onsdag 6 oktober 2010

Barnsligt, omoget, dåligt omdöme ..

.. ja, Gud vet?

Eva Brunne, präst i Svenska Kyrkan och biskop i Stockholms Stift .. predikade i den traditionsenliga gudstänsten i Storkyrkan inför riksmötets öppnande.

Jag har .. till skillnad från många som ändå kommenterar den .. läst predikan. Det är en vacker och bra predikan om allas lika värde och om att inte göra skillnad på människor .. ända till sista stycket ..

.. "I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor."

Biskop Eva Brunne är socialdemokrat och har haft olika kyrkopolitiska uppdrag för socialdemokraterna och den manifestation som hon glorifierar och hänvisar till anordnades av Septemberalliansen, ett nätverk som gemensamt protesterar mot regeringen Reinfeldts politik. Uppdraget är alltså att "Bekämpa högerpolitik"??

Enligt uppgift deltog biskopen själv i demonstrationen?

Att udden i manifestationen var riktad mot Sverigedemokraterna var tydligt .. Vänsterpartiets Lars Ohly förklarade bland annat att .. "det är ingen som ska lämna Sverige förutom Sverigedemokraterna" .. men den var också riktad mot den regering som stod i avsikt att lämna sin regeringsförklaring efter Eva Brunnes predikan.

Att Sverigedemokraterna lämnade gudstjänsten är något de själva får stå för ..

.. men att ha en politiskt aktiv biskop som predikar allas lika värde genom att särskilja och utpeka en demokratiskt vald grupp och som dessutom aktivt stödjer aktiviteter som har till syfte att motarbeta den regering som .. nästan .. hälften av väljarna valt, känns lite tveksamt och inte som ett särskilt bra val inför riksmötets öppnande.


Läs .. Rapport: Tusentals stockholmare mot rasism och högerpolitik, STARK: bildandet av en antirasistisk massrörelse, Tystad debatt skapar SD:S framgång/Gunnar Sandelin Brännpunkt/SvD

11 kommentarer:

 1. Du kan ändå inte bortse från att SD är starkt rasisistiskt och främlingsfientligt. Gunnar Sandelin kopplar samman arbetslösheten med invandringen utan en smula av bevis. Det viktigatse nu är att skapa sysselsättning så att vi inte får en generation av arbetslösa! Det har inget med invandringen att göra utan med teknikutvecklingen som går blixtsnabbt. Mitt recept: sänk tjänstemomsen!

  SvaraRadera
 2. Enligt Bibeln är det viktigaste Störst av allt är kärleken (till alla trodde jag) fin förkunnare där må jag säga. Ecce Homo är väl helt glömt också.

  SvaraRadera
 3. lars dahl6/10/10 13:11

  nej SD bara speglar de åsikter som en stor del av svenska folket representerar. 330 000 direkt på valsedlen och minst 3ggr så många i övrigt.

  Sd är inte mer rasistiskt än Socialdemokraterna som tvångssteriliserde människor fram till 1980..

  SvaraRadera
 4. Förlåt men var Ohly i Storkyrkan? Han gick ju inte på Victoria o Daniels bröllop för han trodde inte på monarkin, han har även tillstått att han är övertygad ateist. Hyckleri tror jag man kallar det.

  SvaraRadera
 5. Ohly följde en av de svenska traditioner som finns. Något som alltså inte Jimmy Åkesson lyckades göra...

  SvaraRadera
 6. jo, att protestera mot en maktfullkomlig elit är en fin svensk tradition...

  SvaraRadera
 7. Anybody, Delar Din uppfattning helt och hållet enligt Din blogg idag!

  SvaraRadera
 8. Det är alltid rätt att tåga ut ur kyrkan! Stat och kyrka är skilda åt så vad har politikerna i kyrkan att göra? Att däremot sverigedemokrater, som vill tvinga barn att vara i kyrkan, själva inte vill vara där visar på vilka pajasar de är!

  SvaraRadera
 9. Det var många bud från Anonym här. 8-)

  SvaraRadera
 10. Bra analys av biskopens "politiska" kupp - och om inte annat så har hennes infama och lömska agerande förhoppningsvis fått ännu fler att lämna svenska kyrkan.

  Urusel analys däremot av "utemoblernasmecka", som verkar befinna sig på högstadienivå eller däromkring, med tanke på det synnerligen okunniga inlägget. Du kan inte på fullaste allvar mena att SD är ett främlingsfientligt och rasistiskt parti - du har inte en smula av bevis för ett sådant påstående (förutom möjligen att jamsa med i det vanliga snömoset från etablissemanget)!

  SvaraRadera
 11. Kul att kyrkan har upptäckt alls lika värde efter 2k år, det var inte så många år sedan kvinliga prärter var en utopi eller att homo skulle få gifta sig. Hur var det med nasisterna som jagades efter kriget för att ställas inför rätta, reste de inte världen runt med kyrkans beskydd? Man glömmer så lätt.

  SvaraRadera