torsdag 17 juli 2014

Rapport från en haltande vardag.


Normalt sett så är jag inte en stillasittande människa. Jag får myrkrypningar i hela kroppen om jag tvingas till passivitet och har därför oerhört svårt med koncentrationen på till exempel föreläsningar av alla de slag. Det ska till en oerhört intressant person för att jag ska kunna sitta still och inte börja syssla med annat.

Partiledardebatter på tv, till exempel. Då måste jag släpa in massor med ogjorda grejor framför tv:n så jag kan göra lite nytta medan de som "leder landet" mal på om sina visioner och redogör för märkligt framställd statistik.

Det är alltså rätt rörigt hemma hos oss.

Hundpromenader i skog och mark, hundlek och all annan hundsamvaro är också livsnödvändigt precis som diverse trädgårdsarbete, klättrande, påbörjande av diverse oavslutade projekt och långa shoppingrundor någon gång i månaden.

Och nu ... ??

Jag kan inte göra NÅGONTING ALLS!!

6-8 veckor .. minst .. ska det ta för en stressfraktur, av min modell, att läka. Och nu har det gått fyra veckor lite drygt och jag vill inte påstå att det är någon njutning att ens gå ett par 100 m till brevlådan .. i sakta, haltande takt.

Jag blir GALEN av frustration! Tuggar nästan på mattan och gnäller, gnäller och beklagar mig. SAMTIDIGT som jag inte kan röka, håller på att avveckla rökstoppshjälpmedlen och helst inte bör äta heller.

Det här är inte min roligaste sommar.
Och jag saknar mina skor. Oj vad jag saknar mina skor!!
I går köpte jag nog de dyraste skorna någonsin .. ett par fotriktiga sandaler. Snyft, suck och elände. I och för sig är de både bekväma och stöttande .. men i alla fall.

Maken rastar mig under bilturer i omgivningarna. Vi fikar här och där och stannar vid varje liten skylt som utlovar LOPPIS, HANTVERK, KONST, ANTIK och KURIOSA eller bara ÖPPET.

Det här är inte hans roligaste sommar heller, skulle jag vilja påstå.

Politikerna har gått på semester och laddar upp inför valspurten, så jag kan inte sitta framför datorn och reta upp mig på en ström av verklighetsfrämmande uttalanden och visioner heller. Det kommer lagom till den dagen då jag förhoppningsvis kan röra mig som en fri människa igen och inte längre har tid.

Men man kan ju tänka! För det verkar som om jag är den enda idioten som inte anser att valutgången är klar och Stefan Löfven redan är utsedd till statsminister?

Och då måste jag ju ha en Plan B.

Det går ju inte an att sitta och skriva som jag gör, om vi får en ren socialistisk regering med partier som MP och V som styr den mumlande, kompromissen Löfven. Redan nu censureras kommentarerna på den blivande statsministerns facebooksida, oliktänkande hängs ut av revolutionära medarbetare till kvällspressen, fackföreningarna sorterar sina medlemmar, viktiga frågor döljs bakom ett inofficiellt yttrandeförbud och då kan man ju tänka sig hur lite en liten gräsrot som jag kommer att vara värd.

Då blir det till att gå i takt .. och som ni ser på bilden av mina älskade skor så är jag väl förberedd med kängor och allt.

Men på en loppis kom jag på hur jag kunde signalera lydig medborgare i ett rött och rätlinjigt toppstyrt samhälle!
JUL!!  Precis innan det regeringsskifte som "alla" redan tror har skett. Jul är folkligt, godkänt och populärt .. lite fest för folket, eller hur? .. och i en loppislada hittade jag MASSOR av röda julkulor. Är inte det en signal om något? Granen ska naturligtvis kläs helt i rött med silverfärgad taggtråd i stället för glitter och med hammaren och skäran i toppen!!

Jag skapar .. har en idé .. yes!!

Men så vill jag så gärna dela med mig och häller ut alla kulorna på gräsmattan för att ta ett kort. Tillsammans med de röda som jag redan har så blir det 75-80 stycken .. men jag orkar inte släpa ut alla. Gräsmattan ligger intill vår lilla pool och genast tänds idén .. vore det inte vackert med en bild av hela poolen fylld av röda, flytande kulor?
Sagt och gjort .. i med rasket bara.
Men, som alltid när det gäller röda löften så överensstämmer inte förväntningarna med resultatet. Vattnet i poolen fick en konstig beläggning på ytan och jag fick kasta mig i vattnet och snabbt kasta ur de flagande kulorna.
Och det bekräftade vad jag redan visste .. den röda visionen är bara på ytan. Skrapar man lite eller hamnar den i en oväntad situation så faller den av fortare man du tänkt dig. Och rätt mycket av det som var så vackert från början fastnar som ett obehagligt kladd på dig själv ...

Sagt om socialism ..

Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördelningen av fattigdomen. /Winston Churchill (1874-1965)


Socialism är delning av vinsterna utan ansvar för förlusterna. /Elbert Hubbard (1856-1915)

Expr.,

9 kommentarer:

 1. Men din stackare, det låter inte roligt alls. Mina sympatier!

  Fina julgranskulor! Fin pool! Fina skor!

  Är det de foträta sandalerna på undre bilden? I så fall tycker jag de också är fina :-) Jag har tittat på ett par likadana en gång men det blev ett par andra. För fem år sen betalade jag 500 kr för ett par ergonomiska sandaler, de var nedsatta från 1000. Men vad gör man när man har både hälsporre och inflammation i anklar och tår. De sandalerna blev snabbt mina älsklingsskor så sköna de var. Jag traskade omkring i dem tills de gick sönder. Så kan det bli :-) Kanske det går likadant för dig.

  Jag läste Johan Westerholms bloggpost som du länkar till och såg att han verkar totalt ha missuppfattat en del saker. Artikeln han hänvisar till i Folkbladet som ett tecken på att Ohly besinnat sig är inte skriven av Ohly utan av den alltid lika vassa Bitte Assarmo. Det finns en bild på Ohly i artikeln och det är väl därför JW tagit så fel. Men ändå?!!?

  Det konstiga är att ingen av de som kommenterar har rättat honom. Själv kan jag inte göra det för aldrig i livet att jag kommenterar med mitt Facebook-konto. Lite slarvigt av dem tycker jag och ffa väldigt naivt optimistiskt och blåögt att tro att Ohly skulle genomgå en sån metamorfos från en dag till en annan.

  http://www.folkbladet.se/nyheter/?articleid=7153019


  SvaraRadera
 2. Malin .. jag blev också lite förbryllad över den felaktiga länken till Lars Ohly hos Johan W?? Men, precis som du, så vägrar jag att kommentera med Facebook-konto.

  Jag tror också att mina nya sandaler blir framtida favoriter, det vore konstigt annars med tanke på priset. ;-)

  Resten lär ju fixa sig så småningom .. kanske .. hoppas jag? Annars blir det en hel hög gamla godingar på Tradera framöver ... snyft. :-C

  SvaraRadera
 3. Any: He he hur var det nu? Har vi inte samma skostorlek ;-)

  Men synd att polen inte är djupare, annars hade du ju i brist på promenader kunnat simma lite.

  Ta vara på foten nu iaf så att du kan ila omkring som distraktion de närmsta 4 åren när vi försöker undvika eländet.

  SvaraRadera
 4. Oj då, vad ska vi muntra upp dig med nu då? Blir du glad om jag berättar att jag fått en overlockmaskin av min älskade dotter och hennes man? En sådan maskin har jag önskat mig i 30 år. Så den här sommaren har snart fyllts med fådda önskningar. Stones-konsert och overlock på samma sommar. Jag är en lycklig kvinna.

  Snygga sandaler. Skulle gärna vilja ha, men tror inte min skrala pension tillåter sådana extravaganser....:-)

  Har varit norrut och hittat loppisar med mycket fynd och fina priser. Man märker skillnaden direkt när man går på den lokala loppisen där priserna är anpassade till Stockholm och dessutom dammsugna på fynd av varenda antikhandlare från huvudstaden. Sånt retar upp mig....:-)

  Du är inte ensam om att fortfarande hoppas på att Lövén och anhang inte kammar in någon vinst i höst. Här har du en till som lever på hoppet.

  Skickar med ett antal hejapå-ramsor för att foten fixar sig till slut. Du är grym med rökstoppet. Heja på, lite till.

  SvaraRadera
 5. Hmm .. bilden på de flytande kulorna är jättemärklig och missvisande. Jag simmar och simmar, tillsammans med Maken, i den här 10-kantiga poolen, så så liten är den inte .. :-)

  När det gäller skorna ... ihhh, vad det skär i själen .. så inser jag att jag aldrig kommer att kunna använda 3/4 delar av skoinnehavet.

  Så är du seriöst intresserad så kanske jag så småningom kan lägga ut en fotobomb på de som förtjänar bättre liv, så du kan välja ut något som du inte kan leva utan. ;-)

  Cicki .. en OVERLOCK!!! Nu blev jag ärligt och uppriktigt glad. Den kommer att göra sååå stor skillnad och underlätta sååå mycket och öppna nya möjligheter och jag vet inte vad.

  Jag fick också vänta alldeles för länge på min, så den var dubbelt så välkommen när den äntligen var på plats. GRATTIS!! :-D

  SvaraRadera
 6. Ja det blev nog fel där på Johans blogg men sånt händer.Tycker i övrigt han har skrivigt riktigt bra inlägg det senaste.
  Och apropå onda fötter så gick jag till sportskadekliniken och provade ut sulor och köpte skor (hälsporre, nu ett år )Kunde knappt gå förra sommaren,visst blev det dyrt men å andra sidan är det helt slut med inköp av modeskor så i längden så...

  SvaraRadera
 7. Any:Härligt att du kan simma. Perfekt med den fina sommarn vi har :)

  Nog för att jag är seriöst intresserad men tyvärr så går det inte ihop med att fortsätta att vara anonym ;-)

  SvaraRadera
 8. Tråkigt att du är sjuk. Men nu har du ett perfekt tillfälle att vara riktigt bitter i ditt bloggande:)

  SvaraRadera
 9. "döden döden" får väl bli mitt bidrag i denna muntergökssamling =)

  SvaraRadera