torsdag 28 oktober 2010

Tråkigt, tråkigt ... TRÅKIGT!!!

Kanske är det mig det är fel på?? Möjligen är jag deprimerad utan att fatta det, kanske håller hjärncellerna på att ta slut .... eller så är underhållnings- och nyhetsutbudet ovanligt tråkigt just nu??

Och vart jag än ser är allt grått, svart eller beige .. gatorna är fyllda av välnärda bakdelar i SVARTA tights, trasiga strumbyxor eller slimmade jeans .. och en liten kort kjoltrasa som framhäver det hela .. en topp i svart eller djärvt vitt, grått eller .. yesss, diskret pastell .... täckt av en SVART, grå eller beige midjekort jacka med pälsbrämad luva.

Ja, vi svälter i alla fall inte ihjäl, det är klart och tydligt!

Men var är FÄRGEN? Livs- och experimentlustan?? Den egna personligheten?? Framtidssynen? De nya idéerna som kläcks av människor med framtidsvisioner??

Har vi blivit ett snålt, försiktigt, missundsamt Janteland där alla som avviker från mängden betraktas med största misstänksamhet?? Blir vi bara glada och uppiggade om vi hittar någon att "folkstorma" mot??

I tidningarna är de stora nyheterna att Sofia Arkelsten (m) har åkt på betalda studieresor (fy!), Jimmy Åkesson (sd) inte har fått någon inbjudan till Nobelfesten (hahaha!), Kronprinsessan Victoria använder sina kläder TVÅ gånger (oj!!), svenska Jolanda(?) var med på Charlie Sheens SKANDALFEST (usch!), kaxige Gert blev bortvald i "Bonde söker fru" och skyller på producenten! (hehehe!!), dejtingsajt för den som vill vara otrogen men inte vet hur man gör? (flämt!!), Idol-deltagarna har kontrakt som jämförs med thailändska bärplockare (folkstorm!) och ..

.. sossarna krisar, krishanterar, saknar krismedvetenhet, bör föryngras, är för ålderstiget, saknar politik, har fel politik, saknar ledarskap, saknar återväxt, saknar utmanare till ledarskapet .. och åhhhhhh vad jag är trött på sossarna.

Och som veckans (?) höjdpunkt rapporteras det att TV4 har köpt in Big Brother. Nu får vi ÄNTLIGEN möjligheten att se en ny Linda Rosing eller Carolina Gynning födas för att sedan generera nya negativa "nyheter" som får oss att känna oss som bättre människor utan att anstränga oss alls eller som inspirerar nya Big Brother deltagare som kan fortsätta deras viktiga gärning.

Finns det ingenting annat i livet att längta och sträva efter än att VARA MED I TV??? Och finns det verkligen inga NYA programformer att visa upp?? Är det meningen att vi ska betala för att oupphörligen få möjligheten att tugga i oss SAMMA jädrans dokusåpor i olika förpackningar producerade av produktionsbolaget Mastiff och bröderna Schulman med vidhängande hustrur .. och vilka ÄR det egentligen som fortfarande tycker att det är kul att betala för att rösta ut en snorfull såpadeltagare från Big Brother??

SUCK!!

VAR är alla nya idéer??

Hyllandet av nya initiativ??

Framtidshopp, fantasi, livsglädje, kreativitet, nytänkande, företagsamhet .. är det något som inte längre finns??

Var är alla unika människor, tv-program eller nyhetsartiklar som kan inspirera, tända nya positiva gnistor och som gör att allt känns möjligt och att världen är en kul plats som har mycket att erbjuda??

Vaddå?? Verkar JAG precis lika bitter, svartsynt, passiv och negativ??

Åjovars .. men jag har i alla fall .. alldeles nyss .. köpt två stycken festblåsor från 70-talet på Tradera och det kommer att bli en verklig utmaning för både min kreativitet, fantasi, företagsamhet och mitt nytänkande att fundera ut vad jag ska ha dom till???

2 kommentarer:

  1. Du glömde en frågeställning : Var och vem är det som plockar fram nötterna som ställer upp i alla förnedringssammanhang för att synas? Vad är det för psykolog som hjälper till vid dessa tillfällen för att plocka ut dessa trasiga själar för exponering? Vem bär ut min TV och fraktar den till tippen oc h kommer det någon sångkör och sjunger för mignär jag säger upp tvlicensen - eller kommer det bara hem en kontrollant för att se att jag talar sanning? Jag tror att jag själv (om jag vill) kan både supa mig dyngrak, ägna mig åt sexuella utsvävningar och förnedra mig i hemmets tysta vrå utan handledning från tvn av folk jag inte känner eller har en tanke på att vilja känna. Nej jag tror jag tar en kurs i makrame eller frivolitetsslagning eller börjar med puzzel istället för tvtittning.

    SvaraRadera
  2. Om jag nu är elak så är klänningar från 70-talet inte så nytt heller ;-) så jag förstår din utmaning till att få dem som ngt nytt och nytänkande.

    I övrigt så låter det som att du har höstvibbar. Allt känns nyare till våren :-D

    SvaraRadera