lördag 2 oktober 2010

Skilda världar??

Den politiska vardagen har inte mycket likhet med den vardag som vi vanliga, dödliga lever i, har jag märkt.

När Mona Sahlin sa följande på sossarnas "Jobbkongress", så tyckte jag att det var ett märkligt uttalande ..

"Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande - aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande."

Jag fattade inte hur hon kunde stå och lova något sådant om det befarade scenariot, att SD skulle få en vågmästarroll, skulle bli verklighet?? Vad visste hon .. i sin politiska upphöjdhet .. som inte jag fattade???

Ingenting .. visade det sig.

Det var bara tomma ord som skulle låta bra och locka väljare som skrämdes av SD. Precis som uttalandet i radio ..

"Man kan aldrig som socialdemokrat räkna in ett stöd från Sverigedemokraterna. Man kan aldrig bygga en politisk majoritet i någon politisk instans på Sverigedemokraternas stöd. Om vi lägger fram förslag så måste de vara förankrade i något annat parti om det handlar om att få majoritet ... Om en socialdemokrat någonstans räknar med Sverigedemokraternas stöd för att få igenom en sak, då är det fel. Då bryter det mot den princip som socialdemokratin ska stå för."

Och partitidningen Aftonbladet drog igång en "Gilla Olika-kampanj" för att visa sitt motstånd mot ett parti som som har ungefär samma livsfilosofi som chefsredaktören och redaktionen lever efter? Gärna Olika .. men inte där VI bor och arbetar.

Men KÖP gärna våra t-shirts och pins till "självkostnadspris"!!!

Att nominera Kent Härstedt till rödgrön kandidat till talmansposten är förmodligen ett politiskt genidrag från sossarnas sida .. fattat i helt korrekt demokratisk ordning .. eller vad vet jag, jag är är ingen statsvetare. Det är däremot Jenny Madestam som tycker att "SD har fått en guldsits" i det här läget och Ulf Bjereld som säger "Spelet om talmansposten är viktig både ur ett symboliskt perspektiv och i praktiken för hur landet ska styras".

NU säger Mona Sahlin .. "Vi kommer aldrig att tänka in deras (SD:s) röster, och aldrig efterhöra hur de ska rösta. Vi måste lägga fram förslag som vi tror är bäst för Sverige."

Alltså .. Kent Härstedt, en man som i en annan situation ALDRIG hade kommit på tal som riksdagens talman? Bäst för Sverige - utan en tanke på SD???
Hur dumma tror de att vi är??

Jag TROR att sossarna hoppas på att SD röstar på Alliansens kandidat så att de kan peka finger och säga att SD är ett Alliansvänligt parti .. en "samarbetspartner"?? Jag TROR att de också vill att vi ska förena oss med dem i fingerpekandet??

Men på min lilla gräsrotsnivå låter det annorlunda .. lååååångt från politiska genidrag och taktiska finter.

Sverigedemokraterna har fått både Makt och Muskler!!!

Om de röstar på Kent Härstedt så ÄGER de sossarna och har visat vem som styr .. och om de röstar på Per Westerberg så har de nobbat den socialdemokratiska flirten och visat samarbetsvilja!!

En win-win situation för Sverigedemokraterna i folkdjupet .. och sedan kan statsvetarna säga vad de vill.

Alliansen kommer inte att förlora på det här utspelet .. men Socialdemokraterna och deras rödgröna kompisar ses som ett gäng som säger en sak och levererar en annan .. beroende på hur mycket man har att vinna.

Och vad var det mer de LOVADE att göra .. eller ALDRIG göra .. i den här valrörelsen, förresten??

3 kommentarer:

 1. Exakt. Bra skrivet.

  När t.o.m. en gammal betongsosse som Bengt Silfverstrand nu ifrågasätter det lämpliga i Mona Sahlins strategi, kan man ana att hon med sitt senaste "snilledrag" kommer tappa oerhört mycket i förtroende och respekt ute bland fotfolket i landet.

  Jag tycker det skulle vara väldigt underhållande om Jimmie Åkesson nu säger åt sin riksdagsgrupp att dela upp sina röster på de två alternativen, t.ex. så att Kent Härstedt får arton röster av SD:s 20 mandat och Per Westerberg två (vilket ger den senare majoriteten av riksdagens röster). I så fall ser jag verkligen fram emot att höra Mona Sahlin anklaga Fredrik Reinfeldt för att ta emot stöd från SD. Som ngn sa. Fram med pop-cornen.

  :-)

  V

  SvaraRadera
 2. Mona och kompani lovar ingenting bestämt...

  En lätt travestering./G

  SvaraRadera
 3. Härstedt? Bevare oss. Har han åstadkommit något? Det är kanske det han vill nu? Armkrok med Mona och SD?

  SvaraRadera