måndag 16 september 2013

Än slank de hit och än slank de dit och än slank de ner i ...


Det mest underhållande .. eller ärligt talat det enda underhållande .. med kyrkovalet har varit att se hur Jimmy Åkesson har fått de stora elefanterna att dansa.

Först går han ut och predikar om att Sverigedemokraterna ska satsa allt på att "vinna" kyrkovalet, vilket får till följd att sossarna satsar allt på att detta inte ska ske. SSU värvar till och med Jesus till partiet, det skickas ut valupply(s)ningar där det manas till att INTE rösta på Sd inom en svart ram och plötsligt får alla journalister ett djupt känt intresse för ett val som de tidigare nästan gäspat inför.

Dagen innan valet skickar SD-ledaren ut budskapet .. det är inte så viktigt med kyrkovalet?

Och så var det som det var med det och vem funderar nu över resultatet av valet som var så viktigt i förrgår?

Nu är det tydligen dags igen ...?? Nu bjuder Jimmy Åkessons parti upp till dans igen genom att hota att blockera oppositionens "kupp" .. eller gemensamma initiativ som de föredrar att kalla det .. om han inte får bestämma takten??

Säga vad man vill om Sverigedemokraternas politik .. och det är det redan tillräckligt många som gör så det lämnar jag med varm hand över till dem att fortsätta med .. men hatten av för Jimmy Åkesson som tydligen har strategin klar för den kommande valrörelsen.

Här ska tydligen de stora elefanterna ägna tiden åt att dansa för att skrämma bort väljarna från "fienden" .. medan h*n i sin tur ägnar tiden åt att lyssna in väljarnas melodival? Låten "skära hårt i kultursektorn" kommer säkert att uppskattas av en del men är förmodligen inte en valvinnare på Södermalm? 

De övriga dansar en dans där någon annan bestämmer takten .. och det är till lika delar underhållande som skrämmande att de faktiskt gör det??

Resultatet ser vi i de otaliga opinionsundersökningar som vi matas med lite oftare än nödvändigt.

Och precis NU ser jag att Reinfeldt och Löfven ska munhuggas i Aktuellt senare i kväll. Är det någon mer som misstänker att paradgrenen "kast med liten sverigedemokrat" kommer att vara på tapeten??

Expr., DN, DN, DNSvD, SvD, AB,

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att Åkesson är briljant, men att det inte är klokt att övriga politiker beter sig som dom är på dagis.Att dom inte fattar att folkets vilja är deras lag och börjar ta itu med sin egen politik i stället för att jaga SD. Som t.ex kan dom börja fundera på VARFÖR SD går framåt och om dom har något bättre att erbjuda.Och så får dom aldrig glömma att vi lever i en demokrati.

  SvaraRadera
 2. "kast med liten sverigedemokrat" :) :)

  Har inte kunnat rösta i kyrkovalet för jag och maken lämnade pga en del ståhej även där efter förra valet. (och nej stödröstade tyvärr in KD för att behålla Anders Borg på plats, men ack vad vi ångrar oss) Det var fler än vi som drog oss ur i samma veva.

  SvaraRadera
 3. Jaha kan man väl säga om den debatten.Men oj vad gärna jag skulle vilja veta vilka skatter det är som S ska höja om dom får komma till,men det är något man inte vill tala om.Men dyrt blir det säkert om dom ska hålla alla sina löften.

  SvaraRadera
 4. @Mona.

  Exakt! Varför går SD fram? Det är det ingen av de andra partierna som frågar sig.

  Den största anledningen till deras framgång är att många tröttnat på de andra partierna och deras kackel-retorik och gnäll-sång. Det Sverige vi har här och nu är p.g.a. de beslut som tagits tidigare i en riksdag UTAN SD. De har alltså all rätt att kritisera som det är, för de har inte varit med att skapa detta. Inte heller nu får de ju vara med, de ska ju blockeras till varje pris (Nåja, om S kan vinna en omröstning i riksdagen med hjälp av SD, så gör man det. Maktens köttgrytor doftar ju så gott!). Man pratar om demokrati, fast bara på vårt sätt. Allas lika värde i samhället, men inte om du röstat på SD. Mobbning i skolan ska stävjas, men inte i riksdagen.

  Det kommer att bli ett totalt parlamentariskt kaos efter valet 2014, och det glädje mig nått oerhört!

  SvaraRadera
 5. Vare sig SD eller inte så störs jag enormt av att det sätts stämplar i pannan på alla SD-väljare som några rasistiska bruna troll som har krälat upp ur avloppsbrunnen.Jag är övertygad att merparten är människor som är bekymrade över samhällsutvecklingen och övriga partiers oförmåga´´ och eller ´´ ovilja att ta tag i dom STORA samhälls problem som finns och dit hör inte
  det femte skatteavdraget.
  Den här stämplingen är ovärdig och hör hemma i sandlådan.

  SvaraRadera