måndag 6 juli 2015

Almedalsveckan är en fars ..


 .. varken bättre eller sämre än folklustspelen på Vallarna i Falkenberg, enligt min åsikt.

I Almedalen samlas politikerna för att bekräfta varandra, knyta kontakter med dem som de kan ha nytta av och roa sig i sommarnatten. Underhållningen består av tal där människor talar om vad de skulle göra, om de bara kunde, inför en publik som vet att de inte kan .. och så applåderas och analyseras de tomma orden på ledarsidorna av journalister som höjer vinglasen tillsammans med politikerna.

Skådespelarna .. läs gärna Lotta Grönings krönika .. har ofta inte mer koll på läget än publiken, och ett tal i Almedalen har inget större värde än vad tittarna säger hemma i soffan framför TV:n .. men för den som inser att det bara är ett spel för galleriet är hela tillställningen lika underhållande som "Snålvatten och Jäkelskap" på Vallarna.

Den ena roliga gubben avlöser den andra, de handlingskraftiga kvinnsen har bett i repliken, ingen blir kränkt, de flesta skrattar, andra föraktar och efteråt så minns ingen vad det hela egentligen handlade om.

Det enda bestående värdet är vem som sa det du inte minns på bäst sätt.

8 kommentarer:

 1. Tack för dina kommentarer till alla tal. Har uppskattat dem mycket.
  Undrar när våra politiker tänker ta tag i alla de problem/utmaningar vi har framför oss. Nu känns det bara som att den ene inkompetente pajasen efter den andra försöker fördröja oundvikliga beslut genom att begrava frågan i någon utredning.

  Allt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra politiker är helt övertygade om att "eventuella" problem/utmaningar kommer att lösa sig av sig själva om de bara blundar tillräckligt länge.

   Radera
 2. Nu när jag läst Lotta Gröning blev jag ännu mer deprimerad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var deprimerad redan innan jag läste så nu är jag totalt under isen .. mitt i sommarvärmen. ;-)

   Radera
 3. Du glömmer dock företagen, fokus mycket mer på dem i år. På gott och ont.

  Ska läsa krönikan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politiskt fokus på företag brukar betyda en önskelista om stooora företag med hundratals anställda som brinner av längtan efter att tillverka exportartiklar som omvärlden aldrig tidigare haft en aning om att de ens fanns.

   Allt detta åstadkommer de lätt med innovationskatapulter, en industrikansler och mässandet av följande floskler .. ideologiska riktningsgivare,kunskapsbaserad ekonomi,
   social investeringspolitik, medborgarvärdet är större än penningvärdet och samhällsnyttan är viktigare än marknadsnyttan ... och så VIPS!! så är Sverige återigen ett världsledande framgångsland ;-)

   Radera
 4. Ska bli kul att se om nån politiker törs svara på Lottas kritik ? Vad är oddsen för det ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där tror du väl inte själv på? Att en politiker ens skulle låtsas om Lottas krönika och än mindre svara på någon form av kritik.

   Radera