torsdag 31 juli 2014

Ordet RAS har en negativ klang ..


.. som riskerar att underblåsa fördomar. Därför ska ordet bort ur den svenska lagstiftningen .. anser integrationsminister Erik Ullenhag, och därför bör det "fattas beslut om att tillsätta en utredning som syftar till att ta bort rasbegreppet från svensk lagstiftning".

Fattas beslut om att tillsätta en utredning som syftar till att ... ? Jag undrar om den utredningen kommer fram till samma slutsats som jag?

För om ordet RAS avskaffas så bör väl ordet RASISM försvinna in i begreppet DISKRIMINERING .. som i sin tur innefattar könsdiskriminering vilket i rimlighetens namn bör betyda att ..

.. ordet KÖN avskaffas .. vilket bör ses som en rimlig följd av att ordet HEN har fått en plats i SAOL.

Dessutom så gynnar vi kampen för sexuellt likaberättigande genom att avskaffa könstänket, för vem som gör vad med vem blir ju totalt ointressant när ALLA saknar könstillhörighet, eller hur?

Men om orden RAS och KÖN .. som, vad jag förstår, enbart ses som "sociala konstruktioner" .. försvinner så finns det ytterligare ett "socialt konstruerat" ord som ofta används på ett diskriminerande sätt och därför bör göra dem sällskap. Ordet ÅLDER!

Avskaffar vi orden RAS, KÖN och ÅLDER .. så kan vi bara diskriminera varandra på grund av individuella egenskaper. Det är ju fantastiskt!

Och Pridefestivalen ... Hurra!! .. där får vi ALLA en given plats på samma villkor, oavsett var vi är födda, hur vi ser ut, vem/vilka vi ligger med eller hur gamla vi är!

Men då faller ju hela Miljöpartiets politik? Ja, kanske också vänsterpolitikens alla hjärtefrågor .. bortsett från den Goda Kampen .. och F!:s ochSD:s hela grundidé??

För utan den vite (RAS), heterosexuelle (KÖNSSYSSELSÄTTNING), medelålders (ÅLDER) mannen (KÖN) .. huvudpersonen i årets valrörelse .. så finns det ingen som kan bära skulden för alla misslyckanden och orättvisor när det gäller ekonomi, miljö, ojämlikhet, orättvisor och klassklyftor.

Är det SÅ Erik Ullenhag och regeringen tänker?

Är det därför som förslaget inte tas emot med jubel och öppna armar av alla dem som förespråkar jämlikhet, likaberättigande och solidaritet?


11 kommentarer:

 1. Kusinen från landet31/7/14 12:04

  Underbart Any, jag kunde absolut inte ha sagt det bättre själv! Eller ens lika bra.

  SvaraRadera
 2. Folkpartiet utgår. Det finns inget folk heller.

  SvaraRadera
 3. Jag håller på att kräkas i pk Sverige. Jag överväger mer och mer och aktivt vidta åtgärder för att emigrera. Man behöver ju inte åka så långt för att förnuftet ska vara bättre rådande. Faktum är att det är bara att välja valfritt vädersträck och kasta lite lagom kort med sten och hamna i bättre land.

  SvaraRadera
 4. Hm,finns det månne inte viktigare saker att ta tag i för Ulltotten?

  SvaraRadera
 5. Det kommer bli jobbigt i valrörelsen om vi inte kan använda oss av några generaliseringar, negativa eller positiva. Och inte ens individen Håkan Juholt har vi kvar att finna fel i. Får man säga att man saknar Håkan?

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson31/7/14 16:06

  Vi är en ras, ett folk, ein Reich, ein Führer, ein volk - willkommen zu/välkommen till ett Folkparti!!
  Världen liberalaste Volkspartei där röster från die dumme Schweden är en förutsättning för att sådana batikhäxor som t ex Cecilia Malmström, Cecilia Wikström, Birgitta Olsson, och Erik Ullenhag kan få inflytande.
  Ett liberalt (!) dubbeltänk-parti som tror att man kan förbjuda (!) oönskade åsikter genom sitt Nyspråk. Krig är Fred, Ändamålet är Medlet, och Förbud är Uppfostran....
  Ein, zwei, drei, Nazi(folk)partei.

  SvaraRadera
 7. Fnordspotter .. Mona, Hmm, Kusinen och Maja .. jag inser att jag inte hänger med i utvecklingen utan ständigt befinner mig steget efter "utvecklingen" ;-P

  Men jag gör så gott jag kan!

  Hans Odeberg .. ja GUD vad jag saknar Håkan Juholt, hans mustasch, yviga retorik och brinnande, ogenomförbara visioner!! Åhh .. om det bara hade gått att vrida tiden tillbaka så hade jag väntat med alla personliga påhopp till nu :-D

  Peter Nicklasson .. Anpassa dig innan det är för sent! De som står i kulisserna och väntar tillhör inte ett vassare gäng. Säg efter mig .. VI ÄR ALLA LIKA .. även om en del är likare än andra.

  Medlet för uppfostran är förbjuden, ändamålsenlig fred?

  Eller hur var det .. fredligt förbud mot ändamålsenlig uppfostran?

  Suck .. jag ligger hela tiden steget efter ..

  Men jag måste medge att Birgitta Ohlssons val av Mona Sahlin till nationell samordnare för att "värna demokratin mot våldsbejakande extremism" .. fick mig att bli en aaaaaaning tveksam till Folkpartiet ;-/

  Om det nu inte var avsett som ett skämt? DÅ var det ju rätt lyckat .. särskilt med tanke på hennes insatser hittills.

  SvaraRadera
 8. Hur vore det om man inte fick diskriminera på etnicitet, kön, sexuell läggning och ålder?

  Hmm, jävlar vad folk, inklusive SD sympatisörer gick igång på Åsa Aronsons hat mot vita, heterosexuella, medelålders män.

  Någon som ser det stora hyckleriet och vad fan sysslar liberalerna med. Försvarar liberalismen gör de inte i alla fall.

  Finfan, jag skall börja planera för att flytta utomlands.

  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Sverige får nog räkna med ett antal Monor, Gudrunar, Romsoner och "tokspikar" som Juholt och Andnor i framtiden. Ur led är tiden säger vi 40-talister som upplevt giganter som Erlander, Heckscher, Olin, Bohman m fl utrustade med intellekt och förstånd som får övriga att framstå som mer eller mindre blåsta.

  SvaraRadera