Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 5 november 2013

Sverigedemokraterna vs Vänsterpartiet?

Som vanlig gräsrot och väljare är det inte lätt att bilda sig en uppfattning om vad Socialdemokraterna egentligen vill göra med Sverige om de vinner valet .. mer än att de VILL vinna valet. Till varje pris.

I de få debattartiklar som Löfven & Co släpper ifrån sig får vi bara veta vilken politik som sossarna "förmodar" att Moderaterna kommer att föra om de får fortsatt förtroende. Vilket bevisas av "förmodade" siffror. 

De enda som kommer med påståenden som visar i någon riktning är kvällspressen .. och hur trovärdigt är det?

I Expressen får vi veta att Löfven kan tänka sig att samarbeta med alla partier utom Moderaterna och Sverigedemokraterna. Det låter märkligt eftersom sossarna i dagsläget har mer gemensamt med Moderaterna än med Vänsterpartiet .. som de ändå tänker förlita sig på vid en eventuell valseger.

Tre olika skuggbudgetar visar att det handlar om väldigt skilda prioriteringar, knappast någon enighet alls och om alla skulle få sina krav tillgodosedda så skulle Sverige gå i konkurs .. om det var ett vanligt företag.

Sverigedemokraterna tänker inte Stefan Löfven ta någon debatt med .. trots att de förmodligen kommer att bli landets tredje största parti? Motiveringen ska tydligen vara .. att han inte klarar av det?

Karin Pettersson sitter på Aftonbladets redaktion och har ångest över att Alliansen kan få fortsatt regeringsförtroende även om den rödgröna .. icke existerande .. alliansen vinner. Det är ju så klurigt att det inte räcker med en majoritet .. man måste kunna visa upp ett trovärdigt regeringsalternativ och en realistisk ekonomisk plan också.

Något som vi mindre än ett år innan valet, inte sett röken av.

Karin Pettersson ropar på Folkpartiet som frälsare och skriver följande om Sverigedemokraterna .. "Sverigedemokraterna är inte Ny demokrati. De är mycket värre. De är ett parti med rötter i nynazismen. Förra året avslöjades filmen där tre av deras ledande företrädare uttryckte sig rasistiskt, beväpnade sig med järnrör, kallade en kvinna för hora och hotade en man med våld."

Jag kan hålla med henne .. Sverigedemokraterna är INTE Ny Demokrati .. men det är väl just det som är partiets styrka. Men, som vanlig gräsrot och väljare, undrar jag över är varför Vänsterpartiet ses som ett så rumsrent parti i jämförelse med Sverigedemokraterna?

Sverigedemokraterna är ett parti med rötter i nynazismen .. skriver Karin Pettersson, men Vänsterpartiet är väl ett parti med rötter i kommunismen? Båda kan anklagas för att ha lika blodsbesudlade rötter och våldsromantiska visioner .. som sedan tuktats, rensats och anpassats.

Åtminstone på ytan?

Tre sverigedemokrater filmades när de viftade med järnrör, uttryckte sig rasistisk och kallade en kvinna för hora .. och ett litet antal vänsterpartister med Simon Fors i spetsen uttrycker hat och hot om dödligt våld mot den borgerliga medelklassen i allmänhet och borgerliga journalister i synnerhet och en längtan efter att giljotinera kungahuset .. samtidigt som kvinnliga journalister kallas för "förståndshandikappad" och "bränd i huvudet", "hatobjekt" och "vidrig"?

Var är skillnaden??

Motståndet mot invandrare och flyktingar .. svarar förmodligen Karin Pettersson?

Men om en av landets mest lästa antirasistiska vänsterbloggare skriver ..  varför skulle ett av EU:s minsta länder erbjuda ett okänt antal flyktingar en fristad i landet, när vi redan har en rekordhög arbetslöshet och när vi inte kan ta hand om dem som redan finns här? .. så faller väl den jämförelsen?

För det är väl vad Sverigedemokraterna också säger .. vi måste ta hand om dem som redan finns här innan vi kan ta emot fler?

För problemet ÄR väl att Sverige inte kan möta behoven hos flyktingar och invandrare på ett anständigt vis?

Eller har jag fel?

Är det helt ok att spärra in människor på okänd tid i märkliga lösningar till asylboenden som en levande arbetskraftsresurs.

Är det hel i sin ordning att det saknas bostäder, arbeten och möjligheter till framtid och frihet när människor .. som inget hellre vill än att försörja sig, bo och förbättra sina villkor .. kommer hit?

Jamen .. säger kanske Karin Pettersson. Sverigedemokraterna röstar ju på Alliansens förslag i nästan 50% av frågorna. DÄRFÖR är Sverigedemokraterna mer ett borgerligt parti än ett vänsterparti.

Men Socialdemokraterna röstade också på Alliansens förslag i nästan 50% av alla frågor?

Är det då inte logiskt att också räkna Socialdemokraterna som ett borgerligt parti .. fast med röd partisymbol?

Och är inte Vänsterpartiet ett lika "farligt" parti som Sverigedemokraterna .. även om färgen på partisymbolen skiljer dem åt?

Jag förstår Karin Petterssons ångest. Antalet väljare som ännu inte har bestämt sig närmar sig 20%-strecket och vill det sig illa så vet våra politiker inte hur en fjärdedel av svenska befolkningen tänker rösta på valdagen?

När jag var barn så var en människa som röstade på kommunisterna en våldsbenägen, odemokratisk och farlig person. I dag tänker man väl mest på rödtjut, studiebidrag i hög ålder och ett verklighetsfrämmande förhållande till arbete och pengar.

Jag minns Sverigedemokraterna för nästan 10 år sedan. De talade på torget i min lilla stad och kommuninvånarna samlades för att protestera, bua och skramla med nycklar. Det var skrämmande unga män med rakat hår och stora kängor och innan Mona Sahlin talade om för väljarna att de faktiskt kunde komma in i Sveriges Riksdag såg ingen dem som ett demokratiskt alternativ.

Sedan följde ett år av massiv medial belysning som ändrade på den saken och i dag har jag många i min bekantskapskrets som öppet deklarerar att de tänker ge sin röst till Sverigedemokraterna.

Tiden förändrar allt .. det som var i går, är helt annorlunda i dag och kommer förmodligen att se helt obegripligt ut i morgon .. det är bara att anpassa sig, men eftersom jag blev så inspirerad av "Life of Brian" i går, så kan Karin Petterson få gå och gnola på samma textrader som jag gör i dag ..

Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see its all a show, keep 'em laughin as you go
Just remember that the last laugh is on you

And...
Always look on the bright side
of life...
(Whistle)

Always look on the right side
of life...

C'mon Karin, cheer up

Always look on the bright side
of life...

Always look on the bright side
of life...


Worse things happen at sea you know.


4 kommentarer:

 1. Haha där fick Karin Petersson en bredsida,en riktig verbal lavett,undrar om hon någonsin hämtar sig?

  SvaraRadera
 2. Mmmm...där fick du till det.
  Visst är det märkligt hur saker har utvecklats på de tre år SD suttit i riksdagen. Ingen - absolut ingen - som inte var medlem i SD vågade 2010 säga annat än ack och ve så hemskt med (nästan)nazister i riksdagen. Nu är det som du säger allt fler som öppet deklarerar sin avsikt att rösta SD nästa år och personer som Karin Pettersson blir allt argare och allt mer desperata och försöker mer av samma taktik som misslyckats gång på gång.

  Jag kommer att tänka på något som Åkesson sa för inte så länge sen. Taget ur minnet gick det ut på att han hellre pratade om andra frågor än invandringspolitik. Där fanns nämligen opinionen redan på SD:s sida och det hade de andra partierna sett till och inte SD. Just precis. Han är inte dum i huvudet Åkesson.

  SvaraRadera
 3. Nej att komma dragande med dom där järnrören verkar en aning desperat.Karin p och fler med henne bönar och ber säkert om en aldrig så liten ny skandal.Oj om det kom en sån ,dom skulle kasta sig över den som en flock utsvutna vargar och jubla av lycka.

  SvaraRadera
 4. Jag tror detta blir ett väldigt smutsigt valår. Fullt med fula knep och rävspel.

  Inte ens Sjöstedt tror ju på ett rödgrönt regeringsalternativ: http://www.dn.se/valet-2014/sjostedt-svart-for-rodgron-minoritetsregering-att-regera/

  Det komiska är att han fortfarande försöker få väljarna att tro att SD röstar mest med regeringen när de flesta vid det här laget vet att alla i stort sett utom V röstar 50/50.

  Det värsta är att inom både S och V finns det medlemmar som hotar, trakasserar och beter sig som svin, men dessa håller man om ryggen istället för att slänga ut packet!

  SvaraRadera