onsdag 26 september 2012

100 miljoner till ..


.. bland annat, ett svenskt FBI bestående av 70 specialutbildade elitpoliser som ska bekämpa svensk maffia .. vill Stefan Löfven & Co satsa om de kommer till makten. Det är ju en obetydlig ekonomisk höjning av satsningen på polisen jämfört med Alliansens 1,5 miljarder .. men oj, vilken kvalitativ höjning av effektiviten på polisarbetet de 70 elitspanarna kommer att åstadkomma.

Fast behöver vi dem egentligen?

Som vanligt så finns lösningen så nära att vi inte ser den.

Då talar jag naturligtvis om Göran Lambertz .. det understimulerade justitierådet som arbetar med polisens misslyckanden i brist på annan meningsfylld sysselsättning.

Göran Lambertz .. Sveriges Fantomen, Indiana Jones, Crocodile Dundee och kommissarie Clouseau i en och samma person!

Han har ju redan lyckats knyta ett antal elitspanare med specialistkompens runt sig, har full kontroll över hur domstolar, polis och vittnen bör agera och har en osviklig talang för att hitta bevis som binder brottslingen till gärningen .. oavsett om h*n är skyldig eller inte!

En sådan förmåga får inte gå outnyttjad och kostar förmodligen betydligt mindre än 100 miljoner, eller hur? Han och hans elitspanare arbetar väl redan med sitt spaningsarbete på arbetstid betald av skattebetalarna?

"Regeringen har hela tiden utgått från att bara mer pengar löser problemen, men man måste vara beredd att styra mer över hur polisen använder sina resurser", säger Morgan Johansson.

Så sant ..  och med Göran Lamberts & Co i ledningen för ett antal handplockade elitspanare, kommer förmodligen uppklarningsprocenten att stiga skyhigh, en effektiv affärsplan kommer att upprättas med manualer för tolkning av vittnesmål, alternativa brottsplatser och utvärdering av bevis som saknar sammanhang med, men bör kopplas till, det aktuella fallet.

Får de sedan tillgång till informatörer som kan sälja information mot fördelar, ökad tillgång till telefonavlyssning och ett antal flinka fingrar i receptionen och administrationen, kan jag inte se några begränsningar i framgångsvisionen.

Brottslingarna kommer att rassla som lottovinster in på landets fängelser och rättspsyk i en aldrig sinande ström och gatorna kommer att tömmas på oönskade element .. som antingen är skyldiga eller som förmodligen kommer att bli skyldiga till de brott de på detta effektiva sätt förhindras att begå.

Det blir liksom ett näringslivsanpassat och lönsamt stuk på hela verksamheten som passar ett storstadsparti med företagarambitioner .. köp 3 betala för 2, typ!!

Expr., AB, AB, AB, AB, DN, DN,

5 kommentarer:

 1. Kusinen från landet26/9/12 14:03

  Ja, eller hur? Eller också kan ju Leif G W Persson ta över hela det polisiära arbetet; han är ju enligt sig själv så kollosalt duktig att han löser alla brott med en klackspark. Tänk så mycket vi kan spara genom att avsätta alla poliser som jobbar med spaning och bara ha Mr Besserwisser att avlöna.

  Därmed inte sagt att din analys av Lambertz skulle vara fel.

  SvaraRadera
 2. Som det är i Ahnk-Mopork. Så länge polisen sätter fast en person så är han skyldig. Kanske inte för det brottet han sätts fast för, men han är alltid skyldig till något så det spelar mindre roll.

  SvaraRadera
 3. Genialt!

  Satsningen lär även gå hem ekonomiskt om vi gör en actionrulle av det hela och säljer den till utlandet.

  SvaraRadera
 4. Genialt ja, men innan Lambertz&co påbörjar sina nya uppdrag bör de förberedas med en ordentlig hjärnmassage av Birgitta Ståhle.

  SvaraRadera
 5. Kusinen .. jag misstänker att GW hellre startar eget än samarbetar med Lambertz & Co.

  Martin .. Ahnk Mopork tycks ha haft en del inflytande på Lambertz & Co som inte så lite påminner om Arnold & Co (grundat 1905) som rörde sig över Lägets yta och fann att det hade Möjligheter. ;-)

  Kan det vara så att Göran Lambertz ÄR Arnold & Co och därmed en av oss :-O

  Hans Odeberg .. Om vi ger oss in i filmbranschen så kommer affär(s)planen att gå i lås och bli både lönsam och realistisk. Det får inte ske eftersom den oundvikliga succén och kraven på uppföljningar gör att den inte fungerar politiskt och därför inte kan genomföras eftersom den då blir omedelbart lönsam och därmed saknar alla ideologiska förtecken och tolkningsbara alternativ som kännetecknar en verkligt trovärdig socialdemokratisk affärsplan ledd av mannen som arbetat med näringslivet i hela sitt liv .. om jag förstår det hela rätt?????????? :-/

  Anonym 20:31 .. Hjärnmassage!! Genialt .. en ny exportvara som skänker lindring till överhettade hjärnor i storfinansen från framtidslandet Sverige. ;-)

  Lite fler sådana här förslag så vinner VI valet 2014!! Det får INTE ske!!!!

  SvaraRadera