tisdag 5 november 2013

Har de alldeles förlorat förståndet??

Jag läser om att en SD-politiker fått ett fönster krossat, ett hotfullt meddelande i brevlådan, ett hot klottrat på ytterdörren samtidigt som en annan partimedlem fått sin bil sprängd och hot klottrade på huset.

Så hanterar vi demokratin och åsiktsfriheten i vårt land?

Så får jag se att Jimmie Åkesson har fått en tårta upptryckt i ansiktet av en aggressiv kvinna samtidigt som ett 100-tal hotfulla människor vrålade ut sitt hat mot att han satt och signerade sin bok. Orsaken till hennes handling lär vara att SD-ledaren signerade i "fel" stadsdel?

Lena Mellin tycker inte att attacken på SD-ledaren kan kallas "en attack på demokratin" och tycker till och med att Jimmie Åkesson får skylla sig själv när han signerar böcker på kulturelitens alldeles eget område .. Södermalm i Stockholm??

Och då kan man ju undra vad som definierar ordet kulturelit??

I Malmö finns det andra ord för dem som gör anspråk på hela kvarter eller stadsdelar med hot eller våldshandlingar.

Och jag önskar verkligen att det handlade om ungdomsgäng som var på fyllan eller psykiskt störda personer .. men tyvärr så är jag fullständigt övertygad om att det i alla de här fallen handlar om bittra, vänsterextrema människor som inbillar sig att de stöder oppositionen genom att "bekämpa oliktänkande .. både fysiskt och psykiskt".

Självgoda människor som ser sig själva som en elitarmé som planerar sin revolution hemma i den trygga bostaden i den "egna" stadsdelen", med rödvin i glaset och värmeljus på bordet. Resultatet blir alltid en demonstration eller manifestation av något slag.

Demonstrationen eller manifestationen får som regel värre följder för dem som har oturen att vara i närheten än de missförhållanden "för folket" som de protesterar mot.

I de två ovan nämnda bostäderna bodde kanske familjer med barn. Hur förklarar man sånt för sina barn?

De dumma människorna hatar pappa för att han tror på sin demokratiska rätt att ha en åsikt som skiljer sig från den åsikt de tror på?? Därför måste de förstöra vår bil, vårt hus, vår trygghet och skrämmas med förskräckliga hot?? Nästa gång kanske de skadar oss .. men det är vårt eget fel eftersom det är för många andra människor som tycker som vi???

Sedan undrar jag rent personligen .. vad tror man sig uppnå genom att trycka upp en tårta i ansiktet på en man som sitter och signerar böcker?? Hur modig och handlingskraftig känner man sig när man står i en grupp om ca 100 personer och vrålar ut sitt hat mot en sittande  man vars enda brott är att 10% av svenskarna tycker som han??

Vad tror man sig vinna?


Mer än förakt.


11 kommentarer:

 1. Visst är det tragiskt.

  Jag har alltid ansett, med goda skäl som jag upplever det, att Åkesson är en äcklig rasist.

  Men att gå därifrån till att kasta tårtor på honom eller, ännu värre, att som journalist säga att vissa politiker gott kan bli överfallna, är steget långt.

  Södermalm behöver helt uppenbarligen bli lite uppblandat, innan inaveln inom journalistiken helt förstör pressen.

  SvaraRadera
 2. "Så osmakligt att man knappt kan kalla det för journalistik" använder Lena Mellin för övrigt som titel på sin föregående kolumn:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article17784027.ab

  Hej och hå.

  SvaraRadera
 3. jag har haft mailkontakt med henne tidigare och ska nog lägga ut den tror jag=)

  SvaraRadera
 4. Nej jag håller inte alls med om att Åkesson är en ´´äcklig rasist´´Han måste äga ett stort mod för att orka stå upp för vad han tror på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkesson är uppenbar rasist. Varför skulle han annars gå med i ett parti son ofta hade hakkorsbindlar på sina möten?

   Det förhindrar förstås inte att han kan vara modig och/eller ha en del poänger. Det är inte ovanligt för extremister att äga mod.

   Radera
 5. Maja .. DET ser jag verkligen fram emot!! ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag anser heller inte att Åkesson eller för den delen SD som parti är rasister, men det är ju så klart den enklaste lösningen, att kalla någon rasist så fort man inte kan argumentera emot. De är däremot jävligt kritiska till den flykting- och integrationspolitik som förs vilket borde vara självklart att man kan vara likaväl som man kan vara kritisk mot skol-, skatte- och försvarspolitik. Varför ska integrationspolitiken vara så förbannat svår att diskutera?

  Det finns däremot rasister inom SD, precis som det finns inom alla partier. Jag känner riktigt nöjda och fina sossar som gladeligen pumpar in pengar i A-lotteriet för partiets skull som inte kan tänka sig att åka till t.ex. Kanarieörana. "Där finns ju bara en massa "balubas"" som man så fint uttryckte det. "Fast i Malmö är det ju inte bättre, bara en massa "udlänningar"".
  Eller varför inte kollegor med ursprung ifrån t.ex. Balkan som uttryckte sin avsky gentemot Albaner och araber. Eller en kille ifrån Uruguay som hatade Chilenare av hela sitt hjärta.

  Det som vissa påstår sig vara emot (ställa grupper mot varandra, skilja på dem och vi) gör man själv minst lika bra.

  SvaraRadera
 7. @Melmac
  Nationalekonomerna är torrt kritiska de med, vad jag sett det senaste året. Vad varje tänkande Svensson (och Nysvensson :-))kan känna i maggropen, ekvationen hög lågkvalificerad invandring och arbetslöshet går inte ihop med bibehållen välfärd.

  /Majsan

  SvaraRadera
 8. Läste precis på Flashback att den där tanten som kastade tårtan är kriminell och har en massa sossar uppsatta som vänner på facebook. Bl.a den där sossen som var på uppdrag granskning alldeles nyss och som inte klarar av att kontrollera kvitton. och en f.d partisekreterare, etc..

  Herregud, jag vet ju vad jag tror men....

  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Ja du, Henrico .. Inget av oppositionspartierna känns direkt .. hmm? .. vitt och fräscht?? ;-)

  SvaraRadera
 10. Det finns ju två vinklar som båda är viktiga men den ena förbises ofta.

  Och den har inget med själva åsikterna att göra. Utan det faktum att SD har en potentiell förmåga att placera sig mellan blocken i riksdagen. Det, och det enbart, är tillräckligt för att göra alla andra partier väldigt avoga. För att uttrycka sig extremt lågmält. Faktum är att det "hotar" hela den parlamentariska ordning som sverige har haft sedan andra världskriget.

  Kombinera det med att just den här frågan, integration och invandring, kan skära in igenom alla partier och alla ideologier. Oavsett vad man tycker i andra frågor. Opålitligt alltså. Dessutom finns massor av sidolinjer som också har direkt och indirekt med den här frågan att göra. Som alltså kan väcka känslor och engagemang. Även dessa lite oförutsägbart.

  Det är det här som gör att "alla" tycker illa om SD. Att nationalekonomer eller andra mer objektiva personer stöder argument som SD framför är ju kanske inte märkvärdigt. Alla partier hade åsikter som ligger rätt nära SD för bara några decennier sedan. Vad som har hänt är främst globaliseringen. Och den måste man välja att förhålla sig till. Genom oskicklighet och okänslighet så har alla partier målat in sig i ett hörn här. I onödan egentligen. Mer fristående debattörer och liknande har ju inte alls gjort det på samma sätt.

  FR

  SvaraRadera