söndag 24 oktober 2010

Ge mig hellre en glad amatör!!!

Gustav Fridolin är ute och försöker profilera sig inför Miljöpartiets val av nya språkrör.

SÄNK ersättningen till landets riksdagsledamöter .. ropar han. Femtiosextusen kronor i månaden är minst tiotusen för mycket!!

Och det borde ju han veta som varit med ett tag?

Om jag inte räknar alldeles fel så skulle Fridolins förslag innebära en besparing på 3.490 000 kronor? TREMILJONERFYRAHUNDRANITTIOTUSEN KRONOR .. i månaden!!

Men det finns ett annat bra sätt att spara in på kostnaderna för vår riksdag.

Sänk ANTALET riksdagsledamöter med minst 100 stycken så sparar vi in 5.600 000 kronor .. FEMMILJONERSEXHUNDRATUSEN KRONOR ... i månaden!

För vad ska vi med allihopa till egentligen??

Ett gäng partitrogna andefattiga ja-sägare utan egna idéer som lydigt trycker på knappar när partipiskan viner??

Eller som Tage Danielsson en gång skrev .. Det är proffsen som gör, att rosorna dör. Ge mig heller en glad amatör!! Jag personligen skulle hellre satsa på ett lägre antal glada amatörer än detta "köttberg" av sk politikerproffs .. om jag får drista mig till att använda Nuders beskrivning av övertaliga och kostnadskrävande människor.

Ett mindre antal engagerade människor i stället för ett stort antal folkvalda som plikttroget skriver motioner .. bara för att bevisa att de finns på plats mellan besöken i den egna verkligheten. Motioner som måste beredas, behandlas, arkiveras och som sysselsätter mängder av administrativ personal som måste ha Lokaler och en Ledning och ett antal underchefer för att fungera på ett nöjaktigt sätt.

En hel hög människor som vi sedan ska försörja livet ut när de "utmattade" lämnar riksdagen och behöver bejaka sig själva med riksdagspension .. eftersom de egna kvalifikationerna inte räcker till för ett arbete med motsvarande lön.

Tänk om, tänk nytt .. Gustav Fridolin!! För idén i sig är inte helt fel ..

4 kommentarer:

 1. Med tanke på att vi har fler parlamentariker per invånare än något annat EU-land så kan man fråga sig om vi verkligen får något ut av det.

  Jag håller med dig, kapa antalet mandat till 249 ledamöter eller kanske till och med ned till 175.

  Sen anser jag också att man skall begränsa tiden man får sitta i riksdagen. Max 6 mandatperioder och max 2 mandatperioder i rad. Däremellan skall man ha annat arbete, det vill säga inte sitta i kommun eller landstinget.

  Jag har ingen som helst respekt för Gustav Frigolit, har är en miljöpartistisk broiler av samma slag som Maria Wettlös!

  SvaraRadera
 2. 99 they should be, no more no less som Yoda skulle sagt ;)

  SvaraRadera
 3. 99 känns som ett ojämnt och bra antal .. Yoda rules!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Jäpp - Yoda rules. What a brain!

  SvaraRadera