lördag 5 juli 2014

Jag grämer mig ..


 .. fast inte över vädret. För i dag har vi haft en riktig vidunderdag med bara ben, bad och ogräsrensning .. som kanske inte var höjden av nöjesliv, men inte så illa ändå för mig som fortfarande är rätt enfotad.

Däremot så grämer jag mig omåttligt över att jag bröt min Aftonbladet-bojkott över Almedalsveckan.

Varför gjorde jag det?

Jag trodde jag skulle hitta något roligt och så hittade jag en hemsida som var tråkigare än för ett halvår sedan? Det fanns inte ens något att reta upp sig på? Det som var osannolikt var så osannolikt att det blev tråkigt, det som var sensationssökande nyheter var så gamla nyheter att jag hade hört dem förut och de som försökte reta upp läsaren, missade målet så sorgligt mycket att det inte var värt att kommentera.

Jag har länkat lite pliktskyldig .. men det har inte varit värt besväret.

Någon som däremot varit värt både pengarna och besväret är Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson och hans senaste ledarkrönika som väl beskrev årets Almedalsvecka på samma sätt som jag upplevt den. Som en freakshow, en 70-tals drogpsykos eller ett inslag i Monthy Phyton från samma tid.

För vad säger vi till exempel om att "Vänsterpartiet vill inrätta ett genuspolitiskt råd med expertis från Aftonbladets ledarredaktion (!) i finansdepartementet"? Den som kom på den snilleblixten måste ha hittat samma roliga svampar som fick Åsa Romson att sänka sitt eget parti genom att nästan sätta skottpengar på halva landets befolkning. Åtminstone den "vita" halvan?

Det är nästan lika skrattretande som den här sketchen ..


 Att SVT använder Aftonbladet som källa i nyhetsrapporteringen är något som stör mig omåttligt. Kvällspressen i största allmänhet är inte direkt kända för en hög sanningshalt i sina nyheter och Aftonbladet i synnerhet är direkt kända för sitt unika förhållande sanningen.

Så ska vi ha Miljöpartiet som styr SVT och Aftonbladet som ska lägga upp genuspolitiken i finansdepartementet(?), då kan vi ju lika gärna lägga röstsedlar med "LO/AB" i valurnorna i höst.

Det är inte utan att jag börjar tycka att den här valrörelsen börjar bli både löjeväckande och pinsam.

Jag undrar vad den här perioden i Sveriges historia kommer att kallas i en framtida historiebeskrivning??

Det folierade Tiotalet? Alternativisternas kamp mot ekonomin? Mansförföljelserna? Innerstadens sammanbrott? Gammelmedias dödskamp? Tiden då feministernas eld förtärde feminismen? När miljökontakterna slutligen fick sossebetongen att vittra sönder? Sverige - det enda landet som twittrade bort demokratin.


I vilket fall som helst så tror jag ingen kommer att hänvisa till den som .. den gamla goda tiden.

1 kommentar:

  1. http://peterharold.wordpress.com/2014/07/04/sparkade-roda-kors-kvinnan-dod/

    SvaraRadera