Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 8 november 2013

Den omvända hartassen ..


Att vara högsta hönset i fackföreningsrörelsen innebär att man får BESTÄMMA.

Antingen ensam tillsammans med de lite lägre hönsen eller tillsammans med andra höga höns som man kan pinka revir med bakom stängda dörrar.


När sedan beslut har fattats av makthavarna bakom de stängda dörrarna .. så kommer det en skrivelse utskriven av underordnade som har till uppgift att se till att den ser något så när rimlig och genomförbar ut.

Alla frågor besvaras med att resultatet får utvärderas senare eller med allmän luddighet. Till exempel så kan man bestämma att kvinnor ska kvoteras in i styrelser och sedan dra sig tillbaka till sin egen mansklubb nöjd med att ha slagit ett slag för de stackars kvinnsen.

KLART!!

Stefan Löfven är en fackpamp, har varit en fackpamp i större delen av sitt liv och lärt sig spela det fackliga spelet till fulländning och hatar att bli ifrågasatt eller behöva förklara sig. Han VET och alla andra ska hålla sig på sin kant .. "det här det tar jag hand om". Som Regeringspamp har han tydligen tänkt sig att fortsätta på den linjen.

Nu har han BESTÄMT.. kanske till och med tillsammans med något/några underordnade höns som ser möjligheten att avancera uppför gödselstacken som normalt sett är ett höns högsta punkt. Men då talar man förstås om "tuppen på gödselstacken"??

Hmm? Jag känner att jag börjar trassla in mig i liknelserna här?

Alltså .. Stefan Löfven har BESTÄMT att när han "vinner" valet nästa år med sina 30% så tänker han plocka russinen ur kakan och regera tillsammans med dem som han tycker bäst om.

Helst Centerpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet.

Men han tänker inte dela ut några ministerposter i förväg, trots att han vet att Miljöpartiet inte kommer att agera stödhjul för en socialdemokratisk minoritetsregering utan ministerposter som belöning. Men det tar han hand om när rösterna är räknade.

När det gäller C och Fp är jag mer kluven inför hans "erbjudande". Som Annie Lööf sa .. "bland det värsta jag vet är män som inte kan ta ett NEJ som ett NEJ. Jag vet inte hur många gånger jag sagt NEJ till Stefan Löfven".

Förmodligen tänker han .. att så säger alla kvinnor när de egentligen menar JA?

Eller så har Stefan Löfven insett att de sista tre sosseledarna, inkl. Göran Persson under hans sista regeringsår, har fungerat som omvända hartassar?

Allt de rört vid, alla lysande förslag och alla ideologiska riktningsvisare de visat upp har bringat otur till den ledare som för ögonblicket uttalade sig. Tänk bara på Perssons "vän" Lars Gunnar Danielsson, statyerna på Sagerska Palatset som han talade med i arla morgonstund, på Mona Sahlins omfamnande av Vänsterpartiet, röstskolor och mediabelysning av Sverigedemokraterna .. och sist men inte minst, Håkan Juholts Golgatavandring som började så bra med ett utomkroppsligt hallelujamoment.

Så ska vi kanske inte glömma Löfvens eget frieri till de muslimska väljarna .. Omar Mustafa, som också blev ett offer för den omvända hartassen?

Kanske är Stefan Löfven så smart att han inser att bara omnämnandet av Centern och Folkpartiet som framtida regeringspartner gör att väljarna flyr som lämlar från dem??

Eller så är det inte svårare än att han vill kapa Alliansens politik och bli en kopia av Fredrik Reinfeldt med Magdalena Andersson som Anders Borg?

Men det kommer han att tala mer om EFTER valet. Fram till dess får väljarna rösta på vilket parti som helst och så tänker han "ta hand" regeringsmakten med dem som fått högst förtroende? Vare sig de vill det eller inte?

Utom Sverigedemokraterna, förstås!

Dem förhandlar han ALDRIG själv med. Det finns det lägre stående höns som får göra.

För Sverigedemokraternas ideologi och människosyn är så fjärran från den ideologi och människosyn som Stefan Löfven kan acceptera i sin närhet, att ett samarbete inte ens finns på kartan.

Men jag tycker att han i det sammanhanget ska lyssna på youtube-klippet som jag hittade hos Dissidenten Stenkvist. Här hör vi tydligt hur det låter när de som har samma ideologi och människosyn, som sossar, vänsterpartister och miljöpartister, samlas för att föra fram sitt budskap.

Såå mycket trevligare människosyn än Sverigedemokraterna, eller hur?

Dessutom så kanske han ska akta sig för att låta småtupparna skriva debattartiklar och anklaga regeringen för att ha misslyckats med sin jobbpolitik, slå sig för bröstet och fyra av hela batteriet av floskler, ideologiska färdriktningar och ineffektiva "åtgärder" som aldrig gett något utlovat resultat.

Herrarna Damberg och Reepalu vet precis lika väl som jag att politiker ALDRIG kan skaka fram några andra jobb än de som är skattefinansierade från start till mål.

Bara i Stockholms Län steg invandringen med 33.000 personer under 2012, i år förmodligen med lika mycket eller mer och nästa år ....??? Det är väl klart som korvspad att det saknas bostäder och jobb. Vem/vilka är det som planerar mottagandet av så många människor utan att FÖRST förvissa sig om att det finns någonstans att bo??

Många familjer som levt i Sverige i många år närmar sig smärtgränsen för hur många släktingar och vänner det går att klämma in i en vanlig bostad avsedd för en familj. Har någon tänkt på det? .. planerat nåt? .. funderat över hur det känns??

Dessutom pekar debattörerna med hela handen på statistik som säger att hela 46% av alla socialbidragstagare får bidraget för att de är arbetslösa och inte av sociala skäl. Att så många socialbidragstagare är arbetslösa som saknar rätt till a-kassa kan kanske också bero på den stora befolkningsökningen just nu .. det är nog ingen farlig tanke att tänka??

Eller?

Från min gräsrotsnivå kan jag rapportera att Dambergs och Reepalus debattartikel fick många på min nivå att mumla om hyckleri och strutsbeteende .. och mig själv att undra om sossarna, genom att stryka hartassen över de andra partierna, egentligen VILL att Sverigedemokraterna ska bli så stora att det blir omöjligt att undvika ett samarbete??

Det bästa resultatet som Stefan Löfven har haft under sin korta partiledartid var det första halvåret då han inte sa någonting alls .. något som han kanske borde fundera över.

Vi andra får väl fundera över erbjudandet vi fick i dag.

Vad det nu var??

Köp grisen i säcken???


(den här bloggposten får jag nog sortera under etiketten "diverse djur" eller "svensk landsbygd" ??)

DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, Expr.,
Dick Erixon, Fnordspotting, DHL,

14 kommentarer:

 1. Strålande analys och visst fördummar dom hela folket när dom inte tror att vi kan se verkligheten som den är.Och visst är dom mysiga dom där GODA människorna på söder.

  SvaraRadera
 2. Löfvén är lite som den där killen i skolan som gärna lekte med yngre när ingen annan var med, men som i skolan spelade lite tuff och ignorerade sina yngre kompisar. Det var ju pinsamt att erkänna för sina tuffa polare som man "Var med" att han hade "lekkamrater" som var yngre.

  Löfvén vill utåt sätt inte kladda ner sig och sitt rykte med V, men egentligen vet han att hela vänster sidan på skutan vill ha dem med. Hur ska han lösa detta utan att det blir myteri?

  De komiska är att de två partier S liknar mest (ja, ett av dem liknade de en gång i tiden i alla fall) är M och SD, men det ena vill han inte samarbeta med och det andra nämner han egentligen inte.
  Märkligt, det gick bra att försöka fälla regeringen genom att anpassa sitt förslag för SD's skull och det går tydligen bra att precis som SD rösta med regeringen i 50% av fallen.
  Vad jag har läst i tidningarna så är varken MP eller V intresserade av att stödja en regering, de vill ha ministerposter!

  Som det ser ut idag, med tanke på kommentarerna från andra sidan (Inte dödsriket alltså!), så har han bara ett alternativ om han vill ha en chans till att få igenom sin politik, S+MP+V. Dvs. han står kvar på samma ruta som tidigare.

  Jag förstår tanken, men nu blev det ännu mer osäkert vad en röst på S innebär. Dags att bäst-före stämpla valmanifestet.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson8/11/13 15:34

  När Lööf ger Löfven (heter det ett löf, flera löfven förresten?) ett nej, tolkar han det som ett ja.
  Ja till mångpartigifte, avskaffad idelologirätt och slopande av rösträttsplikt.
  Bl a.
  Nej, säg inte nej, fröken Fräken-Lööf, säg kanske, kanske, kanske...
  http://www.gugalyrics.com/lyrics-1964636/sven-ingvars-s%C3%A4g-inte-nej.html

  SvaraRadera
 4. Läste precis Rudbergs överskrift på sin bloggning som passar perfekt med Löfvéns/Jämtins debatt artikel idag.

  Taxi var god dröj.

  SvaraRadera
 5. Javisst har de där GODA människorna som syns i Youtube-klippet du länkar till en mycket bättre människosyn än Sverigedemokraterna. *ironi*

  Jag har länge försökt förstå detta med att hot och visst våld är OK - i vissa fall - men aldrig annars. Jag fick ett slags svar en gång från en av de godaste goda i bloggosfären. Det gick ut på att det är stor skillnad på att "näthata" och hota folk som är feminister/vänster/antirasister och att göra det mot andra t.ex Sverigedemokrater.
  Skillnaden, sa h*n, låg i att t.ex Sverigedemokrater i grunden är onda medan AFA, RF och andra bokstavsgrupper och radikala är i grunden goda.

  Jag minns hur jag tappade hakan den gången. Jag ville inte tro att jag fattat rätt, men långsamt gick det in att det verkligen är så många tänker i den där vuvuzela- fancluben.
  För mig stinker det tankesättet och ger mig vibbar från andra ideologier som jag inte vill nämna för att inte bli likadan.

  SvaraRadera
 6. Malin-Det är dom dumma som är dom farligaste.

  SvaraRadera
 7. Malin .. det finns några saker jag har svårt att förstå ..

  .. hur kan man hata någon som har en annan åsikt eller övertygelse? Den närmaste känsla jag kan komma är förakt .. eller löje.

  .. varför ser inte alla människan före åsikten, beteendet eller övertygelsen? Det borde inte vara så svårt att fatta att den egna åsikten är lika mycket eller lite värd sedd från andra sidan?

  .. hur sjutton kan man utvecklas eller bygga upp en erfarenhetsbank om man bara omger sig med människor som är som ett eko av vad man själv tänker? Eller om man själv är ett eko av vad någon annan tänker?? Eller hur det nu fungerar ... ;-/

  SvaraRadera
 8. Any undrar: "..hur kan man hata någon som har en annan åsikt eller övertygelse?"

  De (själv)goda människorna anser, att andra är ONDA (om de har en annan åsikt eller övertygelse).

  SvaraRadera
 9. Peter Nicklasson8/11/13 21:29

  Jag vet att det kanske är lite oförskämt att göra reklam för en annan blogg i din blogg, Any, men jag vill gärna att fler nås av Nima Gholam Ali Pours tankar.
  Nima är sosse och invandrare. Hans åsikter är dock självständiga och berör mig mycket därför det märks att han vill väl och utstrålar medmänsklighet utan att försöka pådyvla läsaren en massa billiga politiska poänger.
  Ovanligt!
  Läs t ex senaste bloggposten http://nimatown.blogspot.se/2013/11/en-invandringspolitik-for-ett-socialt.html?showComment=1383941579552

  SvaraRadera
 10. Peter Ncklasson .. nej, nej, nej .. det är inte alls oförskämt. Tvärtom så är jag tacksam eftersom jag verkligen letat efter en blogg från någon med invandrarbakgrund som vet hur livet är och blir när man kommer hit som som invandrare.

  SvaraRadera
 11. Martin Sjöquist8/11/13 21:48

  Jag tycker Löfven har gjort ett fantastiskt jobb bakom kulisserna. Enligt flera tidningar har han "förankrat sitt beslut hos så många led inom S och även LO som möjligt".

  D.v.s. bara de egna tycker det man gör är bra, så spelar det ingen roll vad någon annan tycker.

  Löfven vet att han kommer att samarbeta med miljömupparna och med kommunisterna efter valet. Det vet hela Sverige. Men han får inte säga det i förväg. Då blir valet exakt som det förra, en total katastrof.

  Hur samarbetet ser ut, det vet nog han inte ens själv. V kan ropa hur mycket de vill efter ministerposter, det får de aldrig (såvida inte interna S organisationer tvingar fram det, som med Sahlin). MP kommer att få minst en ministerpost, troligtvis miljöministern och då kan vi vinka adjö till allt vad en normal miljöpolitik innebär.

  Han kommer endast att vilja "ta med" ett allians parti om den trion inte får majoritet.

  Det finns ett extremt stort misstag han har gjort. För det, i nuläget, enda möjliga alternativet där S hamnar i regerings ställning, är med Moderaterna. SD kommer aldrig att rösta för en S ledd regering, inte på det sätt som de har blivit behandlade i 5 år.

  Det kan finnas en möjlighet att Alliansen accepterar SD i en eventuell regering om de inte får egen majoritet (och det är mycket troligt i dagens läge att Alliansen inte får det). Ett SD i regeringsställning skulle både vara starkare och svagare. Starkare, då de får vara med och bestämma på riktigt, men svagare eftersom de förväntas att rösta med Alliansen mer än de gjort hittills. Att få igenom delar av sin politik, bara för att i nästa sekund vägra gå med på de andra partiernas politik skulle ses som barnsligt och dumt. De kompromisser som SD skulle bli tvungna att göra, skulle kunna etablera de som ett "legitimt" parti, eller skapa totalt kaos inuti partiet.

  Jag ser med spänning fram emot valet, då mina två eventuella "favorit" regeringar skulle vara Alliansen+SD ELLER S+M.

  SvaraRadera
 12. Martin: Inte för att jag vet hur just jag vill ha det, men för innan Alliansen kan samarbeta med SD så måste Reinfeldt först avgå. Finns inte en chans att han kan sitta kvar efter att ha backat så på sin ståndpunkt.

  SvaraRadera
 13. Peter-Har läst Nimas blogginlägg och det var lysande i sin självklarhet.

  SvaraRadera
 14. Nima är en viktig samhällsdebattör, och Anys, vilket bra bloggpost som vanligt vilken nedsköljts med mandelmjölkslatte, makens stekta ägg å bacon och en bränd mandel.
  Ser att Karin Pettersson trappar upp sitt vokabulär. Gud vilka krigiska kvinnor vi har; Freddans sidekick som vill skära ballar, och nu Karin som säger att Freddan äter sina egna barn http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article17811654.ab

  SvaraRadera