torsdag 20 september 2012

Kom igen nu, Stefan Löfven ..


.. det är inte alltid det gamla ordspråket "Tala är silver men tiga är guld", är att rekommendera.

Just nu till exempel är det guld värt att ta bladet från munnen och säga något vettigt.

En av socialdemokraternas riksdagsledamöter, tillika påläggskalv, sitter helt aningslöst i riksdagen och twittrar under budgetdebatten .. "Mer tysk arbetsmarknad vill Borg ha. Arbeit mach frei!"

Jag hittar inte ord.

För det första sätter hon likhetstecken mellan vår nuvarande regering och nazitiden i Tyskland, för det andra förolämpar hon Tyskland grovt genom att antyda att de fortfarande har en arbetsmarknadspolitik som har samma grundidé.

Om Elin Lundgren verkligen vill fästa väljarnas uppmärksamhet på hur okunniga, obildade, historielösa och hur lite en del av våra riksdagsledamöter förtjänar de höga löner och förmåner de lyckats tillskansa sig, så har hon lyckats.

Det är pinsamt och jag skäms över den låga nivån vi får insyn i.

Dessutom förminskar hon sitt eget parti till människor som är i så desperat behov av att kasta anklagelser omkring sig för att dölja bristen på egna idéer och förslag att "ändamålen helgar medlen".

Om inte Elin Lundgren anser att svensk politik och Sveriges Riksdag är värda bättre än den här typen av uttalanden, så gör i alla fall jag det.

Och om Stefan Löfven anser att hans parti är mer värt än så, kommer han förmodligen att ta kraftfullt avstånd från Elin Lundgren och rekommendera henne att avstå sin riksdagsplats till någon som uppnått tillräcklig mognad och kompetens för uppdraget.

Nu är det verkligen dags att visa att du står för något, Stefan Löfven.

SVT, SvD, SvD, DN, Expr., AB, AB,

3 kommentarer:

 1. Att Stefan Löven skulle ta sagda Elin Lundgren i örat har jag svårt att tro. För om det är nått parti där "ändamålen helgar medlen" så är det väl SAP.
  /Jan Mellgren

  SvaraRadera
 2. Tittar bara in för att jag tänkte önska dig en trevlig helg!
  Lövfen och co har jag inget att säga något om. Det enda jag kan säga med säkerhet är att jag HATAR alla jävla politiker och deras sk förbättringar som har förstört mitt liv. Jag kommer att rösta på den som kan hjälpa oss sjuka att få tillbaka vår rättighet till sjukbidrag.
  Ja, ja som sagt var skulle jag ju bara önska dig en trevlig helg min vän. Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är den sortens retorik den sekten alltid svängt sig med. Men folk har tröttnat. Det är bara sektmedlemmarna som ropar halleluja.

  SvaraRadera