onsdag 20 oktober 2010

Jag kan fylla en alldeles egen vintagebutik!!??

Att vara sjuk är tråkigt, tråkigt, tråkigt .. när det inte är totalt värdelöst!!

Jag fyller min tid med att sova i fåtöljen framför den avstängda tv:n, vanka omkring och flytta kläder från lådor på vinden till mitt nya alldeles egna sy- och klädrum och sova lite till i fåtöljen, dricka kaffe eller the och rota fram lite mer kläder .. och sova lite grand ovanpå sängen.

Allt detta medan jag konsumerar oceaner av hushållspapper och hostar så jag nästan tappar andan. Hade det här varit för ett år sedan så hade jag väl trott att jag fått svininfluensan och sysselsatt mig med att skriva mitt testamente i stället för att syssla med något så trivialt som kläder.

Nu inser jag att jag nog är lite sjuklig på fler sätt än en vanlig influensa för i den del av mina nya ytor där det är meningen att jag skulle kunna avlasta min garderob hänger kläder som nästan representerar modet de senaste 100 åren???

Jag är samlare .. och behöver akut hjälp!!

Det är inte bara mina kläder som hänger där, det är också sån´t som jag ärvt av min mamma eller köpt second hand .. och så är det allt jag sytt och köpt och fått från andra och trots att jag gett bort och slängt genom åren så känns det som om jag drunknar i kjolar, klänningar, blusar och toppar.

Och då har jag ännu inte öppnat garderobsdörren än??

Jag hittade min examensklänning och så fort som jag orkar stryka den så ska jag prova om jag kan ha den fortfarande. Och om jag får tid så kanske jag till och med lägger ut en bild på den.

De hemmasydda vansinnigheterna som jag hade när jag mötte Maken finns också kvar ser jag .. och diverse små "chica" dräkter från min seriösa period. Gudrun Sjödén-tält trängs med slinkiga 40-talskreationer från förr och långskjortor i glansiga chockrosa färger eller våldsamma mönster hänger bredvid vita volang- och spetsblusar. Kjolarna är låååånga, korta, vida, smala och helt förfärliga nästan allihop och att jag hade så många linnen i så många olika modeller hade jag ingen aaaaaning om???

Jag kan .. helt ärligt .. fylla en hel second hand eller vintage-butik alldeles själv ...

.. precis en sådan butik som jag skulle handla ihjäl mig i om jag hittade en.


(Och i ett hörn står en kartong med sådant som jag faktiskt tänker lämna in till en butik på orten ... kanske?)

4 kommentarer:

 1. Kusinen från landet20/10/10 18:25

  Kära nå'n! Jag minns hur vi brukade klä ut oss som barn, men inte trodde jag du fortsatt med det! Men kul låter det. Själv har jag bara alltför svårt att göra mig av med de (många) plagg jag vuxit ur men tänker att jag kanske ska lyckas växa i igen :-(

  SvaraRadera
 2. Ska vi byta grejor med varann? Det blir iaf nytt att se på. Mitt sterbhus kommer att vara annorlunda det vet jag säkert. När jag äntligen går till Myrorna med kläder (ytterst sällsynt) så kommer jag hem med dubbelt så mycket i klädväg som jag lämnat - oftast kan jag inte ha det en gång. Men vackra kläder är så speciellt att ha.

  SvaraRadera
 3. Men gode tid - har du sparat allt? Känner ju igen mycket av det du beskriver men mitt är endera i någon utklädningslåda, blivit trasmattor eller vilar i någon ekorres garderob. Det kan ju iofs bero på att jag nu väger 20 kg mer än jag gjorde på 70-talet.

  SvaraRadera
 4. Kusinen .. påminn mig inte!! Jag grämer mig måttlöst över att jag inte var självbestämmande på den tiden och kunde SPARA en del av läckerheterna.

  Granny .. JAAAAAAAAAAAA .. tänk om vi kunde göra det!!!

  Epsilon .. det är både en välsignelse och en förbannelse att ha samma vikt livet igenom. ALLT passar .. och blir modernt, igen och igen och igen. SUCK!!!

  SvaraRadera