torsdag 24 juli 2014

Det finns alltid en klasskillnad ..


 .. och det finns alltid en klick människor som anser sig lite mer värda än resten av oss .. sedan får vänstersidan säga vad de vill. 

När det gäller åsiktsutbyten på nätet är det rätt uppenbart att lägst är den vanliga människan som bloggar om sin helt "ointressanta" vardag. Jag har ALDRIG sett nätets självutnämnda överklass länka till eller kommentera på en sådan blogg .. hur välskriven och angelägen den än är.

Skriva OM den går bra .. om ämnet är det rätta. Sjukdom, död eller elände som kan skyllas på det politiska block de själva inte tillhör eller håriga armhålor, mellanrum mellan låren, #vi måste tala om - övervikt, våldtäkt, självsvält osv osv. Då kan de plocka upp lämpligt offer nerifrån .. suga ur det gottaste .. och kasta resterna åt vargarna .. så att det blir lite över till skriverier om det förskräckliga hatet på nätet.

Det som skrivs, skrivs naturligtvis på twitter. Där finns ELITEN!

Debattörer, journalister, tv-folk och kulturens företrädare. Där finns extremvänstern, extremfeminismen och ett antal som är extrema i största allmänhet så fort möjlighet bjuds .. samt rikets vassaste teckensnickrare .. det finns visst en 10 i topp lista på dem?

Twitter är nätkommunikatörernas överklass .. åtminstone i deras egna ögon. Där finns sanningarna på 140 tecken. Där förs KAMPEN mot rasismen, för feminismen, mot borgerligheten, för bevarandet av Södermalm och mot alla som är för fel saker och där kan vi lära oss hur lätt det är att hata, kränka, håna, förödmjuka både sig själv (omedvetet) och andra (medvetet) och hur du sänker dig till en lägstanivå som jag inte trodde fanns .. med bara 140 tecken.

De som twittrar verkar ha oceaner med tid? En enda liten anstötlig ordvändning kan sysselsätta en grupp "intellektuella" twittrare i timmar.

På twitter verkar också alla ha siktet i backspegeln? Dagens människor ska alltid sona vad gårdagens människor misslyckades med? Det ska betalas tillbaka .. den som för frågan ÄGER frågan även om den i första hand handlar om någon annan?

Fel person får inte tycka rätt saker och rätt person som tycker fel har alltid rätt? Jag undrar om det finns med i villkoren för att öppna ett twitterkonto.

I ett par dagar har jag återvänt till en blogg som redovisat några twitter"diskussioner. Jag har läst och läst .. och känt mig som Alice på théparty med the Mad Hatter .. sökt upp olika twitterkonton för att förvissa mig om att det jag läst är rätt .. läst om .. gått ut och gjort något annat för att tvätta av mig ett allt större obehag .. läst igen och ..

.. ärligt talat .. är det så här det ska se ut de närmaste fyra åren så är det verkligen högt tid att tänka ut en plan B.


Eller skaffa ett twitterkonto .. och rätt åsikt???


DN, SvD,

2 kommentarer:

  1. Twitter ser jag som något för MTV-generationen. Snabba klipp och 'blurbs', hurtigt "titta på MIG!"-anda. Ytlighet över allt och passar dem med trångt i hjärnutrymmet utmärkt. De behöver inte (kan inte) utveckla de tankar de inte har pga utrymme. BLURRRB!

    SvaraRadera
  2. Jag har en plan B.
    Stanna på landet.Läs inte twitter.
    Alla dessa missanpassade halvfigurer bor i storstan eller är på väg dit.Där kan dom hata varann bäst dom vill i sin twitterbubbla.

    SvaraRadera