måndag 13 januari 2014

Vänsterpartiet censurerar både verkligheten och Kerstin Thorvall.

Skådespelerskan Ann Petren läste en text av Kerstin Thorvall vid avslutningen av Vänsterpartiets kongress. Det var en del av en lång, bitter och anklagande text som publicerades 1998, där författarinnan bland annat skrev .. "Nazismen kunde inte göra det bättre. Onödiga, dyrbara, icke lönsamma vill vi bli av med. Gaskamrar skulle se illa ut. Vi arbetar mera finstilt. Med grov vanvård och försummelse tar det längre tid. Men målet står klart. Se till att så många som möjligt dör så fort som möjligt. Ett modernt dynamiskt samhälle har inte råd med så många tärande onödiga människor."

I och med att texten togs ur sitt hela sammanhang fick Ann Petren det att verka som om den var riktad mot dagens regering. Det var den inte.

1994-1996 var Ingvar Carlsson Sveriges statsminister och 1996-2006 tog Göran Persson över .. under 1994-2006 hade vi alltså en socialdemokratisk regering.

Det var DÅ som Kerstin Thorvall skrev "Det pågår ett folkmord inom Sveriges gränser", som ingår i boken " Provokationer, passioner, personer och en och annan hyacint". Hon hade alltså ingen aning om att vi skulle få en borgerlig regering 2006 när hon skrev sin text.

Texten är till förväxling lik det oppositionen påstår om Alliansen, så jag förstår att frestelsen blev övermäktig .. men faktum är att Ann Petren lägger åsikter i Kerstin Thorvalls text som författarinnan inte hade. Hennes avsikt var att slå ett slag mot Socialdemokraterna som regerade med hjälp av Vänstern och Miljöpartiet och vars välfärdspolitik hon uppfattade på exakt samma sätt .. och med samma ord .. som oppositionen skildrar Alliansens.

Så nu har Vänsterpartiet lyckats med tre saker .. dels har de bekräftat att ingenting har förändrats sedan 1998 .. mer än mediarapporteringen, dels har de bevisat att ingenting är heligt i kampen om Makten  och dels har de tagit text ur sitt sammanhang för att utnyttja för egna syften, trots att det är solklart att skribentens avsikt var en helt annan.

Det finns uppenbarligen inga gränser som inte kan passeras när det gäller att framstå som Godhetens Apostlar.

Jonas Sjöstedt själv är ju fullt upptagen med att skjuta budbäraren när han avfyrar den ena salvan efter den andra mot Sverigedemokraterna i stället för att ta tag i den fråga som det partiet bygger hela sin existens på .. den alltmer pressade ekonomiska situationen för de kommuner som får en ständigt ökande befolkningsandel som behöver hjälp och stöd, ibland i hela sin livsföring, och framtidsutsikterna för alla människor som växer upp eller kommer hit för att hitta bostäder, arbete, frihet och framtid.


Det går bra att spy galla över Sverigedemokraterna .. men det förändrar faktiskt ingenting i sak .. mer än att det framkallar lite jubel på Vänsterpartiets kongress.

5 kommentarer:

 1. Ett jävla sätt mot en författare som inte kan freda sig, men såg på Rapport att dom fick be om ursäkt.
  SKÄMS V.

  SvaraRadera
 2. Du ser hu det går när du läser expresen ;-)

  SvaraRadera
 3. Just det där att texten så pass mycket för tankarna till den retorik som V ändå brukar använda innebär väl på något vis ett självmål. Och nog är det fult när man plockar saker helt fritt ur sitt sammanhang för att liksom sampla ihop en verklighetsbeskrivning man gillar. Som en slags konstnärlig frihet. (Fast utan konstnärlighet). Det är nog ungefär där man kan förstå V och dess sympatisörer. En social sammanslutning som träffas och trivs. Delar meningar och snackar lite skrutt om andra. Mår bra själva. Känner sig goda. Behöver mer pengar för att kunna känna sig lite mer goda ändå. Som en engelsk herrklubb där man gått överstyr och dessutom får inflytande över massmedia. "Jaså jobbar du också här, nämen vad trevligt".

  Borta är massmorden, förföljelserna, förtrycket, regleringarna, hindren, stopplagar, dekret, kontroller, inspektioner och ständig oro över att driftiga personer kan ta sig friheter. Bara vi får göra detta, på våra egna möten, i vår egen klubb, eftersom vi tycker rätt.

  adolf stalin

  SvaraRadera
 4. Ja herregud.

  Mvh
  Enrico
  youyouandi.wordpress.com
  :-)

  SvaraRadera
 5. Glömde,

  Som man känner sig själv känner man andra och det är nog något som verkligen stämmer in på vänsterpartister, om man nu får ha så roligt att man drar alla över en kam. :-)

  Henrico

  SvaraRadera