonas Sjöstedt alltid och se så bra det går för Vänsterpartiet.

Sammanfattningsvis gick talet ut på att det bara finns en pastor Fridolin och han tänker banne sig inte låta sig hindras från att rädda världen, miljön eller Sverige eller låta sig knäckas eller tystas av miljöpartister som står i tv och talar om Miljöpartiet.

Om det inte är Maria Wetterstrand eller Per Gahrton, förstås.

Med det talet inledde Gustav Fridolin partiets "nystart" och jag hoppas att han inser att den första och mest angelägna uppgiften för språkrören blir att krishantera missnöjet med att Gustav Fridolin blev omvald, hur han blev omvald och hur han dessutom tog sig rätten att klandra medlemmarna för att de reagerat på och diskuterat det kaos som han själv åstadkommit som språkrör.
10 kommentarer:

 1. Ja nu har pastor Fridolin talat.
  Sen får vi se om MP är ett parti eller den sekt som pastor Fridolin vill få organisationen till att vara.

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! För Frigolit är MP medlet för honom, och ingen annan. Att han nu sitter kvar, betyder att "nystarten" blir betydligt trögare, men kanske kan man lura några mindre vetande. MP är och förblir ekonomiskt sänke för Sverige, då samtliga deras idéer kostar väldigt mycket för oss som betalar kalaset!

  SvaraRadera
 3. Eller är det imam Fridolin vi ser? Han hann med en tre eller fyra fatwor under sin predikan. Bäva månde de utpekade!

  SvaraRadera
 4. Var det ett av svensk politiks klassiska tal, typ öppna hjärtan-talet? Kanske ännu större typ Churchills tal? Det kanske var helt politiskt unikt & kan bara jämföras med uppfinnandet av hjulet? Och det på bara ca 25 minuter?...men vad ska väl då, i så fall, hända härnäst? Måste väl röra sig om närmast otroliga "politiska språng" som planeras...eller?

  SvaraRadera
 5. Är hela (mp) numera som ett enda litet pyttesmått liberalt "mikro-kompisgäng" som ställer upp för varandra?

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Vad glad jag är att den lilla lismaren inte lyckades göra karriär i ett större parti.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. Imam Fridolin som en tidigare kommentator skrev är nog mer sann än vad som synes vid första anblicken. Det finns ganska mycket sammantaget som ger vid handen att han konverterat till islam.

  SvaraRadera
 8. Jag såg honom redan i Almedalen förra året som pastor där han salvelsefullt höll predikan som språkrör. Tittade i min blogg från den gudstjänsten och ryser över att jag hade rätt om den där lismande fjanten.

  SvaraRadera
 9. Jag nyper mig i armen & säger "Detta är den s.k. vänsterpolitiken, så futtig & totalt förborgerligad, närmast fjärrstyrd av rika, ägare & arbetsgivare av olika slag, men det är bara en dröm!" Jag vaknar inte.

  SvaraRadera