Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 17 november 2013

Som en tålmodig förälder ..

... vänder sig Jimmie Åkesson till de sju partiledarna som sitter och hukar i ett hörn och varken vill höra, se eller uttala sig.

Kom igen nu. Det är inte farligt .. och om ni nu är så paralyserade av frågan om invandring och integration, så kan vi tala om något annat tills ni har lugnat ner er. Jag vet ju att åtminstone en av er brinner av längtan efter att få tillgång till våra 9 % av väljarkåren för att slippa förhålla sig till någon annans orimliga och dödsdömda krav.

Typ.

Det är lite lätt förödmjukande för svenska politiker att de är så livrädda för att beröra de frågor som egentligen är de som väljarna samtalar allra mest om. Oavsett ursprung, oavsett klass och helt utan hatiska förtecken.

Varifrån ska pengarna komma? De fantasisummor som krävs för att bibehålla välfärden på nuvarande nivå trots att vi bara blir fler och fler som blir beroende av den??

Hur ska det bli för de gamla, de handikappade, de sjuka, de arbetslösa och alla de som inte kan klara sina liv utan hjälp och stöd från samhället?? Vilka ska offras .. vilka blir kvar? .. när systemet inte längre klarar av att hjälpa alla?

Stefan Löven går till val på en lögn och lovar att lösa arbetslösheten inom sju år. Helene Rivière har "granskat S på djupet" och kommit fram till samma slutsats som jag .. det Stefan Löfven lovar är en omöjlighet, en saga för okunniga eller en orealistisk dröm för en maktlysten statsministerkandidat.

Men vad som helst är förmodligen bättre än att tala om det som intresserar väljaren mest .. hur får vi råd att bibehålla välfärden i dess nuvarande form (.. som de flesta redan är missnöjda med) om befolkningstalen stiger i samma eller utökad omfattning som i dag??

Så där sitter de och hukar i sitt hörn och hoppas att det räcker med klyschor och floskler om vården, skolan eller vinster i välfärden. Frågor som de inte heller har lösningen på men som åtminstone gör att de slipper ta ställning till de ekonomiska förutsättningarna för hela välfärdspaketet.

Det påminner om när jag köpte häst.

Att jag överhuvudtaget köpte en häst berodde på att ingen ville sälja en åsna till mig och att det fanns amatörer inom hästvärlden som inte brydde sig om att jag totalt saknade erfarenhet av hästar och till och med var rädd för dem.

Jag fick en inlärningsperiod på några månader när jag varje helg åkte nästan 10 mil för att lära mig sköta min egen häst innan jag fick med den hem.

Jag ska inte gå in på några detaljer, men det var inte det smartaste beslut jag tagit, måste jag erkänna.

Min häst hade många egenheter, uppfödaren var obetydligt mer erfaren än jag och hade lekt och gosat med den som om den varit en liten hund när den var ett litet föl. Det fick till följd att min fullvuxna häst tyckte att det var fullständigt normalt att lägga frambenen på mina axlar för att bli kliad och "lekt" med.

En skrämmande upplevelse när det hände för första gången!!

En annan egenhet var att hon var livrädd för vattenpölar och små kalvar?

Och här kommer vi till likheten med våra rädda politiker ..

Vår häst var bergfast övertygad om att varje vattenpöl var ett bottenlöst, vattenfyllt hål som hon skulle uppslukas av om hon råkade placera hoven i den. Hon VÄGRADE att passera .. även om "hålet" nyligen uppstått på en plats som hon bara några timmar innan glatt passerat.

Det var lögn i helsike att få henne att gå förbi, varken med mutor, kärleksfull övertalning eller fysisk dragkraft .. vilket gjorde det ganska besvärligt att motionera henne i samband med ösregn.

Eller ta sig hem om det regnat under bortavaron .. eftersom det längs hela vägen fanns taggtrådsstaket och ett antal ystra kalvar på båda sidorna. Kalvar!! .. det var det farligaste som fanns! Förklädda monster som när som helst kunde kasta sig över och slita en värnlös häst i stycken?

Jag ska inte gå in på alla märkliga lösningar vi fick ta till för att ta oss fram på vägarna efter kraftiga skyfall .. det skulle bli alldeles för långt .. men ofta var det en spade eller skyffel inblandad.

Våra etablerade politiker beter sig som vår häst. Livrädda står de och tittar ner i en centimeterdjupt vattenpöl och föreställer sig att de kommer att falla handlöst och bottenlöst om de ens låtsas om att den finns. Och inte går det att nonchalera den och gå förbi heller .. eftersom det finns ystra kalvar på alla sidor om den.

Helt vanliga människor som de i sin fantasi demoniserat och upplever som skrämmande monster som vill kasta sig över och slita makten ur händerna på oskyldiga och värnlösa politiker som klamrar sig fast vid orealistiska visioner som flytvästar.

Om ni är så rädda så kan vi tala om något annat ett tag .. säger Jimmie Åkesson.

Så förminskande det uttalandet blir.


10 kommentarer:

 1. Han är inte så dum den där Åkesson.Har precis läst hans bok och kan inte se att han är det stora monster han utmålas som.

  Och Löfvens snack om guld och gröna skogar är så dumt och man kan undra om han tror på det själv.

  SvaraRadera
 2. Ok nu har jag läst Helenas artikel och jag måste bara säga att för de grupper som hon raddar upp funktionsnedsatta äldre utan utbildning på det både billigare och humanare att låta dessa förtidspensioneras än att slösa dyra skattepengar på lycksökare inom anordnarbranschen som ska pysselsätta dom. susanna svensson

  SvaraRadera
 3. susanna svensson .. när det gäller de funktionsnedsatta äldre 55+ kan jag kanske hålla med dig, även om förtidspension dömer dem till ensamhet och passivisering.

  Men de är ju ändå en droppe i havet jämfört med dem som är utrikes födda eller lågutbildade. Om de tvångs-förtidspensioneras i 10 år så kommer det att påverka deras pension negativt från 65 och till döden. Och då bortser jag helt från alla andra negativa konsekvenser som social isolering, ensamhet och passivitet från 55+.

  För övrigt så tycker jag att vi börjar få ett rätt obehagligt sätt att se på människor som "inte passar in".

  Ska vi sortera bort alla dem så blir det en lika stor diskriminering som en etnisk diskriminering, eller hur?

  SvaraRadera
 4. Jisses, finns det bloggande damer som ser hur det står till i Sverige och som har en så fin förmåga att uttrycka sim kritik på. Jag kunde inte ha hittat på något bättre.
  Tack!

  Annars är det fantastiskt att INGEN talar om att den Svenska arbetslösheten kommer att växa och växa och omfatta allt mer kvalificerade grupper ända tills fackföreningar och regering inser att arbetskraftskostnaderna i Sverige måste minskas till en bråkdel av idag. Då först kommer massproduktion som sysselsätter massorna att återvända hit. Idag inbillar sig Sverige att vi skall höja skatterna och bidragen hellre än att sänka lönekostnadsnivån, vilket är en slags dödsspiral som slutar i komplett sammanbrott.

  SvaraRadera
 5. Jodå Anonym det finns många kloka bloggande damer som både kan tänka till uttrycka sig alldeles utmärkt.

  SvaraRadera
 6. Det är inte jag som har den synen på de människorna utan svenska arbetsgivare. De vill ha människor som är fullt friska och håller hög produktivitet. När man bedömer om en person har arbetsförmåga måste försäkringskassan ta hänsyn till de prestationskrav som arbetsgivare i dag har på sina anställda. Susanna Svensson

  SvaraRadera
 7. Anybody skriver:

  "Hur ska det bli för de gamla, de handikappade, de sjuka, de arbetslösa och alla de som inte kan klara sina liv utan hjälp och stöd från samhället?? Vilka ska offras .. vilka blir kvar? .. när systemet inte längre klarar av att hjälpa alla?"

  Det är väl uppenbart vilka som ska offras? Gamla människor och sjuka (medelålders och äldre) människor.

  De som omfattas av LSS har däremot starka lobbyorganisationer, som skyddar dem - inte minst då verksamheten är så kolossalt lukrativ för de (altför många) korrupta assistensbolagen och korrupta hemtjänstföretag.

  Länstidningen i Södertälje skrev härom dagen lite om den ekonomiska parallellstruktur som skapats i Södertälje med försänkningar bland riksdagsmän.

  "18 personer har nu gripits eller hämtats in till förhör misstänkta för grova bedrägerier i jätterazzian mot ett av Södertäljes största hemtjänstbolag, Jome omvårdnad AB. Ägaren är den moderata riksdagsledamoten Metin Atasevens syster Silva Gündüz."

  http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2277142-stor-polisrazzia-mot-hemtjanstforetag.

  I den här branchen finns (som ju Anybody vet) mycket kraftfulla aktörer i form av grov organiserad brottslighet som bl.a. importerar handikappade som kundunderlag för sådan verksamhet m.m.

  För de utrikes födda och icke anställningsbara skapas sysselsättningar (med olika fantasifulla namn) som till 80-100% finansieras av skattebetalarna - så den gruppen kommer också att värnas.

  -----

  Susanna Svensson har f.ö. helt rätt i arbetsgivare "sorterar bort" dem, som inte är anställningsbara eller har en mycket låg produktivitet - i vissa fall t.o.m. har en negtiv produktivitet.

  Sveriges Radio hade för något år sedan ett indignerat program om hur arbetsgivare "sorterade bort" förståndshandikappade - vars produktivitet enl. programmet var ca 10%.

  SR tyckte (precis som du, Anybody) också att det var "ett rätt obehagligt sätt" av arbetsgivarna "att se på människor som "inte passar in"."

  SvaraRadera
 8. Nobelstiftelsen anser att det är OK att fästa sig vid partitillhörighet men inte till nationstillhörighet. Vilka jävla stolpkott! Ni är ju för fan hycklarstiftelsen!

  http://www.dn.se/nyheter/politik/nobel-alla-bjudna-utom-akesson/

  SvaraRadera
 9. Jag börjar på allvar tro ATT syftet med allt detta på alla nivåer verkligen ÄR att SD ska få mycket röster. Seriöst.

  SvaraRadera
 10. Maja- Ja visst måste man verkligen undra,är det någon slags jättekonspiration eller hjärntvätt eller vad i hela friden handlar det om.

  SvaraRadera