onsdag 23 juli 2014

Varmt, varmt, varmt ..


 Jag svettas bara jag tänker, och det verkar som om hjärnan har förångats i värmen? Eller så håller den på att koka ihop till en liten behändig geléklump, som de gjorde förr när de ville behålla det gottaste i matlagningen? Det kanske är en bra idé att använda öronproppar de närmaste veckorna så att inget värdefullt går till spillo?

Men en sak som gör att tillvaron ändå känns lätt och njutbar, är att politikerna och deras hangarounds har tagit semester. Det är precis som med Aftonbladet ... det är inte förrän du valt bort dem som de positiva effekterna visar sig och sinnesfriden infinner sig.

Tänk bara vad härligt med sommardagar som är bara sommardagar utan några vinklade rubriker, underliggande motiv, dolska avsikter .. eller rena lögner. För ingen kan väl ljuga ihop en sol .. eller ett åskväder som kan hyllas/skyllas på lämpligt parti?

Jag skäms inte ens för att jag är jag .. trots att jag traskar runt i en klädsel som är mindre täckande än mina ordinarie underkläder .. eftersom de som avskyr/hatar mig pga av min hudfärg, etnicitet/nationalitet, sociala tillhörighet (? .. vilken den nu är?), ålder, mitt utseende och mina åsikter .. också har tagit semester och ligger och lögar sig vid någon strand, sommarstuga eller seglar fortsatt planlöst på ett hav de inte fullt behärskar.

Underbart!

Tänka själv är ett underskattat nöje.

På tal om det så har jag lagt märke till något intressant det sista året. Jag vet att jag är något av en pest när det är valår och i år är inget undantag. Nyfiket frågar jag hur andra tänker inför det stundande valet. Vilka frågor är viktigast? Varför tror de på något eller varför har de slutat att tro alls? Hur ska problemen lösas, var ska pengarna tas, tror de verkligen att varje individ betalar så mycket skatt att det täcker de personliga allmänna kostnaderna och vem/vilka ska bidra med de skatter som saknas?

Osv, osv, osv .. och suck, säger de flesta. Vem bryr sig? Alla löften är tomma löften och alla hot är tomma hot och resten är fanatiskt dravel och orealistiska drömmar, eller hur?

Om du inte talar med en frälst fanatiker, förstås. För då är alla ord fyllda av värdefullt innehåll, djävulen lurar i mörkret och det nya riket där alla går i takt, sjungandes lovsånger och äter samma tunna soppa med samma sked, hägrar i framtiden.

Men det intressanta är att det blir fler och fler frälsta av alla slag och av dem som verkligen tycker något själva, så talar de borgerliga sympatisörerna helst om ekonomi, budget, realism och hållbarhet .. medan vänstersidan talar om drömmar, visioner och den borgerliga sidans nedmontering av allt som finns att nedmontera, medan de tiger stilla när det gäller kostnaderna och egna planerna när det gäller det "nedmonterade".

Det ordnar sig .. liksom?

På vänsterkanten är också många helt övertygade om att det är fullständigt möjligt att leva lyckliga liv på skattemedel .. i evighet .. amen. Varför arbeta, om man inte VILL?? Och den som VILL, kan ju få betala för de andra som belöning för nöjet och solidaritetshandlingen?

Men friheten att välja bort arbete gäller förstås främst KULTUREN och dess viktiga medarbetare.

På högerkanten är lika många helt övertygade om att alla KAN om de bara VILL. Och VILL man inte arbeta så får man i princip nöja sig med det som samhället har råd med. Varför ska den som arbetar betala för den som inte VILL?

Ingen talar om den vanlige väljaren? De där vanliga människorna som ger den service som försörjer och håller kulturens och samhällets "stöttepelare" uppe? "Folk" som bor på landet, småstäder, små samhällen eller förorter till förorterna. Nämns de så är det uppifrån och ner .. inte med tacksamhet utan nästan med förakt. Dumma människor, med futtiga liv, som arbetar i låglönejobb, typ.

Att försöka få till stånd ett samtal med fanatikerna inom Miljöpartiet, Vänstern och Gudruns Girls är dömt att misslyckas .. men kan tillsammans med sossar, vara givande, intressanta och rent av tankeväckande .. utom när de försöker förklara finessen med samarbetet med de ovan nämnda. Då blir det så trassligt att de inte ens själva kan reda ut begreppen.

Men alla är eniga om en sak. Från den yttersta högern till den yttersta vänstern .. om jag talar med enskilda personer bakom stängda dörrar.

Det är något som är helt fel när det gäller vår integrationspolitik, och det är fullständigt omöjligt att låtsas om det. Ska det talas om den frågan så måste det vara väldigt privat med dörren stängd och inga vittnen.

Sossarna tänker lösa det problemet genom att avskaffa integrationspolitiken helt och hållet?

Alliansen har ett helt annat förhållningssätt .. och anser att integrationspolitiken fungerar väl och att problemet inte alls finns? 

De troende vill öka problematiken och problemområdena så att det löser sig självt .. oklart hur? 

Och Sverigedemokraterna vill "hjälpa borta" .. så långt borta som möjligt.

Fanatikerna .. (jag tror att Cornucopia hittade samlingsbeteckningen RÖV:arna någonstans?) .. löser alla problem genom att utse den svenske, vite, heterosexuelle, medelålders mannen med körkort till roten och grunden till alla problem. Bort med honom .. antingen på omskolningsläger eller .. ja, bort, helt enkelt .. så löser sig det hela till det bästa.

Hur de som redan är här och ska integreras tänker, känner och har det, är av underordnad betydelse. Det finns särskilt utvalda, "integrerade" kulturarbetare, politiska karriärister och debattörer som får föra deras talan. Som grupp .. med rätt åsikter, förstås.

Förmodligen så kan Bert Karlsson tjäna en hacka på att ta hand om alla ovärdiga svenska medelålders män medan RÖV:arna tar ställning till deras framtida existens?

Men det får bli en senare fråga. När semestern är över och VALRÖRELSEN tuffar igång med hat, hot, drömmar, visioner, lögner, osanningar och RUBRIKER.)

Så .. passa på och tänk själv, nu .. när vi får tid och utrymme!

Det är varmt, varmt, varmt och trots att jag sitter här och skriver i bara bikinin, så svettas jag bara jag tänker på att gå ut i solen igen. Hjärnan skickar ut signaler om det olämpliga i att skriva någonting alls just nu, och på nätet i synnerhet .. men jag orkar inte ta ställning till det utan lämnar helt över tolkningsföreträdet av de här förvirrade raderna till dem som händelsevis orkar läsa dem.


Själv går jag och badar ... medan jag gläder mig åt att jag är gift med rätt person och har samtliga 9 vanor som behövs för att vara riktigt lycklig, enligt en undersökning som Expressen skramlat fram nu i semestertider.

Och jag unnar våra politiker, debattörer och journalister lyckan av en extra lång semester i år. Gärna till den 15:e september .. det tror jag alla skulle tjäna på och må bättre av.

SvD,

4 kommentarer:

 1. Om nu hjärnan har förångat bort i hettan, har vi då att se fram emot en nystart som modeblogg, där du visar upp bilder på hur du genom att gå ute i solen i "klädsel som är mindre täckande än mina ordinarie underkläder" lyckats besegra vithetsnormen, varvat med frejdiga påhopp på konkurrerande bloggerskor och ilskna utrop när de gör sammalunda emot dig?

  Eller kanske en rosa F!-blogg reser sig ur sommarhettans aska?

  Nej, låt oss hoppas att tillräckligt med hjärnceller återstår för förnyade attacker av politikens plattityder till hösten.

  SvaraRadera
 2. Röv:arna och F!:sarna. Fniss...!
  Ja alltså, det är för varmt för en mer intellektuell reaktion :-)

  SvaraRadera
 3. Lyssna gärna på intervjun med Marika Formgren på "Danmarks röst" i dag.

  SvaraRadera
 4. Dom stora valfrågorna tycks bli vem som lovar flest kvinnor i bolagsstyrelserna.och vem som kränker flest vita utstötta medelålders fattiga män,genom att påstå att vi är rika kvinnoförtryckare.

  Att den svenska landsbygden håller på att totalhaverera p.g.a avfolkning och fattigdom till följd av arbetslöshet det pratar inte politikerna om.

  SvaraRadera