måndag 4 november 2013

Always look at the "right" side ...Jag önskar att Stefan Löfven och Magdalena Andersson kunde sluta skriva debattartiklar i våra morgontidningar och koncentrera sig på kvällspressen i stället.

Det är inte bra för mitt blodtryck att läsa den här typen av motsägelsefulla och meningslösa utspel, som enbart tjänar som rökridåer för att dölja bristen på egen politik, så tidigt på morgonen.

Bara rubriken .. Nu avslöjar vi M:s skatteplaner .. får mig nästan att sätta morgonkaffet i halsen.

Varför avslöjar de inte sina egna skatteplaner i stället?? DET hade varit betydligt intressantare.

Och så följer självgodheten och anklagelserna i en strid ström.

"Skolresultaten har sjunkit sju år i rad"!! Men .. skolresultaten började ju sjunka redan innan Alliansen hamnade i regeringsställning, har Stefan & Magdalena glömt det??  Redan när Göran Persson genomförde avregleringar, för att ge skolornas nya huvudmän största möjliga frihet att styra utan kontroll från vare sig Skolöverstyrelse eller länsskolnämnd, började elevernas skolresultat sjunka, likvärdigheten gick om intet eftersom resursrika och resursfattiga kommuner och deras ofta okunniga politiker fick makt över skolan.

Det var på 90-talet.

"De vill inte se vad som händer" .. skriver sosseduon. "När de.. [M] .. konfronteras med verkligheten och statistiken så väljer de hellre att siffertrixa och bortförklara än att ändra på politiken".

Ungefär här får jag andnöd och ett starkt behov av att tugga på mattan. Ovanstående mening kan med fördel appliceras på det Socialdemokratiska Partiet. Jag vet inte hur många gånger jag sagt den med adress Persson, Sahlin, Juholt eller Löfven. Självinsikten är inte särskilt hög men driften att kasta sten i glashus tydligen mycket högre.

Hur kan man vara så dum? Eller rättare sagt .. hur kan man tro att läsaren är så dum?

Att världsekonomin aldrig tidigare varit så ostadig, att många länder utanför Sveriges gränser brottas med olösliga problem, att USA befinner sig i en minst sagt utsatt position och att svensk exportindustri blöder och småföretagen lägger ner .. det är något som Stefan & Magdalena antingen förträngt, glömt eller inte anser vara viktigt när de anklagar regeringen för att gynna näringslivet med skattelättnader. Förträngningen gäller tydligen också alla regeringens förslag som de redan godkänt men glömt för tillfället?

Och så kommer slutklämmen .. "Vi socialdemokrater är ärliga med vad vi vill göra med våra gemensamma resurser".

Ärliga??? Ska jag skratta eller gråta??? Hela sidan är ju ett enda mörkande av "vad vi vill göra med våra gemensamma resurser". Eller kan någon hitta ett enda klart, genomtänkt och kostnadsberäknat förslag? Eller löfte?

Någon???

Tjohej .. sedan ska allt bli ljust och vackert. Som genom ett trollslag ska  .."varje vuxen människa både ha plikten och möjligheten att arbeta efter sin förmåga. Det är därför vi vill bekämpa ungdomsarbetslösheten, och ta Sverige mot målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Vi vill minska klasserna i unga åldrar, investera i tidiga insatser och stärka lärarna för att vända resultaten i den svenska skolan. Och vi vill skapa en sjukvård som finns där för dig när du blir sjuk, och en äldreomsorg som är trygg och mänsklig när du blir gammal".

En helsida i Svenska Dagbladet ägnas alltså åt Moderaternas förmodade handlingar i framtiden och avslutas med .."Det är dags att Moderaterna talar klarspråk om sitt politiska program" .. "Om de inte vågar berätta det för folket kommer vi sannerligen att göra det i valrörelsen."

Stefan & Magdalena använder en HELSIDA i Svenska Dagbladet till att "avslöja" Moderaternas politik, konsekvenserna av Moderaternas politik och att lova att fortsätta att berätta om Moderaternas politik genom hela valrörelsen .. utan att med ett enda ord beröra HUR deras egen politik ser ut eller HUR den ska finansieras, vilka konsekvenser deras EGEN politik får eller HUR den ska genomföras eller VILKA partier som ska hjälpa dem att genomföra denna fantastiska plan för Sverige?

När kommer helsidan som AVSLÖJAR Socialdemokraternas planer??

Eller räcker det med att peka åt höger och sjunga en trudelutt ...

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best ... and ..


Always look at the "right" side ..?


14 kommentarer:

 1. Att med sossepolitik "ta Sverige mot målet om lägst arbetslöshet i EU 2020".

  Yeah. Och grisar skall flyga, alla skall få varsin Rolls Royce (utan miljöbelastning) och alla Sahara skall blomstra.

  Jag upprepar: Att med sossepolitik "ta Sverige mot målet om lägst arbetslöshet i EU 2020".

  Inte en chans i helvetet. Vill de uppnå det målet är det bort med LAS, bort med kollektivavtal och bort med fackföreningar som gäller. Och det är Magdalena Andersson intelligent nog för att vara helt på det klara med.

  Sen anklagar de borgarna för att mörka... Well, dags att plocka fram min egen matta och börja tugga tror jag.

  SvaraRadera
 2. Det var en hel artikel med reklam för, just moderaterna, av S.

  Sossar är dum i huvudet på riktigt.

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Ännu värre är att dom tror att vi är så dumma så vi köper den här meningslösa och uttjatade retoriken.Dom borde skämmas.

  SvaraRadera
 4. Det socialistiska ymnighetshornet ska flöda och välla ut över befolkningen efter 2014 när S med "Huggkubben" Löfvén och argsinta Magda vunnit valet. Därefter förväntas folket greppa träspadarna och skyffla tillbaka stålarna när hornet tömts på skattemedel. Bidrag(s)partiet förnekar sig aldrig.

  SvaraRadera
 5. Jo men S vill ju:

  "skapa en sjukvård som finns där för dig när du blir sjuk, och en äldreomsorg som är trygg och mänsklig när du blir gammal"

  Är det inte bra så, räcker inte det?

  Allt annat blir ju mentalt överbelastande för väljarkåren.

  /ironius loefthe

  ps. Och det finns gott om pengar, det är bara att belasta de rika lite mer. Det har de råd med.

  SvaraRadera
 6. ironius loefthe .. så dum jag är!!

  Med högre beskattning på de rika och ökade skattekrav på företag och företagare, högre skatter på allt som rör sig och därmed högre priser på dagligvaror och bort med vinstmöjligheterna i de privata "välfärdsföretagen" samt bort med RUT så att de gamla får betala mer för mindre .. så kan ju hela landet bli en enda stor offentlig sektor som drivs med skattefinansierade skattemedel!!

  Och .. simsalabim .. så är arbetslösheten borta!!!

  Yeeey! ... eller??

  (jag läste alldeles nyss att landets 10 största privatskolor investerade tillsammans 2.400 miljoner kr i sina verksamheter och tog tillsammans ut 30 miljoner i vinst, vilket gör att jag än en gång måste fråga .. VARFÖR talar ingen om investeringarna i välfärden??)

  SvaraRadera
 7. Man tar sig för pannan och skakar på huvudet. Samtidigt är det ett jätteintresse att Borg har klippt av sig hästsvansen.
  Dagstidningarna idag är bara trams!

  SvaraRadera
 8. VA!!!! Har ANDERS BORG klippt av sig hästsvansen!!!!!! :-O

  SvaraRadera
 9. Det var väl på tiden att han klippt sig, nästa steg borde vara att skaffa sig ett riktigt jobb.

  Asgarvar åt mig själv. :))))

  /Henrico

  SvaraRadera
 10. Gud ske lov och pris så sitter nog inte Borgs styrka i håret som hos Simson. Från Världens sexigaste finansminister till Världens sexigaste utan. Vet någon om tofsen är sparad och vad priset kan vara?

  SvaraRadera
 11. Tycker det är en skandal att Anders Borgs frisyr blir en jättenyhet. Magdalena Andersson skulle aldrig bedömas för sin frisyr! ;)

  SvaraRadera
 12. Fnord, det är väl en himmla tur det. :-O)

  /Henrico

  SvaraRadera
 13. @Henrico: Ibland är man själv dö-rolig! :-D

  @Anybody: Var läste du om friskolorna? Det lät intressant.

  SvaraRadera
 14. Melmac .. jag fick länken inne hos HäxanMexan och blev helt överväldigad. SOM jag har letat efter de här siffrorna!! ;-)

  http://www.svensktnaringsliv.se/skola/3-myter-om-friskolor_203779.html

  SvaraRadera