Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 21 november 2013

Hjälp!!


 I min dator har jag en hel hög opublicerade bloggposter, som jag vid närmare eftertanke har ansett vara lite för mycket på något sätt .. eller som kommit till i vrede eller affekt.

Man vet ju aldrig? En aldrig så liten spontan mening kan tolkas som diskriminerande eller kränkande i dagens debattklimat och jag har ingen större längtan efter att bli beskriven som en näthatare, någon slags -fob eller - ist på någon av kvällstidningarnas löpsedlar.

Jag har också en låda på vinden som innehåller dagböcker som jag funderar på att bränna upp .. när jag hunnit läsa igenom hur livet har varit och tagit reda vad jag glömt eller förträngt. Men jag gör mitt bästa för att glömma och förtränga att de ens finns, så jag hoppas att den som hittar dem någon gång bränner dem olästa.

Men nu har Expressen fått ta del av opublicerat material från det som till slut blev en bok av Jimmie Åkesson, som han sedan signerade på Nytorget, vilket fick en kvinna att trycka upp en tårta i ansiktet på honom, vilket sedan gav henne möjlighet att få sina minuter av kändisskap i TV .. och en svarstårta i sitt eget ansikte.

Så det kan bli??

Nu börjar jag bli lite nervös. Tänk om någon låter någon på en kvällstidning ta del av mitt opublicerade material som jag inte ens tänkt publicera, men som kanske innehåller en eller annan gliring eller förklenande tanke om någon kändis eller känd företeelse .. kan jag hamna i tidningen då?

Bli publicerad fast jag valt att låta bli att publicera?

I så fall måste jag byta hårddisk och krossa den gamla så att jag kan sova gott om natten, vilket förmodligen kommer att innebära äktenskapliga slitningar och förmodligen skilsmässa eftersom Maken har en hel del som han upplever som värdefullt på samma hårddisk? Och OM jag ändå skyddar mig själv mot angrepp från dem som vet hur jag bör tänka, tycka och skriva .. var ska jag då bo med allt skräp som jag samlat på mig genom åren?

Och hur ska det gå för katten??

Hur ska hon kunna acklimatisera sig på en ny plats nu när hon är så gammal?

Det är kanske bäst för katten att jag slutar tänka, tycka, skriva eller ha åsikter? För vem vet .. plötsligt är de kanske publicerade under rubriken .. HÄR ÄR DE FÖRSKRÄCKLIGA OCH HEMLIGA ÅSIKTERNA SOM HON ALDRIG PUBLICERADE!!

Och så blir det rubriker om att jag är utskämd och ifrågasatt, om jag vägrar att svara på frågor om det som jag en gång valde att inte säga?

Det är inte lätt att navigera i dagens Sverige?

Vilken sorts liv måste jag leva för att bli godkänd?


DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr.,

11 kommentarer:

 1. Hur ska det gå för katten? Nu fick jag ett gott skratt,ja himla Matilda det är faktiskt helt sanslöst hur tokiga tidningarna är.´EXPRESSEN AVSLÖJAR``Börjar verka dårarnas paradis. För inte tala om alla publicistpriser dom får och ska få,det verkar välla utmärkelser.I varje fall skriver dom själva ideligen om det.

  SvaraRadera
 2. Hur vågar du dela hårddisk med maken? Tänk om han blir arg på dig och över utpressning med dessa opublicerade debattinlägg. Du lever farligt, Any.....:-)

  SvaraRadera
 3. Det kvävande samhällsklimatet är kanske redan här...Jag vill inte behöva vakta mina tankar, vart ska jag ta vägen?

  SvaraRadera
 4. Dina tankar och ord finns redan lagrad hos NSA eller FRA.

  De kan användas mot dig när så makten behagar så det är bäst du passar dig! :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Nej vi ska inte skrämmas till tystnad.Med passiva rädda människor gör makten vad den vill.
  Läget blir ett annat om MÅNGA opponerar sig.Inte genom att ge sig ut och slåss( det är v-vänsterns område)utan genom vassa kloka argumen och att inte ge upp.

  SvaraRadera
 6. Ja, det känns som man bara binder ris till egen rygg Expressen & Aftonbladet. Dessa rubriker och löp de har säger mer om dem än om samhället i sig.

  Fast jag tyckte om Jonas Gardells svar "500 kr för att se mig på Maxim, så så billig humor tycker jag inte det är". Sådana axelryckningar är bättre än det fruktansvärda i att Jimmie Åkesson tycks föredra Svensson liv.

  Tänk om de hade haft lika stora rubriker när Fryshusets förebild sprang omkring med T-shirt med blodig Jimmie Åkesson eller hans tweets som hotade honom och hans mor. Saker han valt att publicera. Men helt klart var inte det lika fruktansvärt som att Jimmie Åkesson inte gillar Gardell.

  (..vågar jag säga att jag många gånger inte heller är så förtjust i Gardells överdrivna humor? Eller innebär det att jag är rökt?)

  SvaraRadera
 7. Ja det blir ju helt absurt tydligt hur den klassiska journalistrollen försvinner och en åsiktsproklamerande krönikör kommer i dess ställe.

  Expressen skriver och tillskriver Åkesson följande: "de flesta homosexuella inte är som de smaklösa figurerna i Prideparaden" och med det skulle mena alla som deltar i paraden. Det är alltså en tolkning. Och den får sedan vara bärande för hela uppslaget. Det kan istället betyda att vissa deltagare i paraden, de som syns och hörs mest, de som är mest mediala och utmanande om man nu orkar bry sig, det är just dessa som Åkesson avser. Vi vet inte, men det är fullt möjligt.

  Jonas Gardell påstår: "När aids kom på 80-talet var det likadant. Man pratade om en sammansvetsad grupp homosexuella som med hat mot allt och alla skulle sprida aids och så vidare." Va? Det har jag aldrig upplevt, läst eller hört någon påstå. Om det förekom då så måste det varit ytterst begränsat till enskilda individer. Eftersom jag levde nära den miljön delvis så anser jag mig ha fog för att Gardell kör med historierevisionism.

  Alltmer framstår dagstidningarna som tendensiösa bloggposter för inskränkta proffstyckare medan amatörbloggarna får stå för det sansade och genomtänkta. Så omvänt det kan bli.

  jt

  SvaraRadera
 8. Trollan .. jag är rädd för att du riskerar att placeras i vår tids skamstock .. Aftonbladet .. om dina åsikter blir kända. Men var lugn .. jag ska försvara dig till sista blodsdroppen!!!

  jt .. det finns helt klart en anledning till att kvällspressen tagit bort möjligheten att läsa relaterade bloggposter till artiklarna på nätet och att dagstidningarna hårt begränsat samma möjlighet.

  Skillnaden blev kanske FÖR iögonenfallande och "sanningen" kanske verkade mindre sann?

  SvaraRadera
 9. "Vilken sorts liv måste jag leva för att bli godkänd?"

  Det går inte om man inte håller käften helt och hållet både i tal och skrift. Jag har redan blivit persona non grata hos en del f.d vänner och bekanta för att jag yttrat mig ungefär som jag gör här på bloggen.

  Är det inte dags att inrätta en modern variant av speakeasys för oss vanligt fölk där vi kan prata i lönndom? Så länge som "förbudstiden" håller på menar jag. Någon gång ska det väl ljusna tycker man. Kanske inte under vår livstid förstås, *tillade hon pessimistiskt*

  http://en.wikipedia.org/wiki/Speakeasy

  SvaraRadera
 10. 1991, "Mormor gråter", sen blev han en sur bitter gammal gnällgubbe som tycker att alla andra ska betala hög skatt medans han själv bildar bolag för att komma runt. PFFT!

  SvaraRadera
 11. Jag kan tycka att han är rätt kul ibland. Minspel och gång som en korsning mellan "Linus på linjen" å John Cleese?

  och jag har sagt det förut å säger det igen. Han är oerhört grov ibland. En av Normans/Malmbergs lärjeungar -frid över hans minne- Lasse Lindroth! Jag såg honom live här i Skellhell för en massa år sedan och han var lysande!

  Bl.a körde han rasistskämt som fick skrattet att fastna i halsen och om Gardell sade han ungefär;

  -" Jonas Gardell, vad fan har han gjort för omvärlden? står där på scenen , grimaserar och har sig "-älska mig" älska mig!"

  Vad har han gjort för omvärlden?
  Packat skit med Mumintrollet"

  slut cit

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lasse_Lindroth

  En stor komiker med en lysande framtid var han!

  http://www.youtube.com/watch?v=KghXhDV4BJo

  SvaraRadera