onsdag 9 juli 2014

"Groucho Marxismen ..


... det här är mina principer, men om ni inte gillar dem, ja, då har jag andra - hör inte hemma i politiken" .. skriver Expressens ledarskribent apropå de folkvalda, välavlönade EU-ledarmöterna som vände ryggen mot unionsflaggan under EU-parlamentets öppnande i Strasbourg. "Såväl folkpartister som moderater och socialdemokrater uppträder som Groucho Marxister. Och det är inte minsta roligt.

Det som är en sanning i Stockholm ska inte vara ett skämt i Bryssel och Strasbourg" ... avslutas ledarkrönikan.

Det är mycket som verkar som ett skämt i svensk politik just nu och Grouco Marxismen inte bara hör hemma i svensk politik .. den ÄR svensk politik, tänker jag?

Vänsterpartiets ledare har tatuerat in ordet "Fatta!" på smalbenet .. och jag vet inte hur det är med er, men om jag träffar en man som känner sig tvingad att tatuera in ett uppmaning om att inte våldta kvinnor .. då skulle jag inte känna mig helt bekväm?

Men ska det vara ett politiskt budskap så måste man väl ta i, antar jag? Undras om han tatuerat in "NEJ till vinster i välfärden" .. och i så fall var? Eller "Feminist - javisst!"? Eller anser han att icke-våldtäkt är en fråga överordnad de andra? Eller hur gick det till, när han beslöt sig för att göra ett livsvarigt statement på bara skinnet? 

Svensk demokrati vilar helt och fullt på aktivisternas bara axlar läser jag att den barbröstade moderatattackaktivisten anser och så kände också vänsteraktivisten Joel som lyckades hugga någon i ryggen TRE gånger av misstag i sin kamp för demokratin.

Jag fattar inte demokrati längre?

Men det kanske beror på vädret?

För just nu känns hjärnan minst sagt lite överkokt.

Danmark och Norge verkar inte heller fatta svensk demokrati .. och det är väl inte så konstigt. Vår typ av demokrati är det enda som vi kan kalla SVENSK utan att få en rasistisk käftsmäll i retur. En Groucho Marxistisk demokrati .. ett skämt för alla som inte behöver ta del av den.

Och på tal om rasism ... nu är det bara två månader kvar till valet och inte någon har lämnat en förklaring på hur våra politiker tänkt sig att lösa framtiden för de 1000-tals människorna som väntar på överfulla boenden eller är på väg hit? ALLA kan väl inte bli krönikörer, artister, kulturarbetare eller politiker i sann Groucho Marxistisk anda?

Alla som tror att frågan kommer att lyftas av något av de etablerade partierna räcker upp en hand!

Inte ett enda ord har jag heller hört från vänsterledaren om hur han ställer sig till de privata vinsterna som just nu skapas i den nya guldgruvan .. flykting, invandrings- och asylmottaganden och boenden. Där är det inte tal om att dra in de privata alternativen .. där finns inga andra alternativ inom överskådlig tid.

Om oppositionen vinner valet rekommenderar jag den som har lite sparat att köpa ett nedlagt äldreboende någonstans på landsbygden och teckna ett guldkantat kontrakt med Migrationsverket.

Sköter du dina kort väl är din framtid och pension säkrad .. garanterat med både vinst- och guldkant.

 Slutligen höll jag på att göra bort mig totalt genom att skriva flera rader på ämnet "Göd inte grisarna" .. innan jag insåg att det handlade om riktiga svin och inte var ett inlägg i debatten om riksdagsledamöternas mängd och kostnad.


Så tokigt det kan bli ibland?


SvD, SvD, SvD, DN,

6 kommentarer:

 1. Oj vad härligt cynisk du är.Skitbra skrivet.

  SvaraRadera
 2. Göd inte grisarna-får märkliga assosiationer till George Orwells Grisfarmen.

  SvaraRadera
 3. "Det är mycket som verkar som ett skämt i svensk politik just nu" - dagens sanning.

  Fatta-kampanjen sprider för övrigt rena lögner: http://hagwall.wordpress.com/2014/04/17/att-fatta-och-inte-fatta/

  SvaraRadera
 4. Apropå vinster i välfärden och att inte sätta grupper mot varandra. Det är intressant att kostnaden dras upp i detta fall...
  http://www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/ville-inte-stora-personalen-slog-sig-bla-i-hela-ansiktet

  SvaraRadera
 5. Det trevligaste som händer i svensk politik just nu är Femenaktivisterna.Jag tycker att det ska vara mer barbröstat i politiken.
  Ett tag hade Femen lite medvind,men sen gav dom sig på Svenska moskeèr,och åkte ut i kylan.
  Nu är dom plötsligt ett hot mot demokratin. Jag har lite svårt att se att det är ett hot mot demokratin att flasha tuttarna.

  SvaraRadera
 6. Han kanske tatuerad in "Fatta!" för att enklare skulle komma ihåg vad det var han skulle göra

  - ja just det, jag fattar ju inte, det är ju det jag ska göra! Fatt!....Åååååååhhhh det här med politik och ekonomi är så svårt!

  SvaraRadera