lördag 23 oktober 2010

TVINGA in era barn ..

.. i ett politiskt ungdomsförbund så fort som det överhuvudtaget är möjligt!!

KRÄV partipolitiska dagis och se till att ditt barn festar, röjer och gör sin tonårsrevolt tillsammans med alla andra under samma partibeteckning så att han/hon har goda kontakter och många pinsamma påtryckningsmedel i sin framtida karriär. Bjud in, bjud ut .. men se till att kompisarna har rätt partifärg och rätt bakgrund.

Premiera demonstrationsviljan och fördubbla veckopengen varje gång du ser din son eller dotter i lokalblaskan, uttalande en ideologisk korttänkthet eller med namnet under en upprörd insändare riktad mot "konkurrentpartiet"!

Utbildning?? Åhjovars .. det kan väl ge en lönande sidoverksamhet, men se för sjutton till att ätteläggen har så lite kontakt med den vanliga trista verkligheten som möjligt .. det är aldrig för tidigt att mata ungen med IDEOLOGISKA slagord morgon, middag, kväll.

För det finns uppenbarligen ingen säkrare väg till välavlönat smörjobb än att satsa på politiken. Jag önskar att jag .. eller mina föräldrar .. hade fattat det mycket tidigare. Förmånerna står som spön i backen, minsta ansträngning bör kompenseras och besöken i andras verklighet är mer en regel än ett undantag.

Styrelsearbeten eller egna privata karriärer vid sidan om det folkliga uppdraget ses som en merit och tolkas som goda insikter i "vanligt folks" vardag .. och på det sättet kanske det kan spilla över lite på mamma och pappa också???

I alla händelser har ungen sitt på det torra efter ca 12 års arbete i riksdagen .. eftersom ingen kräver att han/hon bör stå till arbetsmarknadens förfogande medan riksdagspensionen rinner in på bankkontot.

Däremot är det VÄLDIGT VIKTIGT att ni tidigt påtalar nödvändigheten i att ha ett eget bolag som kan ta hand om alla sidoinkomster för framtida bruk eller inköp och ägande av större kapitalvaror .. gods, båtar, villor eller annat som sticker i allmänhetens ögon.

Förtroende, ansvar???

Äsch .. ge ditt barn en bekymmersfri framtid .. göd upp en politisk broiler!!

2 kommentarer:

  1. Jämmer, det här missade jag totalt - det räknas kanske inte att mina ungar var med i missionsscouterna? De är väl ganska nära KD.
    PS Det fanns inga andra scouter där vi bodde och de hade attans kul medan de var där.

    SvaraRadera
  2. Himla synd att jag inte begrep det där innan de för dyra pengar skaffade sig utbildningar. Nu har ju tåget gått för dem, ingenjörer som de är. De lär väl få släpa på tills de är 70.

    SvaraRadera