måndag 18 oktober 2010

Dimridåer och totalmörker!

Jag åkte iväg och upptäckte, hade roligt .. och kom hem trött, trött, trött.

Och FORTSATTE att vara trött, trött, trött, jättelåg och nästan lite ledsen?

Det var lite svårt att fatta .. vad hände?? Skulle livet fortsätta så här .. trist och sorgligt? Jag plockade med mina oavslutade projekt, flyttade planlöst mina ägodelar, läste tidningarna och såg nyheterna och kände bara leda inför all småttighet, meningslöshet, missundsamhet och förljugenhet .. INGENTING kändes kul alls.

NU vet jag vad det handlade om! Jag har drabbats av en spansk förkylning av det rejälare slaget, men konstigt nog så känns det gladare och piggare nu när den äntligen brytit ut och jag vet varför det kändes som om hjärnan bestod av överkokt havregrynsgröt.

Dessutom läser jag vad Andreas Nordström skriver om ASTROTURFING i Expressen. Ett litet "fiffigt" sätt för bland annat PR-firmor, reklambyråer, politiska partier och andra hungriga säljare av diverse budskap att bygga upp en icke-existerande folkstorm.

Aha!! .. jag har faktiskt misstänkt att det fanns något sätt att fiffla med statistiken och bygga upp frågor som ingen egentligen är intresserad av .. och nu visar det sig att det är sant! Det känns ganska skönt att upptäcka att människor inte är fullt så okritiska och lättstyrda som det kan se ut i kommentarsfälten till nyheterna och vissa bloggar som "sponsras" av media.

Livet känns genast mindre småttigt och dumt med den förklaringen.

För visst är det märkligt att en blogg .. ansluten till en slask-tv kanal .. som nästan enbart består av en bild på dagens halvätna frukost och meddelandet att "nu går jag ut och promenerar" .. dag efter dag, vecka efter vecka och år efter år .. kan ha över 70 000 läsare i veckan ..

.. medan andra som är både välskrivna, intressanta och läsvärda .. men privata .. nästan inte märks i statistiken??

Jag ger mig sjutton på att det "astroturfas" i bloggvärlden också!!

3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet18/10/10 12:34

  Men usch, ÄNNU en förkylning! Det var ju inte länge sedan du skrev att du mådde tjyvtjockt. Ta en varm romtoddy och krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Ja det dricks för lite konjak hos dig ;-) Prosit!

  SvaraRadera
 3. Hmm och kusinen .. jag börjar misstänka att ni har alldeles rätt? Och jag som inte ens tycker om rom och konjak .. jag får väl offra mig och skicka Maken att köpa några flaskor, för nu har jag fått totalt nog av den här droppande näsan och havregrynsgröten mellan öronen .. :-P

  SvaraRadera