lördag 26 juli 2014

Missförstå mig rätt nu .. igen .. 4 år senare.

"Som vanlig liten människa var det ofta svårt att avgöra vilka hot som var värst .. hoten mot vår demokrati och mot de människor som tog sig friheten att "rösta fel" eller hoten från samma lilla, främlingsrädda skara??" .. skrev jag den 30:e september 2010 efter det att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen.

Lite senare, vid riksmötets öppnande predikade den socialdemokratiska biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne, om allas lika värde och om att inte göra skillnad på människor .. om de inte var Sverigedemokrater, förstås. Hon avslutade sin predikan med orden .. "I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor." .. vilket kändes lite anmärkningsvärt eftersom den manifestation som hon glorifierade och hänvisade till anordnades av Septemberalliansen, ett nätverk som gemensamt protesterar mot regeringen Reinfeldts politik. Uppdraget är alltså att "Bekämpa högerpolitik"??

Enligt uppgift deltog biskopen själv i demonstrationen?

Biskopen Eva Brunne predikade alltså om allas lika värde inför vår riksdags samlade partier .. och den demokratiskt valda regeringen .. genom att särskilja, "avsky" och utpeka ett demokratiskt valt parti och dess väljare, samtidigt som hon dagen innan aktivt deltagit i aktiviteter som hade till syfte att motarbeta den regering som .. nästan .. hälften av väljarna valt? Att hon ställde sig i predikstolen som politisk representant för sossarna i stället för Gud ..  upplevde jag då som lite tveksamt och inte som ett särskilt bra val inför riksmötets öppnande.

Kanske var det därför det blev som det blev. En fullständigt ohållbar mandatperiod där alla förhåll sig så till den milda grad till att blockera Sverigedemokraterna, att det blev näst intill omöjligt att förhålla sig till de väljare som röstat i förhoppning om att partierna skulle se till deras bästa.

Nu ska vi välja igen. Vänstersidan är till fullständig övertygelse säkra på att vinna detta val. Det finns inga tvivel och därför skådar samtliga vänstersympatisörer ljuset, förbereder sig på slutstriden .. och MAKTEN. Nu är allt tillåtet .. och alla förmåner, rättigheter och sanningar ska falla på rätt plats och i rätta händer. Ändamålet .. valvinsten .. helgar medlen.

Glömda är Sverigedemokraterna .. nu är ALLA, som inte bekänner sig till vänstern, fienden, rasister, fascister, nazister, antifeminister eller bara dumma bönder på landsbygden.

Det vill säga .. vi som röstade fel 2010!

Jesper Ahlin skriver på bloggen, "En ganska liberal blogg" .. "Sverigedemokraterna är inte längre svensk politiks galningar. Nya aktörer har tagit över den platsen. Strålkastarna har riktats om och träffar nu nyvänstern, denna reptilhjärnspolitiska ”rörelse” som har axlat rollen som besinningslösa vettvillingar. Enligt en av nyvänsterns ledarskribenter är Sverige ett högerextremt land där liberalismen har ballat ur och rasismen tagit nästintill fascistiska former".
[.......]
Nyvänstern har blivit så galen att Sverigedemokraterna har normaliserats.
[ .....]
Dessutom, hur var det nu med rasismen och faran för det öppna samhällets kollaps? Det är nymarxister som försvarar att de ska få kalla andra för ”husnegrer”, åtminstone om dessa ”negrer” är moderater. Det är nymarxister som vägrar att bemöta argument från politiska motståndare med utländsk bakgrund, eftersom dessa på grund av sin hudfärg inte är kapabla att veta sitt eget bästa. Det är nymarxister som uppmanar folk att beväpna sig och störta regeringen. Detta sker i en miljö där borgerliga politiker blir hotade och misshandlade, och där den autonoma vänstern enligt SÄPO utgör det största hotet mot demokratin, eftersom de till skillnad från andra grupperingar är välorganiserade. Vad är farligast – nymarxistiska idéer, framförda i den här miljön, om att ”sanning finns i sorg och hat” eller demokratiskt framförda idéer om att Sverige tar emot för många invandrare?

Förra valet var jag aldrig rädd för Sverigedemokraterna. En del av dem framkallade ett visst obehag i sin okunnighet, men det som skrämde mig mest var hur lågt våra makthavare .. politiker, journalister, debattörer och kulturarbetare .. kunde sänka sig i kampen för att förhindra människor att "rösta fel"?

Att lögnen sågs som ett effektivare verktyg än att bemöta människors fullt berättigade frågor med sanning och fakta?

I det här valet är jag däremot rädd.

Rädd för de vänsterextrema revolutionärerna, rädd för de extrema och hatiska feministerna och rädd för den totalt enögda rapporteringen i media. Inget parti och inga grupperingar har skämt mig så mycket som "revolutionärerna" inom "nyvänstern". Nazisterna, MC-gängen, de kriminella grupperna och fotbollshuliganerna är ändå möjliga att lagföra .. men "nyvänstern" gör anspråk på att vara lagen och verkar dessutom "äga" rätten till media och den offentligt godkända Åsikten.

Den kombinationen har funnits i andra länder förr och det har aldrig varit till befolkningens fördel.

INGEN kan sy ihop en fungerande regering som består av ett vilset, rätt inavlat, delat parti som saknar förmåga att dessutom styra två- eller tre extrempartier som kräver MER MAKT och MER ÖVERSTATLIGHET.

I ett sådant läge kommer det att bli livsfarligt och förödande att utnyttja åsikts- och yttrandefriheten. Åtminstone för en liten människa utan maktposition.


Så tänker du rösta vänster till varje pris ... rösta i så fall på Socialdemokraterna och deras variant av den politik vi har i dag. För får Miljöpartiet och Vänstern makt att påverka de kommande fyra åren så blir det fyra lååååånga, tysta och magra år.

7 kommentarer:

 1. Jag delar din rädsla av exakt de skäl du så vältaligt beskriver. På mig verkar dock rädsla som en adrenalin-kick så den gör mig mest förbannad.

  Emellertid tror jag inte på ditt förslag till skademinimering (dvs. att rösta på sossarna). Det är lika bra att dessa fradgatuggande galningar får regera landet i fyra år. Då kanske det sovande folket börjar vakna.

  Tyvärr hinner de antagligen göra så mkt skada under tiden att det blir irreparabelt. Men ska jag vara uppriktig så tror jag inte om borgerligheten ett dugg bättre.

  :-(

  V

  SvaraRadera
 2. V .. ärligt talat så ger jag inte heller särskilt mycket för de valmöjligheter vi har nu. Men om fanatiker Miljöpartiet och Vänsterpartiet med svans får verklig makt så ligger vi risigt till .. det är jag fullständigt övertygad om.

  Så därför så råder jag dem, som ABSOLUT INTE kan avstå från att rösta vänster, att åtminstone nöja sig med sossarna.

  Vad jag själv ska välja vete sjutton???

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra summerat.

  Jag är också rädd. Av många anledningar, men kanske främst för att vi fått ett samhälle där stora delar av etablissemanget mer än gärna går ut och försvarar politiskt våld och vuvuzelametoder, vilket framkom så smärtsamt tydligt av Ivar Arpis artikel.

  Ett samhälle som på detta sätt flörtar med fanatismen är inget samhälle som mår bra. Ett sådant samhälle är ett samhälle som ingenting lärt sig av historien. Ett sådant samhälle är den mylla i vilken förtryck, revolutioner och krig finner sin näring.

  Ett samhälle där public service-journalister möter motstånd bland sina kollegor då de vill granska det politiska våldet från vänster är ett direkt sjukt samhälle. Att så många har så uppenbart svårt att fatta detta är ett tecken på ett ännu sjukare samhälle.

  SvaraRadera
 4. Tack Any, det här inlägget hamnade direkt som bokmärke i min speciella bokmärkesmapp döpt till: Anybody favoritinlägg.
  Du satte ord på alla tankar jag haft om saken, ja Jesper Ahlin också.

  Jag är ju lite till vänster i grunden som bekant men delar helt och fullt din åsikt om MP och V (OCH F!!).
  Uppriktigt sagt känns alla "de sju" skvatt galna och farliga, så jag funderar jag. Får se hur det blir...men det blir ingen av de sju.

  SvaraRadera
 5. Jättebra att du sätter ord på de politiska fraktionerna. För mig blir valet lätt, då det egentligen endast finns ett oppositionsparti, nämligen SD!

  SvaraRadera
 6. Eftersom media rapporterar nyheter enligt Aftonbladet nuförtiden drar jag bara slutsatsen att det är sossarna som ligger bakom dagens debattklimat.

  Uttrycket, odla gräsrötternas ilska har man ju hört förut men jag tror Aftonbladet och andra inte förstått vilka galningar de använt sig av som nyttiga idioter.

  Att SD kom in i riksdagen var nog det bästa som kunde hända de vänsterextrema. De har sett sin chans till att bli normaliserade med kampen mot SD. De står ju på den goda sidan.

  Vilka har störst nytta av att vänsterextrema blir normaliserade? Tips, ett parti som inte orkar förnya vare sig politiskt eller personalmässigt. :-)

  Dessutom anser jag SD gör helt fel, men ytterligare info om den saken tänker inte jag bjuda på dem då jag anser de vara ena riktiga moralkärringar,.

  /henrico

  SvaraRadera
 7. Vad som förvånar mig mest i svensk politik är hur ett sånt extremist parti som miljöpartiet har lyckats bli så rumsrent att nästan alla vill samarbeta med dom. Man tar sig ju för pannan när man läser deras förslag som fri invandring,medborgarlön,ett räntefritt samhälle.Fördubblad bensinskatt.gratis kollektivtrafik mm. Sen är det ju väldigt många av deras representanter som är dömda för ganska allvarliga brott så som hets mot folkgrupp,förskingring,misshandel mm. Trots allt detta så hör man nästan aldrig nån som ifrågasätter MP. Det gör ju att hela etablissemanget känns som ett stort skämt. Det är bara SD som granskas. Visst finns det många tomtar inom SD,men inte som i MP.

  SvaraRadera