onsdag 27 oktober 2010

Tänk dig att du vinner ..

.. massor av miljoner. Ingen skulle väl tycka det var konstigt om du då satte sprätt på hela ditt hopsamlade kapital i total glädjeyra medan du väntade på att få utdelning på din vinstkupong eller lottsedel.

Och så visar det sig att det var FEL. Siffran 3 som gjorde din sifferrad så perfekt var egentligen en totalt stendöd nolla!! Där sitter du med skägget i brevlådan och har gjort dig av med allt .. som en total förlorare.

Det är väl självklart att man skulle bli arg! VÄGRA att acceptera verkligheten .. det stod ju faktisk RÄTT rad i tidningen .. någon jävla ordning får det väl ändå vara!! Någon MÅSTE betala .. du har väl RÄTTIGHETER???

Ungefär så tror jag Lars Ohly känner sig.

Han hade makten och ministerposten så svindlande nära. Han fick smaka på hur det kändes att BETYDA något och att kunna manipulera, styra och få sin vilja fram. ALLT var så perfekt och underbart och ÄNTLIGEN hade Vänsterpartiet något att säga till om och koppel på både Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Mona Sahlin säger att det rödgröna sammarbetet tar en paus och satsar på att återigen "förnya" partiet. Lars Ohly säger NEJ!!! Det SKA bli nya rödgröna satsningar .. det MÅSTE bli nya rödgröna tag och ingen paus ... hur ska det annars gå för Vänsterpartiet och Lars Ohly???

De kan väl inte stå där alldeles ensamma .. mindre än Sverigedemokraterna????

Och .. visst .. jag kan också se likheten med Bagdad-Bob som stod i ruinerna av sin stad och försäkrade att segern var nära .. och jag kan förstå att Lars Ohly är besviken och envisas med att påstå att "samarbetet fortsätter" och vägrar att släppa taget om den enda "vinst" Vänsterpartiet någonsin varit i närheten av.

Men det var ju aldrig ett vinnande koncept! Det var ju en nitlott redan från första början eftersom ingen ville satsa på samma häst, samma match eller på samma siffror i lottoraden .. det kommer nog Lars Ohly också att begripa så småningom.

Och då kan han ju glädja sig åt att han NÄSTAN blev historisk som den förste fd kommunisten som NÄSTAN fick en ministerpost.

3 kommentarer:

 1. "fd kommunisten" När blev han fd? Det senaste jag hörde, vilket iof är länge sedan, var att han var en "äkta" kommunsist.

  I övrigt :-)

  SvaraRadera
 2. Ok då .. jag försökte bara vara lite artig och hålla med honom i hans envisa förnekande av att han är kommunist. Det verkar så ELAKT att gnugga in det nu när han har sorg och allt .. ;-)

  SvaraRadera
 3. Hur det än blir så har han lyckats bli bortgift efter sitt lilla frieri herr Ohly - man kan ju inte vinna allt på dåliga straffsparkar.

  SvaraRadera