lördag 4 juli 2015

Jag ber om ursäkt, Jonas Sjöstedt ..


.. men jag orkade inte särskilt långt in i ditt tal. Inte för att jag vill demonstrera särskilt mot Vänsterpartiet utan för att det känns som om det du säger handlar om en annan tid och framförs i något som .. enligt Livet.se .. kan definieras som en Skymfoni .. en Komposition med ärekränkande tendens.

Vänsterpartiet är ett oppositionsparti med inflytande som inte regerar men tillåter att regeringen regerar efter en budget som Vänsterpartiet haft vänligheten att godkänna .. om jag förstår vänsterledarens uttalanden i P1 rätt?

Det är en självbild som känns lite märklig om man tänker på att Alliansen är de oppositionspartier som godkänner den budget som vänsterledaren godkänner att regeringen regerar efter?

Jonas Sjöstedts politik känns som om den skulle passa bättre i en annan tid då det fanns fattigare, hungrigare, skitigare och mer utsatta offer att rädda, fler adelsmän med gods och förläningar att giljotinera, fängsla och ruinera, större möjligheter att dela ut allmosor och fler aktiviteter i form av stormande av murar och tillskansande av guld, juveler och andra rikedomar från den rikes dukade bord som dignar av mat och dryck .. och mer ära att vinna.

Jag kan riktigt se Jonas Sjöstedt spränga fram på sin vite hingst tätt följd av en armé av fattiga, halta och lytta som hytter med det de har som kan användas för att utplåna de feta, dästa förtryckarna som hukar i de dyrbart inredda salongerna bakom vallgravarna som omger de .. nästan .. ointagliga slotten..

Jag förlorar mig i mina fantasier om medeltida fester, flödande dryckjom, lättklädda jungfrur och högar med silver- och guldmynt som fördelas bland de tacksamma medellösa och någonstans där dyker sir Väs upp och slingar sig runt en säck med pengar och prins John utropar .. Mitt guld! Mitt guld! Man har stulit mitt guld! .. och jag inser att den soliga dagen har tagit ut sin rätt och att jag har somnat ifrån Almedalens näst sista tal.

Så förlåt Jonas Sjöstedt .. men nästa år kanske du kan modernisera och variera talet till något mer engagerande och tidsenligt?Expr., DN, SvD, SvD, SvD, GP,

4 kommentarer:

 1. När vi ändå är igång, hur har det gått med köket? Vem vann kakelstriden? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara de sista bitarna kommer på plats så ska du få se .. :-)

   Radera
 2. Jag var där och du kan inte ha sovit för precis så var det. Du hörde talet försök inte.

  SvaraRadera
 3. Hahahaha! precis så mycket backspegelnostalgi så att jag kände trycket av mina nyinköpta gul å blåjeans som butiksbiträdet och min mor skakade ner min 50kgs kropp i =) och jag menar;

  gratis glasögon och fina sommarlovsminnen till barnen, för det tycker jag dom kan få, för jag gör så roliga greéjeer som passar då barna e små "

  Inget stöd från V, feminismens uppfinnare-för de förtryckta förortskvinnor som bevisligen finns, det slingrades iväg till ett uppbragt; "den formen finns i alla samhällsklasser och inom alla religioner"

  samt

  -" jag har blivit uppringd av muslimska schysta män"

  Jag undrar vilka DE var då?

  Jag menar just DET argumenten om en vit man eller vita män i grupp säger, ang att inte skåpa in alla män i "alla vita förtryckande cismän"- det argumentet gills ju inte då!

  Jonas Sjöstedt är väl själva sinnebilden av populist! med sina "allt åt alla" med statliga - vi tillsammans pengar.

  Sommarlovspeng my ass!

  SvaraRadera