Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 19 september 2013

Efter allt förakt och alla självförhärligande tal ..


.. så trodde jag väl aldrig att jag skulle få se Stefan Löfven, Jimmy Åkesson, Åsa Romson, (hmm, bad Fridolin om att få slippa??) och Jonas Sjöstedt på samma bildcollage, illustrerande djupt känd enighet och samarbete. Fyra musketörer i en gemensam attack mot regeringens budget som Magdalena Andersson skräddarsytt så den framför allt skulle passa Björn Söders breda axlar? Det ser smått overkligt ut med de båda samarbetspartnerna på var sin sida om Anders Borg i DN:s något annorlunda bildcollage.

Ett ganska meningslöst slag i luften för att markera enighet, muskler och maktanspråk???

Men vad ska vi nu kalla de "rödgröna"??? Rödbrunröda ligger inte direkt bra på tungan. SSdMpV .. känns väldigt ohanterligt .. så vi får väl nöja oss med "oppositionen" i fortsättningen också, även om varudeklarationen förändrats.

För räknar man med Sd så kan vi VERKLIGEN tala om att det går bra för oppositionen! Missnöjet med den nuvarande regeringen är så stort att väljarna till och med är villiga att köpa samma paket med sämre kvalitet för dubbla priset bara för att få en förändring.

Jag kan förstå det, det finns en hel del som jag klandrar den här regeringen för .. men så desperat är jag inte att jag i stället köper grisen i en gammal begagnad säck från tidigt 60-tal.

När valdagen är väldigt nära och OM svenska folket ser ut att tro på "oppositionens?" framtida ekonomiska politik ... ja, då anser jag mig från och med nu ha fått klartecken att använda mitt missnöje till att rösta på Sverigedemokraterna .. om jag sedan använder mig av den rätten får jag ta ställning till då.

Men nu kan ingen kan påstå annat än att Sd har samma rättigheter, representerar väljare med samma värde och förtjänar samma respekt som vilket annat parti som helst?

Efter dagens offentliggjorda samarbete mellan de fyra oppositionspartierna vore allt annat hyckleri och dubbelmoral.

AB, Expr., DN, DN,

10 kommentarer:

 1. Ja Mamma mia vad ska man säga, Löfven har nog lagt örat mot rälsen till skillnad mot Annie L som kör vidare med ökad invandring och ett och för sig bra tänkt men orealistiskt tag mot människosmuggling.Verkar mest Oj Tänkte inte på det( apropå Syrienflyktingar som det skulle vara fritt fram för)
  och Reinfeldth som inte förstått vad han förlorar med sitt hat mot SD och sitt förakt mot alla som har funderingar om den stora invandringens orsak och verkan på välfärdssamhället.

  Sen var det Mona Sahlin som sa att aldrig,aldrig någonsin skulle S sammarbeta med SD.Såvitt jag vet har inte Löfven uttalat sig så. Frågan blir då om en partiledare måste leva efter vad tidigare ledare sagt eller kan han köra sitt eget race?

  Det vore intressant om samtliga ( även Reinfeldt ) började sammarbeta med SD i stället för att utesluta,då kan det bli en helt ny karta.

  SvaraRadera
 2. Man mobbar gärna nya krafter då de är små, hotfulla men för stunden obetydliga. Så fort de blir en rejäl maktfaktor är allt sådant borta. (Nästan i alla fall).

  När reklam tv kanalerna startade så fick de inte använda tjänsterna från SMHI. När Lidl öppnade svenska butiker så fick de inte köpa mjölk från svenska Arla. När SD kommer in i riksdagen så vägrar alla jobba med dem.

  Men allt är förstås relativt. Man kommer till ett läge då den egna välgången tjänar på att uppföra sig mer normalt.

  (Och ja, Löfven har nog varit lite försiktig med SD av taktiska skäl. Resultatet kan bli att SD får ett inflytande som är snart när dubbelt större än antal mandat i riksdagen.)

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att SD lär få runt 10% så kan det ju bli SDS i minoritetsregering, som sen alla andra kör över med diverse regeltrixande.

  Ser fram emot ett fantastiskt år med värre sörja än när ungarna hittar en sandlåda i ösregn!

  SvaraRadera
 4. Ska vi när vi ändå är igång ta död på myten om hur SD röstar?

  http://debatt.svt.se/2012/07/05/s-rostar-med-regeringen-lika-ofta-som-vi-sverigedemokrater/

  SvaraRadera
 5. @Melmac. Det där är en rätt fånig typ av retorik som dels förutsätter att man inte bryr sig om underliggande fakta och dels har berörings skräck. Alltså från S-V-MP sida. Ungefär samma principer som "Alliansfritt Sverige" drivs utav. Mörka rubriker och hotfulla slutsatser i vinjetter och ingresser. Men om man börjar läsa artiklarna, någorlunda noga, så pyser det hål på retoriken överallt. Senast jag kikade på Alliansfritt Sverige var anklagelserna att Reinfeldt ljuger. En rätt vanlig anklagelse. Mer läsning påstår då att Reinfeldt siffertrixar och använder statistik ohederligt. När man till slut läst hela posten så är sanningen den att Reinfeldt nämnde "200 000 nya jobb har tillkommit sedan vi tillträdde". Istället för att tala om procent, som kritikerna ofta vill, med viss rätt. Men så länge siffrorna är viktiga så kan man ju inte påstå att någon ljuger, ju. Och såhär håller man på hela tiden.

  Det fina med förtalet är att den som tvingas bemöta skräpet riskerar då att istället bekräfta lögnen. Genom sin blotta anknytning till lögnen. Så lögnaren vinner alltid.

  Enda metoden att motverka lögnerna är om en tredjepart, en helt neutral aktör går in och avslöjar falsarierna. Exempelvis pressen. Men jag hör ju själv hur otroligt tokig och långsökt en sådan tanke låter.

  SvaraRadera
 6. Melmac .. hahaha .. ja, nog misstänkte jag att det var så, men det ger en extra krydda när det är SD som begärt fram statistiken. :-)

  Det är så otroligt korkat av sossarna att sätta sig i den här situationen, jag kan inte fatta hur de tänkte?

  För det är försvinnande lite människor som bryr sig om brytpunkten för statlig skatt om man jämför med hur många som nu tycker att sossarna säljer ut sig, har en dubbelmoral och talar med kluven tunga .. ;-)

  SvaraRadera
 7. Som jag sagt förut, problemet med sossar är att de tycker innerst inne att de har en moralisk rätt till makten.

  Om sedan sossarna tar och kopierar SD's politik kommer det inte att heta att de är rasister, för de är ju moraliskt högre stående än alla andra. De kommer kalla det för "Sveriges bästa" eller liknande svepande förklaringar, för det handlar ju egentligen om ett fåtal personers egenintressen, d.v.s att få sitta vid köttgrytorna.

  Ni har väl inte glömt att den där förnyelsen som sossarna sagt att de skall göra i snart 8 år ännu inte verkar ha slagit root när det kommer till nya ansikten. Det är samma gamla människor i toppen som det alltid varit.

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. Ja, och brytpunkten känns inte riktigt som en av de stora frågorna.
  Det verkar mer som att plaska omkring i en ankdamm.

  SvaraRadera
 9. Brytpunkten har tyvärr stor betydelse: i den underbara nattens beslut angav man att ungefär 15% av löntagarna skulle betala statlig skatt. Nu är det långt fler. Dessutom införde socialdemokraterna med Olof Johanssons hjälp värnskatten senare. Det har alliansen inte vågat röra i. Men vad betyder överenskommelser egentligen. Se på oppositionens hantering av budgeten.

  SvaraRadera
 10. Brytpunkten har tyvärr stor betydelse: i den underbara nattens beslut angav man att ungefär 15% av löntagarna skulle betala statlig skatt. Nu är det långt fler. Dessutom införde socialdemokraterna med Olof Johanssons hjälp värnskatten senare. Det har alliansen inte vågat röra i. Men vad betyder överenskommelser egentligen. Se på oppositionens hantering av budgen.

  SvaraRadera