Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 5 september 2012

Bloggpest?

Det är ögonbedövande tyst på alla bloggar som jag brukar följa, det finns inte en enda nyhet som är mest diskuterad inne på Bloggportalen och vid närmare eftertanke så finns det inte en enda nyhet värd att fundera över på tidningarnas nätsidor heller?

Har det utbrutit bloggpest eller har alla ledsnat på att mala omkring i samma spår dag ut och dag in?

För hur länge kan man engagera sig i till exempel politiken när dagens lilla livstecken från oppositionen är att Stefan Löfven, som är sossarnas partiledare för tillfället, inte vill bli jämförd med Christer Sjögren till skillnad från den förre partiledaren, Håkan Juholt, som väldigt gärna ville bli jämförd med Elvis Presley och att den förrförra partiledaren, Mona Sahlin, hyllas på nordkoreanskt vis i en ny bok som kanske blir obligatorisk läsning för nyrekryterade SSU:are???

Och så har vi justitierådet Göran Lambertz .. verksam i Högsta Domstolen som skapar de prejudicerande domar som vi alla andra måste förhålla oss till .. som har hittat bevis på en plats rörande ett "mord" utan varken mordoffer eller mordplats. Men en gärningsman finns det säger justitierådet belåtet .. för en psykiskt sjuk och drogberoende man har erkänt och talat om både var mordet skedde och vilka bevis som fanns var? Visserligen med lite hjälp och stöd från dem som anande hur det låg till och utan att presentera ett fysiskt offer .. men det hela var utrett på ett skickligt och utmärkt sätt?

Det är inte konstigt att tron på rättvisan vinglar till när det verkar som om det sitter en rättshaverist i toppen på hela bygget.

Men för att slippa tänka på det så kanske vi kan uppröras lite, lite grand över att den ende Robinsondeltagaren som tog sitt deltagande på fullt allvar och överskred gränserna på den fotbollsplansstora "öde ö-illusionen", bestraffades för sitt tilltag och åkte ur hela tävlingen? Det gör ju att åtminstone jag får en helt annan syn på hela konceptet. Man har alltså tagit ett antal människor, stängt in dem på en begränsad yta, ger dem inte någon mat eller någon möjlighet att hitta något annat än kokosnötter som förmodligen kastas in av produktionsteamet när de börjar vackla och vinda med ögonen och så styrs tävlingarna i "rätt" riktning och så vinner Robban .. för det är han värd efter sitt idoga svältande i Robinsons tjänst i tre olika kanaler.

Oliiidligt .. men spännande??

En annan engagerande nyhet i dag är att den lilla, livrädda hund som mot sin vilja släpades in på scenen vid Kristallengalan bara var stunthund i stället för den hund som Malou von Siwers inte ville plåga i direktsändning? Och det var väl .. bra, eller??

Inte ens några upprörda blogginlägg om Caremablöjor kan jag hitta i samband med "nyheten" om att den som inte vill få sina inkontinensblöjor vägda på ålderns höst, förmodligen får finna sig i att ligga i sin egen urin eller väckas mitt i natten om skyddet inte är optimalt utprovat. Men det passar kanske inte in i den mediakampanj som syftar till att alla i privat äldrevård går omkring i använda blöjor och de i den offentliga vården .. ja, hur är det med dem? Vägs det några blöjor där eller får de äldre ta det de får oavsett om skyddet passar eller inte?

Men den upprördheten kanske finns inne på s-bloggar, förresten? I samband med vinstförbuden och saligförklarandet av den offentliga kvaliteten?

Det dödas människor hela tiden, det är inte riktigt klokt egentligen. Jag hinner inte förstå det ena obegripliga mordet förrän det är dags för nästa? En 16-åring i Norge hittas mördad av män som hon förmodligen stött på av en slump, en 13-åring blir dödad av någon som stördes av vad hon höll på med i sin lägenhet, en man sparkas sönder och samman av ynglingar som ljuger sig blå i rätten och förmodligen kommer att lyckas med både det och med att verkligen ha ihjäl nästa offer när de firat färdigt efter rättegångens slut.

Undrar vad Göran Lambertz tycker om det? Unga människor som begår mened för att rädda livet på sig själva av skräck för att de egna "vännerna" ska behandla dem själva på samma sätt som de blev vittnen till att de behandlade någon annan.

Till slut orkar jag inte bry mig .. och det är ju nästan hemskt bara det .. och så får jag skuldkänslor och så känns det ännu mer meningslöst alltihop.

Vi försöker koncentrera oss på vår eget närområde, Maken och jag. Just nu vimlar det av självmordskandidater på vår lilla väg. Gröna gräshoppor, sniglar, små, små grodor, stora paddor, daggmaskar och en dag en liten musbaby som förtvivlat letade efter något .. förmodligen sin mamma som fallit offer för någon av traktens alla katter.

Kanske till och med vår egen lilla katt?

Vi räddar det vi kan. Föser varsamt undan dem som är med på noterna, lyfter de motsträviga till vägkanten och hundpromenaderna tar en evighet. Och efter att ha "räddat" ett 10-tal gröna gräshoppor undan trafikdöden, så öppnar jag ytterdörren, kliver ut och ... krash .. så kliver jag på en släkting som parkerat sig på dörrmattan!

Fan också!

Och den lilla hjälplösa musbabysen med sina stora ögon och små, små fötter?

Den skrämde vår egen Rackarkott ihjäl när hon upptäckte den i dikeskanten.

Håhåjaja ..

DN, DN, SvDExpr., AB, AB,

1 kommentar:

  1. ser att vi har liiite samma lika. God natt Any!

    SvaraRadera