söndag 29 maj 2016

En blind leder en blind?


I kväll är det partiledardebatt och om jag bänkar mig framför tv:n så är jag inte säker på om det sorterar under självskadebeteende eller inte.

Tidningarna berättar om att Löfven och Lövin har förberett sig noga inför kvällen och att Stefan Löfven, som utsetts till Isabella Lövins lärare och handledare, har "utbildat" språkröret under flera dagar. Något som förmodligen innebär att de båda "debattörerna" kommer att överbjuda varandra i att "det går bra för Sverige" eller att "regeringen har lyckats vända Alliansens misslyckanden till seger"?

Det är kanske något att vara glad över? En blind som leder en blind. En handlingsförlamad statsminister som dessutom är försiktig intill feghetens gräns, ska förbereda en av ledarna för det parti som håller på att rasa ur riksdagen, om siffrorna håller i sig fram till valet.

Lägger vi så till en opposition som till varje pris vill undvika att regera före 2018 och som bygger en eventuell valseger på stöd från det parti som numera allmänt kallas för "Islamistpartiet" så står  det väl klart att den som avsätter tid till att följa eländet kan anses lida av ett självskadebeteende.

Vilket gör att jag borde låta bli och i stället söka någon form av teori. Eller öppna ett Instagramkonto till katten.

Men, i likhet med alla andra som har någon form av beroendeproblematik så kommer jag att göra det jag inte borde och sitta där och vänta förgäves på svar på frågor som inte kommer att ställas.

Här är några som tar upp de frågor som förmodligen INTE kommer att debatteras i kväll. Fnordspotting, Motpol, DHE, I Otakt, Ledarsidorna I stället siktar regeringspartierna in sig på att angripa de friskolor som de hoppas ska ta emot barnen till alla "nysvenskar" som de kommunala skolorna inte verkar klara av..DN, SvD, SVT, Expr.,

5 kommentarer:

 1. Det talas om att robotarna är på väg att ta över våra arbeten. Politikernas sätt att nuförtiden mekaniskt tugga fram sina talepunkter oavsett fråga får mig att misstänka att politiken, som vanligt, ligger i framkant.

  SvaraRadera
 2. AKB är den i särklass dummaste partiledaren, hon är så dum att hon bygger sitt underlag med (mp) 2,8% eller 3,5 % väljarstöd. så dum är stockholms smartaste moderat.

  SvaraRadera
 3. Definitivt självskadebeteende... Mitt blodtryck är nog ohälsosamt högt nu.
  Det tråkiga är att den enda som tycktes ha en nykter världsbild var Åkesson ??!?
  Varför betalar vi dessa "politiker" dessa höga löner för det undermåliga resultatet????
  *också beroende*

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Det var ju snällt av dig att berömma Löfven för att vågar sig på att vara modig ända fram till feghetens gräns. Nu väntar vi på att vågar kliva över denna gräns och faktiskt visa mod också.

  Annars får man bättre besked genom att lyssna i en snäcka eller kasta ut en hög ben på en fäll, än vad man får av partiledardebaclet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Hur går det mellan skatan och katten? Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skatan och katten .. ja, det verkar bli en never ending story eftersom det verkar vara en singelskata som upptäckt att h*n kan göra vinster på den Makalöse Maurice välfärd. Det vill säga .. varje gång katten är för mätt att äta upp musen som han nyss lekt ihjäl så är skatan där och förser sig. Och om h*n dessutom kan lura bort alt irritera Maurice så han lämnar sitt byte så är musen också mystiskt försvunnen.

   Det är mer underhållande än en partiledardebatt. ;-)

   Radera