söndag 9 september 2012

Dödlig striptease


Striptease är väl så långt man kan komma från feminism, trodde jag .. men så läste jag recensionen av Annelie Babitz bok som skildrar hennes erfarenheter av just den branschen och då blir plötsligt striptease kultur, wallraffande och god journalistik.

Attans att jag inte insåg det när jag verkligen hade något att berätta, som jag inte ville att en levande själ skulle få reda på. Vilka chanser jag missade av ren och skär dumhet.

"Som nyutexaminerad journalist med knackig frilanskarriär hamnar .. [hamnar?] .. Babitz på strippklubben K, lika mycket driven av nyfikenhet som av ekonomisk nöd, verkar det som" .. skriver Natalia Kazmierska i Aftonbladet och ger henne lysande recensioner.

Jag känner bara till Annelie Babitz som den lättkränkta debattör som skickade lika kränkande mail till en ifrågasättande bloggare, som dem My Vingren beklagade sig över i Aftonbladet i förrgår. Den mailväxlingen gör att jag förmodligen aldrig kommer att läsa Annelie Babitz bok.

Däremot så läser jag idogt vidare i min lilla roliga bok om döden och som av en händelse hittar jag följande berättelse ..

"Gladus Elton, 81, på Haslemeres äldreboende i Great Yarmouth tyckte att gubbarna borde piggas upp.

Så hon rev av sig kläderna i en eldig striptease.

Effekten blev lite väl stark. En gubbe strök med direkt av hjärtinfarkt, fem andra tappade andan och krävde akut behandling och  strax efter stängdes hemmet".

Jag har ju ingen aning om hur publiken reagerade på Annelie Babitz´ striptease eller om klubben i fråga fortfarande finns kvar .. men eftersom författarinnan numera verkar som glödgande feministisk debattör så fruktar jag det värsta.

Dagens citat kommer från Leo Tolstoj (1828-1910) ..

När jag står med ena foten i graven ska jag säga sanningen om kvinnorna. Jag ska göra det fort, hoppa i kistan, dra locket över mig och säga: "Nu kan ni göra vad ni vill." 

DN, SvD,

4 kommentarer:

 1. När man läser citatet från Leo Tolstoj förstår man att, det var inte bättre förr.

  Varken för man eller kvinna...;-)

  SvaraRadera
 2. Allt går i cirklar eller hur? ;-) Jämlikhet och rättvisa har aldrig varit människans paradgren.

  SvaraRadera
 3. Det här med striptease har blivit riktigt spännande nu när den blivigt DÖDLIG. :D

  Men denna Anneli känns rätt sval när man inte ens kan leva upp till egna ideal.

  SvaraRadera
 4. Funderar på att ge ut en bok om mina år som nakenmodell fast det blir väl ingen succe eftersom jag är 60 år, inte wallraffar och inte heller är feminist och lättstött. Jag gör detta för pengarna som betalas inget annat. - Nä jag skiter i en förtjusande bestseller för den här drapan får mig att anta att det är ett förklarande och tillrättaläggande dravel som lagts in mellan två bokpärmar. Klarar mig utan och tror inte att den kommer på bio.

  SvaraRadera