Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 22 september 2012

Ack, alla dessa meningslösa val!


Det är lördag eftermiddag .. eller kväll beroende på hur man ser det. Regnet skvalar ner utanför fönstret och ett visst lugn har infunnit sig. Jag kan nästan påstå att det uppstått ett litet tidshål mellan måste och måste.

Men vad ska jag använda det till?

Antingen så kan jag sätta mig här och skriva ihop ett virrigt blogginlägg om de nyheter som sipprat ut om sossarnas "nya" skattepolitik eller så kan jag fortsätta att läsa i Terry Pratchetts bok "Eric" .. som jag redan läst en gång för några år sedan.

Jag väljer boken, lägger upp fötterna på en fotpall, lutar ryggstödet bakåt och upptäcker att det ena inte utesluter det andra. För eftersom bokens huvudpersoner nyligen avslutat en resa tillbaka i tiden så är det inte helt omöjligt att följande ordväxling är resultatet av en resa framåt i tiden som redan 1990 avslöjade Leif Pagrotskys slutsatser gällande skattepolitiken och Socialdemokraternas kommande strategi inför den kommande valrörelsen?

Ingenting är väl omöjligt, eller hur? För om vi ska tro på att CIA och regeringen konspirerar genom att skicka upp flygplan som besprutar vädret med kemikalier, virus och tungmetaller så är väl en tidsresa inte heller helt otänkbar?

Alltså .. allt kring våra hjältar är svart. Det är inte bara en avsaknad av färg, Det är ett mörker som blankt vägrar att kännas vid möjligheten att färg någonsin hade existerat. De faller fritt .. svävar och så är det något mer som saknas?? Ljud???

Är du där?

Ja!

Var är vi? Faller vi?

Jag vet inte .. men när jag öppnar munnen kommer det inga ljud.

Var inte d.., ????? ... det finns ingen luft. Det är därför det inte hörs några ljud!

Vi är alltså omgivna av absolut ingenting. Fullkomligt ingenting. Det finns ett ord för det? Det man får när inget finns kvar och man har gjort slut på allt?

Ja. Jag tror det kallas notan.

Visst .. Notan .. Det är där vi befinner oss. Svävande i absolut nota. Fullkomlig, komplett, bergfast nota.

Ahh, jag njuter av orden. Visst är det väl så .. hur rolig festen än var, hur lyckad och rik man än kände sig och hur högt man än flög när stämningen var som bäst .. så kommer alltid notan som ett brev på posten. Oavsett om resultatet blir en tom plånbok eller en rejäl blykeps på morgonen dagen efter kvällen före.

Det finns en fullkomlig, komplett, bergfast nota knuten till att vi gör, eller hur?

AB, ABSvD, SvDDN, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Var länge sen jag läste "Eric". Ska nog ta den igen snart. Älskar scenen där Döden jagar efter Rincewind in i framtiden, och baggaget kör om honom :)

  Om du inte kommit vidare på "1632" gör det inget. Har gett det tipset och 5 andra personer har försökt att läsa den men gett upp av olika anledningar.

  SvaraRadera
 2. Martin .. jag älskade prologen och första tredjedelen .. men så började jag undra vart den andra tiden tog vägen? Det blev lite för mycket amerikanskt krigande för min del .. lite för likt den vanliga verkligheten även om det var under ovanliga förutsättningar.

  Jag blev lite besviken och kunde inte låta bli att fundera över vad Terry Pratchett hade gjort med samma idé .. och så började jag själv leka med tanken .. och så blev det en helt annan bok?

  Jag har märkt att jag går igång på engelska författare, engelsk humor och engelska understatements före amerikansk patriotism, amerikansk vapenromantik och amerikansk kvinnosyn. Så från att tänt jätteförväntningar så föll 1632 som ett höstlöv ju fler sidor jag läste.

  Men idén är otroligt fantasieggande och jag kan inte riktigt släppa den :-D

  Men Bagaget och DÖDEN är oslagbara i min värld. Jag skulle ge nästan vad som helst för ett eget Bagage!!

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet22/9/12 21:41

  Jag hoppas bara att du inte rekommenderar fler författare; från att inte ha läst något av Terry Pratchett har jag nu nästan en hyllmeter av honom i bokhyllan. :-) Dels blir det dyrt, dels blir det TRÅNGT i hyllorna.

  SvaraRadera