söndag 6 juli 2014

Miljöpartiet har inte bara gjort klart för oss att svenska, vita, medelålders, lata män inte har något ..


 .. värde för partiet, de har också tackat för väljarnas förtroende i EU-valet genom att välja bort chansen att få inflytande i miljöfrågan i den europeiska miljölagstiftningen.

Det är väl logiskt? Varför ska Miljöpartiet arbeta med miljöfrågor? Det kan väl Centerpartiet göra .. det är ju ändå på deras planhalva som miljön inte är så miljömässigt perfekt som den borde vara?

Då återstår bara engagemanget i innerstadsmiljön och feminismen .. och feminismen har ju Gudrun Schyman kopplat ett kraftfullt grepp på .. så då får väl Miljöpartiets väljare nöja sig med kraftfullt höjda skatter, ständigt misstolkade forskningsrapporter och uttalanden, skattelättnader för cykelreparatörer och frisörer (om erbjudandet kvarstår sedan förra valet??) och små trevliga, debattstimulerande serveringar i parkerna i omedelbar närhet till de små trevliga butikerna med surdeg, ekokalsonger, vintagekläder och klassiska svenska systembolag som säljer trevliga flaskor med trevligt rosevin som kan avnjutas i skenet från miljöfarliga värme- eller stearinljus i bostaden vid gatan med dubbförbud.

Det verkar finnas väldigt många som tycker att det räcker?

Katrine Kielos på Aftonbladet är inte en av dem. Hon har skrivit en krönika som fick Ledarsidornas Johan Westerholm att göra vågen och även om inte jag direkt ställer mig upp och hurrar så tycker jag att den var klart läsvärd.

Mitt under Almedalshysterin, skriver Katrin Kielos ..kom "ett pressmeddelande som meddelade att Social­demokraternas Jytte ­Guteland blir enda ordinarie ledamot från Sverige i EU-­parlamentets miljö­utskott.

Detta borde ha fått 15 procent av väljarna­ att sätta i halsen.

Var var Miljöpartiet?

15,4 procent röstade på Miljöpartet i EU-valet i maj. Rimligen ville de ha ­större fokus på miljö och tuffare EU-­lagstiftning på området. Men nu har ­Miljöpartiet alltså själva prioriterat ner detta och valt bort inflytande över den europeiska miljölagstiftningen.

Miljöpartister vill inte jobba med ­miljö i EU. Tydligen. Trots att de är hela fyra parlamentariker.

Hur många av de svenskar som röstade på Miljöpartiet i maj tänkte sig att ­Socialdemokraterna skulle prioritera miljön högre?"

Katrine Kielos är besviken .. med all rätt.

Hon är också besviken på sossarna .. "Ordet som jag saknar mest i svensk ­politik just nu är ”vi”.

Ett ord som historiskt har varit socialdemokratins superkraft när socialdemokratin har varit som bäst. Det är ordet ”vi” som gör att man kan ta vad en miljörörelse säger på 80- och 90-talen och sedan formulera idén om det gröna folkhemmet. Till exempel.
Detta borde man göra igen".

Jag känner som hon. Det behövs mer VI i politiken. Mer delaktighet, mer intresse för den oerhörda mängd kreativitet, engagemang, skaparkraft och vilja som finns i landet.

Det är bara ett problem. När Katrin Kielos skriver VI .. så handlar det inte om mig .. eller dig .. utan om Partiet.

För hur skulle det annars se ut! Vara VI med läsarna, folket, väljarna .. det är ju detsamma som att vara VI med oliktänkande!! Det går ju inte för sig!

Katrin Kielos vill inte vara VI med oss. Det är Partiet och partiets medarbetare som ska bilda ett VI, som ska tala om för oss hur vi ska samarbeta med dem. 

Det är väl ingen som vill lyssna på oss och bilda ett VI utifrån vad vi har att berätta? Mer än ett litet roligt .. alldeles nystartat parti?

Jag tror banne mig att jag blir Direktdemokrat och sluter upp bakom partiet som bara har en programpunkt .. att alla ska kunna göra sin röst hörd.

Även om det blir en proteströst på samma sätt som andra lägger sin på fanatiker som Åsa, Jonas, Gustav och Gudrun .. så är den nog mindre skadlig för landet som helhet.


7 kommentarer:

 1. Jag har alltid hävdat att miljöpartiet är hippsteromunister. De som inte sett samma sak som jag hela tiden, har haft strutsbeteende.

  SvaraRadera
 2. *hippster-kommunister

  SvaraRadera
 3. "Jag känner som hon. Det behövs mer VI i politiken. Mer delaktighet, mer intresse för den oerhörda mängd kreativitet, engagemang, skaparkraft och vilja som finns i landet."

  Sorry, det blir inget mer vi. Det har bl.a. journalister som Katrine Kielos, Eva Franchell, David Swedin, Anders Lindberg, Karin Pettersson, Jan Helin, Thomas Matsson, Elisabeth Höglund, David Baas, m.fl. sett till (orkar inte räkna upp dem alla).

  Jag och dem kommer för alltid vara vi och dem. Jag kommer aldrig i mitt levandes liv hysa samma skit- och avloppstankar som dessa snuskäckel.

  V

  SvaraRadera
 4. http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19167506.ab

  jag tror att vi alla måste ha en bakdörr

  http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/de-kan-ta-ifran-dig-ditt-dagliga-brod/

  Där ligger ju du i framkant Any

  SvaraRadera
 5. Börjar fundera på att ta en blank valsedel och skriva Humansiterna på den. De är inget parti, men det är den enda ismen jag kan stå för.

  SvaraRadera
 6. Det värsta är att om någon opponerar sig så är man helt plötsligt vita kränkta män.

  Tänk om man hade kallat Afrosvenskarnas riksförbund för kränkta svarta kvinnor när de reagerade mot tårtan. Hur hade det mottagits?

  Man spyr på hur jävla sekteristiskt och hycklande politiker och journalister är idag!

  SvaraRadera
 7. Hmm...Direktdemokraterna är onekligen ett intressant alternativ.
  ett annat är Landsbygdspartiet.

  SvaraRadera